lostyazilim

Google'dan tüm indexleri nasıl kaldırabilirim?

20 Mesajlar 4.116 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

TUGBERK26 TUGBERK26 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 65
  • Beğeniler 26 / 13
  • Ticaret 11, (%100)

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Burada yazılanları okudukta toplu halde kaldırmanın yöntemi yok. Tek tek url kaldırma isteği göndereceksin.

Onunla da uğraşılmaz
rastbin

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Michel Michel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 341
  • Beğeniler 66 / 62
  • Ticaret 7, (%100)
Yeni domain al daha iyi
rastbin

kişi bu mesajı beğendi.

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)

Burada yazılanları okudukta toplu halde kaldırmanın yöntemi yok. Tek tek url kaldırma isteği göndereceksin.

4. Arama sonuçlarından kaldırılmasını istediğiniz dizinin URL'sini yazın ve daha sonra, Devam'ı tıklayın

Bu da demektir ki Web Yöneticisi Araçları bize istediğimiz dizini arama sonuçlarından kaldırma izni veriyor. Bu dizinlerin alt dizinler olması gerektiği de söylenmemiş, bu da demektir ki anadizin de kaldırılabilir. Eğer kaldırma isteği olarak "/" girerseniz, bu site ana dizininin kaldırılması anlamına gelir ve tüm indexler kısa bir süre sonra kaldırılır.
rastbin

kişi bu mesajı beğendi.

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Yönetici
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6008
  • Beğeniler 3911 / 3917
  • Ticaret 6, (%100)

O zaman tam okumamışsın ya da anlayamamışsın. Hemen anlatayım:

Blog adlı dizinde bulunan tüm url'leri kaldırmak istiyorsan o kısıma blog yazıp göndermen yeterli.

Ana dizinden itibaren tüm url'leri kaldırmak istiyorsan / yazman yeterli olacaktır.
GizemliLORD rastbin

kişi bu mesajı beğendi.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

wmaraci
wmaraci

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Ben sadece bir bölümünü kaldıracak diye düşündüm. O yüzden kafam karıştı. Çünkü siteyi silince bir süre sonra linkler zaten kalkıyor. Ama bazen de diyelim 50 sayfayı kaldırman gerekir ve hepsi farklı kategorilerde bunları tek tek girmek zorundasınız. Tabi bununda bir yolu yoksa
rastbin

kişi bu mesajı beğendi.

ByPowerfuL ByPowerfuL E-Commerce Manager Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 1575
  • Beğeniler 533 / 460
  • Ticaret 18, (%100)

Bu sayfa üzerinden anlatırsanız benim gibi bilmeyen çok arkadaş var. Elimde 100 tane diyelim kaldırmam gereken sayfa var. Nasıl yapacağız?

Hocam yapmanız gereken kutucuğa siteadi.com/ yazmanız olacaktır. Bir sitenin anasayfasının indexinin silinip diğer alt sayfalarının indexinin kalması ne kadar mantıklıdır ? Bu yüzden direk olarak sitenin bütün indexlerinin silinmesi isteğini doğurur.
kulturelbellek rastbin

kişi bu mesajı beğendi.

N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Yönetici
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6008
  • Beğeniler 3911 / 3917
  • Ticaret 6, (%100)

Ben sadece bir bölümünü kaldıracak diye düşündüm. O yüzden kafam karıştı. Çünkü siteyi silince bir süre sonra linkler zaten kalkıyor. Ama bazen de diyelim 50 sayfayı kaldırman gerekir ve hepsi farklı kategorilerde bunları tek tek girmek zorundasınız. Tabi bununda bir yolu yoksa

Diyelim ki spor kategorisindeki tüm yazıları kaldırtmak istiyoruz.

Spot yazılarımızda google'da şu şekilde indexli:
http://site.com/spor/galatasaray-fenerbahce-maci.html

Bu durumda google'a şu dizini kaldırmasını söylersek tüm spor yazılarımızın index'i kalkacaktır:
http://site.com/spor

Tabi burada url yapısı önemli. URL'de kategorinin geçmesi lazım. İsim olarak veya id olarak.
kulturelbellek rastbin

kişi bu mesajı beğendi.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

rastbin rastbin sivasspor Kullanıcı
  • Üyelik 15.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 52
  • Beğeniler 49 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim,uzun zamandır yorum yapamadım kusuruma bakmayın.Yorumlarınız çok açıklayıcı olmuş.Tek tek url leri girmek gerçekten zor olacaktı ama şu / olayını yapacağım bugün inşallah bi aksilik çıkmaz.Peki küçük bi sorum daha olacak;

Siteni kaldırdığın zaman ne kadar bir süre sonra google otomatik olarak senin index lerini siler ? (benim için çokta önemli değil / olayını kullanacam fakat bunu öğrenmek isteyen arkadaşlar olursa bana dokunan yardımınız onada dokunur diye düşündüm)

Dip not:Kaldırmak istediğim site wordpress scrip li yabancı film sitesidir.herhangi kötü içeriğe sahip değildir sadece madem kapattım neden google da gözüküyor piskolojisine kapıldım :)

yiğido

yigitt yigitt Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 0 / 11
  • Ticaret 8, (%100)

rastbin adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim,uzun zamandır yorum yapamadım kusuruma bakmayın.Yorumlarınız çok açıklayıcı olmuş.Tek tek url leri girmek gerçekten zor olacaktı ama şu / olayını yapacağım bugün inşallah bi aksilik çıkmaz.Peki küçük bi sorum daha olacak;

Siteni kaldırdığın zaman ne kadar bir süre sonra google otomatik olarak senin index lerini siler ? (benim için çokta önemli değil / olayını kullanacam fakat bunu öğrenmek isteyen arkadaşlar olursa bana dokunan yardımınız onada dokunur diye düşündüm)

Dip not:Kaldırmak istediğim site wordpress scrip li yabancı film sitesidir.herhangi kötü içeriğe sahip değildir sadece madem kapattım neden google da gözüküyor piskolojisine kapıldım :)

24 saat içerisinde kalkmış olur
rastbin

kişi bu mesajı beğendi.

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)

rastbin adlı üyeden alıntı

Çok uzun sürmez eminim, belki 1 gün.

Bu arada, istediğin zaman URL kaldırma isteğini iptal edip sitenin tekrar indexlenmesini sağlayabilirsin.
rastbin

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al