Hocam bence adsense riskli değil kolpa bir sistem ... Yana yakıla yandex den bekliyorum böyle bir atak...

Adsense kolpa çünkü; senin yerine sana gıcık olan biri hergün aynı ip den tıklayarak seni 2-3 hafta içinde ban yaptırabilir. Google da bunun koruması yok malesef. Diğer reklam şirketleri ise daha da güvensiz en güzeli sitene haftalık 3-5 liradan reklam almak emin ol google dan bile fazla kazandırır :)

Hocamın sitesinin editörü bendim bir gün öğrenci arkadaşlarla bir deneme yaptık. Deneme 10 kişiden oluşmaktaydı. Deneme de hergün biri sitede bulunan reklamlardan birine tıklayacakdı. Sıra aynı kişiye geldiğinde sitenin aynı köşesinde değilde farklı bir yerinde bulunan reklama tıklayacaktı. 1-2 ay geçti ve normalde 30 tıklama olması lazımdı ama google 8 saydı. Bu arkadaşların bir kısmı aynı ip den bile tıklamadı. Bazı kişiler ilk tıklamayı masaüstü ile kendi evinde ikinci tıklamayı wireless ile kafenin birinde yaptı ama sonuç değişmedi. Tıklama olayı bile kolpa.

Bu denemeyi para kazanmak amacı ile yapmadık. Sitem banlandıktan sonra deneme amacıyla yaptık ve sonuçları google da gönderdim ama cevap gelmedi..

Anlayacağınız sitenizde boşu boşuna google reklamı tutmayın 3-5 liraya reklam alın paşa paşa biriksin para hesabınızda