Freezby adlı üyeden alıntı

Kara listeye alan mercii kim ? Googlemi ? Öyle ise bu şaşırtıcı değil. Yakında yandex google dan index ban yerse de şaşırmam.

Hatta facebook'a reklamda google a ciddi rakip olduğu için de bu tip birşey okumuştum bir makalede. Fakat facebook bu google nin diş geçirebileceği bir şirket değil :)


:) Sadece Google değil, birkaç firma da bu düşüncede. Ancak burda benim anlatmak istediğim, sitede virüs olduğu yada zararlı kod barındırdığı değil. Raporlara göre siteden çıkan bazı linkler var, siteler yada videolar bölümünden. Bu linklerdeki siteler zararlı olarak bildirilmiş siteler, ara.com.tr de bu sitelere çıkış verdiği için aracı, aracı olduğu için de saldırgan olarak görülüyor ki zaten ara.com.tr'nin tek kullanım amacı backlink kasmak.

Benim söylemek istediğim 12 kişilik (2010'da, büyüdü mü bilmiyorum) bir ekiple arama motoru yapılmaz. Senin benim sitesi bazı tarayıcılar yada firmalar tarafından zararlı olarak görünse, akşamına kalmaz çözümü bulmuş oluruz. Eğer linkleri barındırmak zorundaysak kafalarımızı çalıştırır, linkleri farklı birr şekile sokarak bu sıkıntıdan kurtuluruz.

Daha bunun gibi ibr çok küçük ama önemli ayrıntı var, yani ara.com.tr'den bir cacık olmaz. Müsiad altın proje ödülü kazanmış olmaları bir anlam ifade etmez. Düzgün bir proje ile çıksınlar, kullanılırlar ancak bir TÜRK arama motorunun mailoku.com.tr gibi bir projesi ve alanadı olması baştan kaybettiğinin göstergesidir.