Expert adlı üyeden alıntı

bu zamanda böyle güzel şeyler yaşanıyorsa tadını çıkart derim ben akışına bırak zaten olan olur o anın tadını çıkart :)

Ek Olarak: ve aşırı dindar yaklaşan arkadaşlar evet bu durum zinadır ama televizyon izlerken yolda yürürkende zinaya giriyoruz devir değişti kardeşim mutlu olsun bari :D


Devir değişti ama din değişmedi. Din de aynı kuralları da aynı. Bir müslüman olarak devire değil Allah'ın dediklerine uyman gerek.

EmirKenar adlı üyeden alıntı

Senin hiç mi kız arkadaşın olmadı ? Sevgili olmasın, gittiğin okuldan, dershaneden de mi hiç olmadı ? hiç mi konuşmadın yani?


Bu soruyu ben cevaplamak istiyorum :)

Benim bi keresinde olmuştu bi kız arkadaşım. Ama şükürler olsun ki çok kısa sürdü ve sonra bıraktım bu işleri. Zaten hiçbir keyifte almamıştım. İyi ki keyifte almamıştım yoksa alışırdım bu işlere.

Sonra düşünmeye başladım. Bu işler böyle olmaz falan diye. Bu işlerin dinimizde nasıl olduğun araştırdım ve öğrendim. Artık doğru yoldayım :)

ferahi adlı üyeden alıntı

Benim kız arkadaşımın olup veya olmaması değil burda konu.Burada konu İslam dininin bu konulara yaklaşımıdır.Şöyle düşünebilirsiniz "Kardeşim ben bir kızla görüp tanışmadan gezip tozmadan onu tanımadan nasıl evlenicem" diyebilirsiniz.Fakat dinimizde bir erkek ile bir kızın arkadaşlık etme gibi bir durumu yoktur.Evleneceksen eğer gider çevresine sorarsın kızı sonra kızla birkaç sefer bu hususta konuşursun.İnsanlar kızın hakkında iyi diyorsa ve seninde ona kanın ısındıysa evlenirsin.Yani islamda kız arkadaş olayı yok.Ya evlenecen yada sevgili filan olmayacaksın.Bana inanmıyorsanız ilmihal kitaplarına da bakabilirsin.Aynı şeylerin yazdığını göreceksiniz.Malesef ki günümüzde insanlar kız arkadaşına normal bakıyor.Benim gibi konuşanlara da uzaydan gelmiş muamelesi yapıyor.Ama bizim dinimiz bu şekilde.Sadece bliin istedim.Malum hiçbirimizin bende dahil kitap okuduğumz yok.


Güzel açıklamış arkadaş.

ferahi adlı üyeden alıntı

dinin gerçekleri bunlar.Kimse dine bu kadar bağlı yaşamadığı içi öyle düşünüyor olabilrsiniz.


Haklı ;)

asoza adlı üyeden alıntı

Müslüman olduğunu belirtmemiş bir kişi bir soru sormuş (danışmış).
Müslümansa bile bazı şeyleri değerlendirecek yaşa geldiği aşikar.
Konu neden buralara çekilir anlamıyorum.
Zaten "dinen uygun mudur?" da dememiş.
İlk dini uyarı mesajına da tepki göstermiş.
Aydınlanma istiyor gibi görünmüyor.
2+2=4
......
Diğer taraftan internet ortamında kız arkadaşımın elini nasıl tutarım, onu nasıl öperim.
Ayıp böyle şeyler. Bizim kültürümüzde yeri yoktur. Delikanlı adam yaklaşımı değildir.
2+2=4
......
Ağır ol, saygılı ol, delikanlı ol, kendine yaplımasını istemediklerini yapma, gerisi kendiliğinden gelir. Ama o gerisi senin düşlediğin olmayabilir.
Saygılar.


Haklı ;)