Atakan adlı üyeden alıntı

10 parmak kullanmanın da çok avantajı vardır. Henüz 10 parmak kullanamıyorum.
Q klavyede iyi yazarım, F bir klavyeyi ayarlardan Q'ya dönüştürüp ezbere yazabiliyorum, bakmadan harflerin hepsinin yerini bulurum. Mesela lisedeyken bilgisayar öğretmeni sürekli kitaptaki yazıları Word'e yazdırırdı. Klavyeler F klavyeydi. Herkes yazacam diye uğraşırken öğretmenden gizlice Q'ya çevirmiştim ve 5 dakika gibi kısa bir sürede bitirmiştik. Tabi bu oyun sürekli devam etmedi, sonraki günlerde anlamıştı hoca. :D

Bu konuda ise önceden sürekli Word belgesi açıp adımı soyadımı, bilgilerimi vs. yazıp yazıp silerdim. İyiki yapmışım diyorum. Çok faydası oluyor sonraki zamanlar için :)

10 parmak kullanmayı, kullanabilmeyi (tam anlamıyla) ister miydim onu da bilemem. İhtiyacım yok gibi. :)

Teşekkür ederim, peki ben Q klavye kullanıyorum bir çoğumuz gibi. Teknik anlamda Q klavye üzerinde öğrenmek mümkün mü? Ya da F ile kıyaslanınca dezavantajı var mı?

cnkymz adlı üyeden alıntı

Şahsen ben 10 parmak kullanmıyorum. Fakat bakmadan yazma kısmını yaptığımı düşünürüm. Ben şu konuda yardımcı olmaya çalışayım. Şahsen bilgisayarda geçirdiğim bunca yılda, araştırdığım konular hakkında kendi kaynaklarımı oluşturmaya çalıştım. Kısacası derlemeler yaptım ve bu derlemeleri okuduğum kaynaklardan yola çıkarak kendi cümlelerimle word gibi belgelerde yazıp kaydettim. Aslında biraz alışkanlıktan dolayı oldu diyebilirim. Zaman kişiye göre değişir düşüncesindeyim. Hiç durmadan yazmaya çalışırsanız kısa süre içerisinde rahatlıkla bakmadan yazabilir hale gelinir düşüncesindeyim. Ama sizin istediğiniz nizami bir 10 parmak tekniği ise "10 parmak klavye kullanımı" gibi aramalar ile bir çok bilgiye ulaşacağınızı düşünüyorum.

Naçizane tavsiyem, bir blog açın veya okuduğunuz her şeyi olabildiğince kendiniz yazıya dökmeye çalışın. Faydalı olacaktır mutlaka. Teknik öğrenmek biraz daha farklı olur ama en nihayetinde pratik ve sürekli klavye kullanmak sonuca götürecektir sizi.

Bakmadan yazabilmeniz yetenek olsa gerek. Yani koordinatları tutturabilmeniz. Teşekkürler..