Bloğunuz Varsa Mutlaka Okuyun !Arkadaşlar Merhaba. Uzun süredir İnternet ortamındayım.Yani ne kadar Blog varsa gezdim dolaştım :) Çoğu forumlar inceledim. O kadar çok içim acıdı ki. Yani Türkçe'mizin hali içler acısı.Sosyal Medya'dan hiç bahsetmiyorum.Çünkü oraya dalacak olursak asla geri çıkamayız. Çünkü şu "Yeni Nesil" denilen grup o kadar çok şimarmış durumdaki neredeyse kendimi Yurt dışında bir ülkede zannedeceğim.
Her neyse bu konuyu tartışma çıkarmak için açmıyorum. Sadece herkesi bir kez daha uyarmak istiyorum. Neden Mi ? Çünkü Türkçe dünyanın en güzel dili ve bir daha Türkçe oluşturulamaz. Mustafa Kemal Atatürk boşa mı uğraştı o kadar ? Yazık değil mi bunca emeklere.Ben Türkçe öğretmeni vs. değilim.Fakat Türkçeyi seven bir Türk Vatandaşıyım. O yüzden lütfen Türkçe konuşurken ve yazarken biraz daha dikkatli olalım.
Bunun Sizle Ne İlgisi Var ?Sizler İnternette siteleri olan kişilersiniz.Yani yazdığınız yazılar onlarca kişi tarafından okunuyor.Yani sitenizden biri yanlış kelime öğrenip onu hayatına geçirebilir.Bu yüzden Blogcu olarak biraz daha dikkat etmeliyiz.
Zaten Türkçe'yi kötü kullanan bloglar asla ziyaret edilmez.Dip Notlar:1) Cümlede kelimeler büyük harfle başlar küçük harfle devam eder.
2) Cümle bitiminde nokta kullanılır.
3) Herkes HERKES olarak yazılır.Asla Herkez değildir !
4) Doğru Bilinen Bazı Yanlışlar:
Yanlış - DoğruEylence EğlenceMuteşem MuhteşemKıral Kral