Bu da gelen bir basın bülteni, paylaşayım:

"Doodle’lar kullanıcılarımızın hayatına renk getirmek için var”

Tüm dünyada adeta bir efsane haline gelen Google’ın özel günlere yönelik hazırladığı logoları olan Doodle’ların Yaratıcı Ekip Başkanı Ryan Germick, “Amacımız insanları beklemedikleri ama görmekten mutlu olacakları şeylerle karşılaştırmak” dedi.

Özel günler için tasarlanan logolarıyla(Doodle) kullanıcılarına sürprizli bir dünyanın kapılarını aralayarak Google deneyimini kusursuz hale getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Doodle Yaratıcı Başkanı Ryan Germick, “Amacımız kullanıcılarımıza sürprizli, keyif alacakları bir deneyim yaşatmak. Google’da arama deneyimini yaşayan kullanıcılarımızın Doodle’lar sayesinde daha da eğlendiğini düşünmek bizi motive ediyor” dedi. Bir grup gazeteciyle Google+ üzerinden Hangout gerçekleştiren Ryan Germick, Türkiye’ye özel hazırlanan Doodle’larla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Amacımız kullanıcılarımızın hayatına renk getirmek
Doodle’ların festivaller, önemli kişilerin doğum günleri ve özel bayramlar gibi daha çok kutlama amaçlı yapılan logo uygulamalarından oluştuğuna dikkat çeken Germick, “Doodle’lar ile amacımız insanları beklemedikleri ama görmekten mutlu olacakları şeylerle karşılaştırmak. Bu bağlamda ‘sürpriz ve eğlence’ bizim tasarım aşamasında odaklandığımız bir unsur. Bugüne kadar 300’den fazla Doodle’ı hayata geçiren Doodle ekibinde 100’den fazla Google çalışanından gönüllü olarak danışmanlık verdiğini aktaran Germick, ülkelerin tarihlerine, kültürlerine yönelik bilgi akışının Doodle yaratım ekibi için çok önemli olduğunu söyledi. Germick, “Doodle’ın en sevdiğimiz yönlerinden birisi de bize başta yerel olmak üzere çok uluslu ülkeler ve kültürler hakkında da bilgi ve fikir sahibi olmamızı sağlaması” dedi. Doodle’ların uluslararası, bölgesel ve lokal olarak üç şekilde tasarlandığına dikkat çeken Germick, ülkelere özel tasarlanan logolarda ülkelerden gelen önerilerin dikkate alındığını söyledi ve şöyle devam etti: “En popüler olan Doodle’lar arasında herkesin çok beğendiği Pacman Doodle’ını örnek verebiliriz. Ayrıca 2011’de hazırladığımız dans sanatçısı Martha Graham Doodle’ı da çok heyecan yaratmıştı. Hedefimizde daha fazla Doodle üretmek var” diye konuştu. Germick, önemli kişilerin ölüm yıldönümlerinde, Doodle’lar yerine anma sembolü kullandıklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye’ye özel Doodle geliştirmeyi seviyoruz
İnsanların akıllarına ve kalplerine ancak onlara ulaşarak dokunabileceklerini kaydeden Germick, “İşte bu yüzden Türkiye’ye özel Doodle geliştirmeyi çok seviyoruz. Örneğin 2008 yılında Türkiye’deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırladığımız Doodle kullanıcılarımızı çok şaşırttı, beğenildi ve bizler çok sevindik! ' Yeni fikirlere de açık olduklarını kaydeden Germick, Google aracılığıyla gelen Doodle fikirlerini de değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.

NOT: Doodle’lar yerel, bölgesel ve Google Doodle’ları olmak üzere üçe ayrılıyor. Yereller ülkelerin özel kutlama günlerine yönelik hazırlanırken, bölgesel Doodle’lar bölgesel kutlamalara yönelik oluyor. Google Doodle’ları ise evrensel kutlamalar veya dünyaya mal olmuş kişilerin doğum günlerine yönelik tasarlanıyor.