lostyazilim
tr.link

Ücretsiz bloglar ve SEO

13 Mesajlar 1.829 Okunma
lstbozum
tr.link

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
Belli kelimelerde yükselmek için ücretsiz bloglar açıp bu bloglara konuyla ilgili makaleler girmenin ve asıl sitenize bağlantı vermenin yararlı olduğu söyleniyor. Benim merak ettiğim Wodpress ve Tumblr gibi sitelerde blog açıp bu blogları zengin makaleler ile destekleyip anasayfadan siteye link vermek mi daha iyidir yoksa iç sayfalardaki makalelerden konuya mı?

Ne ekersen onu biçersin
wmaraci
reklam

Genc Genc Computer Engineer Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1606
  • Beğeniler 760 / 441
  • Ticaret 49, (%98)
teknoloji ile alakalı bir siteden teknoloji makale içerisinden teknoloji sitesine link vermek daha yararlı olur diye düşünüyorum :)

gencolusum gencolusum Güç işLerin zoraki adamı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek eLeman
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 13 / 43
  • Ticaret 18, (%100)
anasayfadan sitenin sektörüne göre link çıkmanın, iç sayfalardaki makalelerden ise makale ile uyumlu sitenizdeki içeriklere link çıkmanın uygun olacağı düşüncesindeyim.
Makaleden çıkılan linkten, ulaşılan içeriğe ziyaretçi talep gösteriyorsa ve beğeniyorsa sizin içeriğiniz, link çıkılan makaleden daha zengin olacaktır.

heptasarim heptasarim Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum 1
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 220
  • Beğeniler 144 / 31
  • Ticaret 0, (%0)

gencolusum adlı üyeden alıntı

anasayfadan sitenin sektörüne göre link çıkmanın, iç sayfalardaki makalelerden ise makale ile uyumlu sitenizdeki içeriklere link çıkmanın uygun olacağı düşüncesindeyim.
Makaleden çıkılan linkten, ulaşılan içeriğe ziyaretçi talep gösteriyorsa ve beğeniyorsa sizin içeriğiniz, link çıkılan makaleden daha zengin olacaktır.

Anasayfadan çıkılan link derken sidebar'dan falan mı demek istediniz ? Sidebar'lar sitenin her sayfasında görünüyor, anasayfa ise bildiğim kadarıyla ücretsiz blog sistemlerinde yok. Yani sabit bir anasayfa yok bildiğim kadarıyla blogger olsun, wordpress olsun, tumblr olsun.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)

heptasarim adlı üyeden alıntı

Anasayfadan çıkılan link derken sidebar'dan falan mı demek istediniz ? Sidebar'lar sitenin her sayfasında görünüyor, anasayfa ise bildiğim kadarıyla ücretsiz blog sistemlerinde yok. Yani sabit bir anasayfa yok bildiğim kadarıyla blogger olsun, wordpress olsun, tumblr olsun.

Sidebar demek istedim. Yani her makalenin altında ilgiye konuya mı link vereyim yoksa aradan biraz zaman geçip siteyi içerik yönünden iyice zenginleştirip PR alınca sidebardan tek bir link mi vereyim?

Ne ekersen onu biçersin

heptasarim heptasarim Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum 1
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 220
  • Beğeniler 144 / 31
  • Ticaret 0, (%0)
Bence en doğalı makale içinde ana sitenin makalesine veya sayfasına link vermek olacaktır. Tabii blog açılır açılmaz değil içerik olarak zenginleştikten sonra. Arada bir sektörün ileri gelen sitelerine de link verirsen daha iyi olur.

Sidebar konusunda ise benim de kafam karışık. Bazı arkadaşlar daha iyi olur diyor ama o zaman Google anlayabilir durumu.

• Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
İçerikler ana siteyle paralel olacak ve baştan savma değil kaliteli olacak. Şu an hiçbir konuma link vermedim. Sidebardan asıl sitenin anasayfasına bağlantı vermek daha mantıklı gibi geliyor bana. Çünkü her konunun altına asıl sitedeki konunun bağlantısını vermek oldukça sırıtır gibi. Sidebardan tek bir sayfaya link vermek ana sitenin PR değerini ve anahtar kelimelerde yükselmesini sağlar gbi görünüyor bana.

Ne ekersen onu biçersin

bybolu bybolu Livesesli Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum Bolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

Zargana adlı üyeden alıntı

Belli kelimelerde yükselmek için ücretsiz bloglar açıp bu bloglara konuyla ilgili makaleler girmenin ve asıl sitenize bağlantı vermenin yararlı olduğu söyleniyor. Benim merak ettiğim Wodpress ve Tumblr gibi sitelerde blog açıp bu blogları zengin makaleler ile destekleyip anasayfadan siteye link vermek mi daha iyidir yoksa iç sayfalardaki makalelerden konuya mı?

Sevgili Arkadasim Elbette o konularin icersinde yazacan Makalelerin icersinde, Yazi metnin´de Sitene verecen Linkler´de Sitenin Taglarinin olmasi cok önemli.. Anca bunu bir blog sitesinden sürekli olarak ayni taglarda Link vermen pek iyi olmaz Bu sebeple. bir cok blog sitesinde bloglar ac ve her blog sitesi icin bir makele yaz. yazacan makalelerin icersine´de Sitenin hitap ettigi Makaleleri yaz.

Örnek vermek gerekirse benim sitemin Taglari :

SesliKadro.Com, Sesli Chat, Sesli Sohbet, Eglenceli Site

Bu sekildeki taglarina blog sayfalarinda ki Makaleler´de Link verebilirsin. Kolay gelsin...

<a href="http://www.livesesli.com">livesesli</a>

gencolusum gencolusum Güç işLerin zoraki adamı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek eLeman
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 13 / 43
  • Ticaret 18, (%100)
Zargana, yorum yazan arkadaşlar güzel cevap veriyor ama sen burada bir karışıklığa düşmüşsün. Bir siteden bahsetmedin, bir çok siteden bahsettin. Bir çok siteye göre sorunun cevapı benim yaptığım yorum ve buna yakın yapılan yorumlardır.

Sidebar ya da footerden çıkacak linkler sitenin ana kategorisi ile alakalı olmalıdır. makale içindeki linkler bu kategoriye içerik olacak konular olmalıdır.

Ayrıca yayınlayacağın içerik başka bir yerden tam metin gibi yada bellir bır kısmı alacak isen, WP nin yeni içerik tanımında alıntı diye belirtme seçeneğini kullan. Mutlaka kaynak ve adresini yayınla.

• Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)

bybolu adlı üyeden alıntı

Sevgili Arkadasim Elbette o konularin icersinde yazacan Makalelerin icersinde, Yazi metnin´de Sitene verecen Linkler´de Sitenin Taglarinin olmasi cok önemli.. Anca bunu bir blog sitesinden sürekli olarak ayni taglarda Link vermen pek iyi olmaz Bu sebeple. bir cok blog sitesinde bloglar ac ve her blog sitesi icin bir makele yaz. yazacan makalelerin icersine´de Sitenin hitap ettigi Makaleleri yaz.

Örnek vermek gerekirse benim sitemin Taglari :

SesliKadro.Com, Sesli Chat, Sesli Sohbet, Eglenceli Site

Bu sekildeki taglarina blog sayfalarinda ki Makaleler´de Link verebilirsin. Kolay gelsin...

Ana sitem tarih sitesi olduğu için kesinlikle anahtar bir kelimem yok. Şöyle diyeyim, Tarih kelimesinde birinci sıraya bile yükselsem oradan gelecek hitin önemi yok. Gelenler hep konuların anahtar kelimeleri ile geliyor. Şimdi sitemde onlarca farklı konu var yüzlerce farklı kelimeden hit geliyor. Doğal olarak her kelimede birinci sıraya çıkmam olanaksız. O yüzden ben paravan sitede onlarca makale yazıp asıl sitedeki onlarca farklı konuya link vermenin bana fazla yararı olmayacağını daha doğrusu göze batacağını düşünüyorum. Şöyle diyeyim Hitler ile ilgili bir yazı yazıp ana sitedeki Hitler yazısına link verdim, Atatürk ile ilgili yazıp ana sitedeki Atatürk ile ilgili yazıya link verdim, Malazgirt ile ilgili bir yazı yazıp ana sitedeki Malazgirt ile ilgili yazıya link verdim.... Bu fazlasıyla sırıtan bir durum olmaz mı? Hangi konuda yazı varsa mutlaka aynı sitedeki ilgiye konuya bağlantı olması göze batmaz mı?

Ne ekersen onu biçersin
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al