NOT: Röportajı Admin Yardımı İle Doğru Yere Açtım.Konu Dışına Taşınmasına Gerek Yokmuş.Teşekkürler.Blog Hocam Serdar Kara tarafından kurulan ve Blog yazma Blogger eklentileri hakkında bilgiler veren yani herkes için yararlı paylaşımlar yapan bir blogdur.Serdar Kara ile bu blog sayesinde tanıştım.Oldukça samimi ve içten konuşan davranan birisi.Hayatında olduğu kadar İnternet hayatında da başarılı.Çünkü .blogspot.com uzantılı bir blog ile oldukça iyi yerlere geldi ve bazı firmalardan iş ortaklığı teklifi dahi aldı.Kendisine hem imrenip hemde onun gibi özgün yazmaya çalışıyorum.Eminim şuan Taslakları bir sürü yazı ile doludur ve yayınlanacak günü bekliyordur.Blogger konusunda gerçekten kendisini geliştirmiş birisi.Çünkü genel anlamda html vs anlıyor.Zaten şuan kullandığı tema kendi yapmış olduğu tema fakat birçok isteyen olmasına rağmen satmak istemiyor.Ayrıca bloğuna reklam almama prensibide bir hayli ilgimi çekiyor.
İşte Röportajımız:1) Merhabalar. Öncelikle Bizimle Röportaj Yaptığınız İçin Teşekkür Ederiz. Acaba Biz Biliyoruz Ama Okuyucularımız İçin Adınızı Soyadınızı, Yaşınızı Ve Mesleğinizi Söyleyebilir Misiniz ? Merhaba.İsmim Serdar Kara.28 yaşındayım (1 Ocak 1984) ve Fuar organizasyonları düzenleyen, ağabeyimle birlikte kurduğumuz şirketimizde yöneticilik yapıyorum.
2) Hangi Okulları Okudunuz Ve İstediğiniz Mesleğimi Yapıyorsunuz ? ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliğini çok severek ve isteyerek okumama rağmen mesleğimi çok kısa bir süre yaptım (yaklaşık 1 sene).Avustralya’da University of Sydney’de MBA yaptım.Ağabeyimle birlikte içimizdeki girişimcilik ruhunun estirdiği rüzgara kapıldık ve ikimizde mesleğimizi bırakarak halen başında olduğumuz fuar organizasyonları yapan şirketi kurduk.İkimizde hiç pişman değiliz ve farklı sektörlerde farklı işler yapmayı da düşünüyoruz.
3) BlogHocam İlk Bloğunuz Mu Yoksa Başka Bloglar Veya Siteler Açtınız Mı ?
Üniversite’de açmıştım ilk blogumu.Metalurji kulübüne ait, portal tarzında bir siteydi ve ben ilgileniyordum.Düzenli olarak ders notları, sınav soruları, makale çevirileri giriyordum.Avustralya’ya gittiğim dönem de ise bu işin çok farklı bir yüzüyle tanıştım.Orada masraflarımı çıkarabilmem için çalışmam gerekiyordu ve birkaç işte çalıştıktan sonra blog yazarak pazarlama yapmaya başladım. Bunların dışında boş zamanlarımı değerlendirecek ufak tefek blog denemelerim oldu ama hepsi atıl birer blog olarak bir köşede kaldı.Son olarak blogum ise bildiğiniz gibi Blog Hocam.
4) Acaba BlogHocam’ı Açmaya Nasıl Karar Verdiniz Kaç Yıldır Blog Hocam Yayında ? İşimizi kurup bazı şeyleri yoluna koyduktan sonra ofisimize yakın bir yerde ev tuttum.Hem işlerimin yoğun olmadığı zamanları hem de evde yanlız kaldığım vakti değerlendirme için blog açmaya karar verdim.Amacım sadece vakit geçirmek ve yazmaktan keyif almaktı.Yazmaktan keyif alabileceğim konuları bir kenara not ettim ve blog yazarlığı hakkında yazmanın eğlenceli olabileceğini düşündüm.Blog Hocam yaklaşık 1.5 sene önce bu şekilde doğdu.
5) Blog Hocam ne kadar hit alıyor ? Siteden aylık ortalama ne kadar kazanıyorsunuz ? Hit benim için fazla bir şey ifade etmediği için çok sık kontrol etmem ama soruya cevap vermek için baktım son 1 ayda 12bin küsür ziyaretçi girmiş. Blog Hocam’a reklam, tanıtım yazısı, proje ortaklığı teklifi çok geldi ama hiç birini kabul etmedim ve etmiyorum.Dolayısıyla Blog Hocam’dan maddi bir kazancım yok.
6) Hobileriniz Ve Fobileriniz Nelerdir ? Sanırım benim en büyük 2 hobim blog yazmak ve kitap okumak.Fobim ise yok diyeblirim.
7) Hayallerinizden Gerçekleştirdikleriniz Var Mıdır ? Varsa Bunlar Nelerdir ? Yıllardır hayalini kurduğum 3 şeyden ikisini gerçekleştirdim.Özel olduğu için neler olduğunu söylemeyeceğim.Gerçekleşmeyen tek hayalim ise bir çocuk sahibi olmak.Onun için de önümde yeterli vaktim olduğunu düşünüyorum.Allah nasip eder umarım.
8) Çoğunlukla hangi konularda yazmayı seviyorsunuz ?Yazdığım konular okuduklarımla çok alakalı.Örneğin blog yazarlığı, SEO, dijital pazarlama kişisel gelişim gibi konularda çok makale ve yayın okuyorum.Ki Bu konularda hem yazmayı hem de okumayı seviyorum.
9) Hangi Takımlısınız ? Takım değil de kulüp diyelim ona.Çünkü Beşiktaş’ın sadece futbol takımını değil tüm branşlardaki takımlarını takip ediyor ve destekliyorum.
10) Sitenize Reklam Almıyorsunuz. Peki Bu Kural Nereden Geliyor ? Blog Hocam’ı yazmaya sadece keyif için başladım.Halen de keyif için yazıyorum.Blog Hocam’dan maddi bir beklentim olmadığı çin gelen reklam tekliflerini geri çeviriyorum.
11) Blog Hocam çol iyi tuttu.Birçok ziyaretçisi var peki başarınızın sırrı nedir ?
Aslında başarıyı getiren çok faktör var ama ilk sıraya iletişimi koyarım.Okuyucularla iletişim kurmaya çok önem veririm.Onlara samimi cevaplar veriyorum ve yardımcı olmaya çalışıyorum.Okuyucularım da sağolsunlar beni herkese öneriyorlar. 12) Yeni projeniz var mı ? Eğer bahsettiğiniz dijital ortamda bir proje ise hayır yok.Ancak internet dışında güzel ve beni heyecanlandıran projelerim var.2013’ün başlarında şirket toplantılarının, iş yemeklerinin ve workshopların verilebileceği bir restoran açmayı düşünüyorum.Fizibilite çalışması hazır sadece doğru zamanı bekliyorum.
13) Son olarak İnternetteki genç Amatör blogculara ne tavsiyelerde bulunmak istersiniz ? Öncelikle çok okusunlar.Bazı genç kardeşlerimin blog yazılarını okuduğumda o kadar anlamsız cümleyle karşılaşıyorum ki kitap okumadıkları çok belli.İyi bir yazar aynı zamanda iyi bir okuyucudur. Serdar Kara’ya Röportaj İçin Teşekkür Eder Başarılı Hayatlar Dilerim.
Yazının Asıl Kaynağı:
http://huysuzblog.com/blogcularin-hocasi-blog-hocam-ile-roportaj-yaptikDiğer Röportajlarımızı Okudunuz Mu ?http://wmaraci.com/forum/konu-disi/makina-muhendisi-wm-olan-ahmet-orhan-la-roportaj-yaptik-53364.htmlhttp://wmaraci.com/forum/konu-disi/internetin-genc-wm-i-eren-keskin-roportaj-yaptik-51923.htmlhttp://wmaraci.com/forum/konu-disi/anarsik-cocukla-roportaj-49878.htmlhttp://wmaraci.com/forum/konu-disi/egonomigin-kurucusu-caner-oncel-roportaj-yaptik-47961.htmlhttp://wmaraci.com/forum/konu-disi/ismail-usluer-soyadini-alan-blog-hakkinda-kendisiyle-biraz-roportaj-yaptik-48144.html