zer
cakmakenes.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Web tasarım’a yeni başlayan bir çok arkadaş div class ve div id arasında ki farkı bilemiyor. Doğrusu bende ilk başladığım zamanlarda bunun genel mantığını bilemiyordum. Ama sonra gerek çalışmalarım, gerek okuduğum bazı kaynaklar sayesinde arasındaki genel farkı kaptım.
Div id, web sayfası içerisinde yer yer alan gerekli bölümler için kullanılabilir. Örnek vermek gerekirse;
Header bölümü yani üst kısım sayfamızda kullanmamız gereken bir bölüm. Bu yüzden header’e id veriyoruz arkadaşlar. Aynı şekilde footer, sidebar, index gibi bölümler de bir temada olması gereken temel bölümler olduğu için id veriyoruz..
Bir diğer tanımı ise, sayfada kullanılması şart olan ve tek bir şekilde kullanılacak olan bölümlere div id veriyoruz.
Div class, sayfamızda her bölümde ve olması şart olmayan bölümler için kullanılır. Buna da örnek verelim;
AzReTL
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
freelancer
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bazı sitelere bakıyorum sadece siteyi ortalamak için id vermiş. sonra komple class girmiş.
bazısına bakıyorum komple id girmiş. google açısından önemli mi? acaba.
AzReTL
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
freelancer
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ben öyle yapıyorum zaten.
1 kişi bu mesajı beğendi.
myenes
$php = new PHP();
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Back-end Developer
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Seo açıcından class kullanımı daha doğru olduğunu okumuştum yabancı bir blogta. Ne kadar doğrudur bilinmez.