Tamam, katılıyorum fakat sayfa içi linklere kim karışabilir ki? Ben istediğim gibi, istediğim sitenin tanıtımını yapabilir yada o siteye link verebilirim. Ama seo açısından footer linklerinin etkisi olduğunu düşünüyorum. Sayfa içi linklerin siteye zararı olsa bile footer linkleri kadar değildir büyük ihtimal. Tabiki bunlar şahsi düşüncelerim.
Şöyle ki dostum, site açmış isen ve google indexlesin göstersin beni diyorsan, gizli linkler dahil tüm linklere google burnunu sokuyor :) Sana karışamaz tabi, ne istersen onu yaparsın. Ama düşünsene adam bir yazıda kendi dışında onlarca siteye link vermiş. Referans olmuş onlara. Google'da geliyor, bakıyor linklere. Siteyle alakalı değil. Backlink'in getirisini düşürüyor biraz. Yani 10 sıra üste çıkartacaksa, 8 sıra oluyor. Ve bu sürekli olursa da ki google çok dikkatli bu konuda, "kardeşim sen ne yapıyorsun hele dur bakalım" der. Ayrıca bu link verdiğin siteleri de etkiler. Çünkü kendi kategorisi dışından bir kategoride backlink kazanmış oluyor. E bu sefer kalitesiz backlink dediğimiz durum ortaya çıkıyor.
Haklısın google niye burnunu sokar ki buna ? Sebebi şu: daha iyi bir sıralama, arama yapan kullanıcılara istedikleri bilgiyi en kaliteli halini ulaştırabilmek için. Sadece bizim hedeflerimiz yok. Google da kendi hedeflerine uğraşıyor. Dolayısıyla sen eğer google'da üst sıralara çıkmak istiyorsan onun kurallarına uymak zorundasın :)