Bir örnek verelim. " Oğlum Bak Git! " videosunu herkes biliyor. Peki bu videoyu gazeteciler yada haberciler mi çekti? Hayır. Videoyu çeken kişi yada bir yakını, sosyal paylaşım sitesine ekledi. Dilden dile dolaşınca habercilerin dikkatini çekti ve Televizyonda yayınlandı. Peki o yayınlayanlar her hangi bir izin aldı mı? Hayır. Kendilerine gelince sorun yok, ama başkaları yapınca kıyameti koparıyorlar. Yeterince kazanmıyorlar demekki böyle bir karar almışlar. Botla içerik çekenlere bende kızıyorum. Bir bakıma haklılar. Ama sapla samanı ayırmaları gerekiyor bence.
Haber için teşekkürler.
Haber için teşekkürler.
bu gazetelerin tek dertleri daha çok kazanmak daha çok kazanmak. gittikçe teknolojinin ilerlediğini ve artık gazete satışlarının düştüğü bir gerçek. kendileri de haber sitesi işine geç girdikleri için bir çoğu internet haberciliğindeki paydadan pay alamıyorlar. bu yüzden de internet haber sitelerine garezleri var.
diğer taraftan arkadaşın dediği. mesela internethaber, ensonhaber gibi bir çok internet medyası bir sürü haber üretiyor. hem de gündemi belirleyen haberler biile çıkıyor bunların arasında.
anlık olayların haberlerini genelde internet haber sitelerinin editörleri yazıyor ve yayınlıyor. tv ler ve gazeteler bu haberleri alıntı demeye bile ihtiyaç duymadan alıyorlar bunda hiç sorun olmuyor. ne de olsa onlar büyük kimse hesap soramıyor.
mesela AK Parti genel merkez gençlik kolları genel başkanının hilal cebeciye kaşar dediğini bizzat ben siradisihaber.com da haber yapmıştım. haberin gündeme gelmesi için ajanslara ve sitelere gönderdim.
ajasnlar ve siteler haberi yayınlamıştı. o haber bir çok gazetede bile haber olmuştu hem de sür manşetten.
hadi gazetecilik hakkıysa benim sitemin ismini bu haberin altına koysaydılar. koymadılar. çünkü onlar büyük. onlar çalınca sorun yok. kimse hesap soramıyor onlardan.
şimdi kalkmışlar internet medyasıyla uğraşmaya çalışıyorlar. internet haber medyasında bu işe ciddi paralar verenler var. ciddi emekler harcayanlar var. siz de harcayın aramalarda üst sıralard çıkın ve pastadan pay alın. ama bunların yaptıklarına bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler. sen çalarken sorun yok. senden alıntı yapılınca kııyameti kopar.
başka emriniz. kapatalım öyleyse bütün siteleri siz gazete dağıtın millet 1 gün sizin gazetenizi beklesin haberleri okumak için...!