-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Öğretmen
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben de çok farklı bir konuya değinmek istiyorum. Bir süredir gerçekten iyi bilen bir kodlamacı arıyordum ve bulana kadar göbeğim çatladı. Birincisi ticareti ön plana koyan insanla bir iş yapmak istemedim. İkincisi bu konuda bilgi sahibi olanlar (sözüm meclisten dışarı) genellikle çok ukala oluyorlar. Bu tarz kişilerle de anlaşma yapmak istemedim.
Elbette para kazanılacak ama, ticaretin amacında ilk sırada para değil hizmet olmalıdır. Genelde parayı öne çıkartan kişilerden pek haz almıyorum. Bunun yanında, belli bir yere gelmiş kodlamacılar genellikle çok ukala oluyorlar. Bundan da pek haz almıyorum. Bilmek güzeldir ve bilgi sahibi olmak için de çok emek sarf ettiklerinden de kuşkum yok. Lakin müşteriye tepeden bakmalar, yüksek fiyat verip kendini ağır satmalar, çok bilmişlik ve kendini beğenmişlik vs. bu tarz hareketler hiç hoş olmuyor. Bunun yanında mütevazı ve gerçekten emeğin karşılığını alan kişiler de var. Ama müşteri buldu mu, hele ki müşteri anlamıyorsa yaptıracağı işten en yüksek fiyattan kazıklamaya çalışanlar da var.
Özetle, webmaster kişilerin biraz daha mütevazı ve hizmeti ön planda tutmaları daha iyi olacaktır sektör açısından. Bu böyle olmadığı sürece, yaptırmak isteyen tabiki kazıklanmaktansa ucuza kaçmayı tercih edecektir. Durumun bundan ibaret olduğunu düşünüyorum.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Bende konuyu açan arkadaşla hemfikirim ama elimizden bir şey gelmiyor işte.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
ticarette her yol mübahdır :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Aslında bunun sebebini müşteriye değil bizzat bu işin içinde olana sormak lazım.Bizim ülkemizde proje üreten çok ancak piyasaya sunan çok az.Bunun sebebi Hosting sorunları-masrafları,yeteri kadar gelir elde edememe gibi birsürü sebebi var.Dolayısıyla milletin entegre-tasarım işlerine verecek büyük bir geliri yok.Bugün 200 TL'den bahsediyorsunuz ancak çoğumuz bu parayı kazanmak için bin takla atıyor.Kısacası milletin geliri olmadığı için bu fiyatlar veriliyor.E gelen müşteriye de "git başkasına yaptır" demek abes kaçıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
tamamda melih sende haklisin tamam da artik herkes tek seferde bu ucreti odeyemebilir ama bununda cozumu mevcut taksitle odeyebiliyor sanalpazar uzerinde urunu acar taksitle bankaya oder yani bu sorun icin cozum yollari var
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben şuana kadar hangi tasarımcıya rastladıysam bir harfi bile parayla yaparım mantığıyla çalışıyordu.Bu ödeme çeşitlerini tasarımcıların iyice anlatması gerekiyor.Hem müşterinin hemde benim işim görülsün diye bakmaları lazım.Ama dediğim gibi bırakın taksidi,herşeye parayla yaklaşan zihniyetler oldukça ne tasarımcının kalitesi anlaşılır ne de müşteri 50 tl'lik tasarımcılar aramayı bırakır.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bence olmasi gereken fiyat 50 TL 100 TL arasi 200 TL cok fazla bir fiyat artik webmaster isleri cok boyutlu bir hal aldi bir firma 1000 tl isterken bireysel biri 200 tl ye ondan cok cok daha iyisini yapabiliyor. Verilen emege lafim yok ama ucretler tabana inmeli ki piyasa canlansin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
ChuckBartowsKi