lostyazilim

Sitenizin tüm seo sorunlarını bu başlık altında yanıtlıyorum

876 Mesajlar 172.067 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

nega nega Siz bilirsiniz.. Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad N** G**
  • Mesajlar 729
  • Beğeniler 404 / 127
  • Ticaret 0, (%0)
Teşekkürler..

AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı

domain.uzantı/kategori/alt-kategori/başlık.html

şeklinde olması gerekecek. Seo konusunda bir sıkıntı olmaz. Bir çalışmada yaptığın şeyi daha fazlasıyla denedik ve herhangi bir sorun çıkmadığı gibi tekrarlanan öbek sıramalarda yükseldi.

www.nebigarci.net (Link yok, eski usül kopyala-yapıştır)
wmaraci
reklam

medam medam Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 63
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
hocam işi bilen biri olarak sitemi rica etsem bir incelermisin www.sondakkahaberler.com detaylı bir bilgi verirsen çok memnun olurum o kadar emek ediyorum nerde ne var anlamadım ilgin için tşk ederim

fredico fredico WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Bartın
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 52
  • Beğeniler 35 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
gecenlerde birisi burda yazmıştı.sitesinin hiti düşünce alt kategorileri kaldırmış ve sorun düzemiş. sizce alt kategori yapmayalım mı

SparTaCuS SparTaCuS tekstil Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek tekstil
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad R** G**
  • Mesajlar 89
  • Beğeniler 5 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
merhaba ustadlar benim bi sorum olacak iki gündür sitelerimde pr değerleri değişti, iki tane sitem var biri araba-gezegeni.com 1 senelik, google indexi 4.900 lerde pr değeri 3 tü günlük ortalama 250 organik tekil hit, diğer sitem ise tamseyret.com buda 6 aylık google indexi 136.000 lerde pr değeri 3 tü günlük ortlama organik tekil hit 2000-2500 lerde, araba-gezegeni.com sitemi tamseyret.com a pop up olarak ekledim, araba-gezegeni.com sitem 1500 hite ulaştı, 250 si organik kalan kısmı da tamseyret.com dan, iki gündür pr de değişiklik oldu, tamseyret.com sitem pr:3 ten pr:2 ye düştü :S araba-gezegeni.com pr:3 ten pr: 4 yükseldi, araba-gezegeni.com sitem güncel tutmuyom oysaki :S ama tamseyret.com günde ortalama 10 film ekliyom: neden böyle oldu anlamadım bu durumu izah edecek birisi varmı? google yi cözmek zorrr :S

wmaraci
wmaraci

TechnicaL TechnicaL Ruhumun Afrikası Kullanıcı
  • Üyelik 08.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ş**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 13 / 81
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba hocam, öncelikle böyle hizmet verdiğiniz için sizi kutlamak istiyorum. Bu hizmeti herkes yapamaz.

Ben belli bir site üzerinden değil de çoğu kişinin tartıştığı bir konuyu size sormak istiyorum. Diyelim birisi x kelimesinde yükselmek istiyor. Makalelerin x kelimesi geçince kendi sitesinin ana sayfasına link veriyor. Tıpkı seo hocasının makalelerinde ''seo'' kelimesine link vermesi gibi. Diğer açından bakarsak seoteknikleri.com gibi bir site ise böyle bir şey yapmıyor. Açıkçası bu sorum hakkında görüşlerinizi almak isterim.

AhmetYilmaz AhmetYilmaz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

fredico adlı üyeden alıntı

gecenlerde birisi burda yazmıştı.sitesinin hiti düşünce alt kategorileri kaldırmış ve sorun düzemiş. sizce alt kategori yapmayalım mı

Alt kategori optimize edilmiş, yoğun içeriğe sahip siteler için avantajlı iken, alt seviye kalite olan siteler için dezavantajdır. Çünkü zaten site kendisini dahi kurtaramıyor, bir de alt kategori ile daha da yıpratıyor değerini. Yani sorunun cevabı siteye göre değişir. Optimize edilmiş, domaini güçlü ve yoğun içeriğe sahipse gerekli ve yararlı. Değilse, daha fazla çalışmanız gerekecektir.

Ek Olarak:

TechnicaL adlı üyeden alıntı

Merhaba hocam, öncelikle böyle hizmet verdiğiniz için sizi kutlamak istiyorum. Bu hizmeti herkes yapamaz.

Ben belli bir site üzerinden değil de çoğu kişinin tartıştığı bir konuyu size sormak istiyorum. Diyelim birisi x kelimesinde yükselmek istiyor. Makalelerin x kelimesi geçince kendi sitesinin ana sayfasına link veriyor. Tıpkı seo hocasının makalelerinde ''seo'' kelimesine link vermesi gibi. Diğer açından bakarsak seoteknikleri.com gibi bir site ise böyle bir şey yapmıyor. Açıkçası bu sorum hakkında görüşlerinizi almak isterim.

Çok direttim anlatayım, milletimin gençleri bilsin iş dalı olsun öğrensin yapsın etsin diye bir site açtım. O kadar yoğundum ki 3 aydır inan bana ben 1 kere bile girmedim:) ilk kez bir foruma üye olup paylaşımda bulundum burda. Vazgeçtiğim bilgi paylaşımına bu vesileyle tekrar döndüm. Konuyu şuraya getireceğim, seo hakkında iki siteyi örnek gösterdiniz. Onların yaptığını yaparak demek ki doğru bu, kanısı oluşuyor insanlarda. Ama bi kişide ben bunları yaptım şimdi para basıyorum dememiş. Bir bakıyorsun bir başlık. xx seo kitabı. Bir açıyorsun 20 sayfa :) Ve terimlerin ne olduğunu açıklamışlar tanım yapmışlar. Umarım bitiririm ben bir kitap yazıyorum bu konuda, inan bana sadece backlinkin tanımı 100 sayfada anlatamıyorum daha. Backlinki soruyorsun, şimdi bilmen gereken şeyler var

backlink nedir
ne tür backlinkler vardır
sitede nerede olmalıdır
bir ton ayrıntısı var. Haber sitesi farklı, blog farklı, portal farklı, sunucun varsa farklı hostsa farklı resellerde isen farklı, adına başka kayıtlı domain varsa farklı vs vs

Bugün insanların baz aldığı kaynak sitelerin çoğu çöp sitedir, tanım yapmaktan ileri gidemeyen ve insanları yanıltan yerlere kulak bile asma. seo kelimesinin rekabeti yok ki çıkmış diyerek kendini ispatlamış olsun:) Kelime sonuç sayısına göre ben şu kadar milyon sonuç çıkaran kelimede 1. yim diye gezenlere gülüp geçiyoruz sadece.

Ama kelimesinde 10 trilyondan fazla sonuç var. 3 ayda 1.olursun.
banka kelimesinde 79 milyon sonuç var. 1.olamazsın.

sonuç sayısının bir önemi yok rekabet seviyesi önemli. dolayısı ile baz aldığın yer yanlış öncelikle. Soruna tekrar gelince sorunun cevabını veremem şu koşulda, genelleme yapıyorsun belli bir siteyi baz almıyorsak her koşulda sistem değişir. yararlı da olabilir zararlı da. illaki bir cevap ver diyorsan, kelime etiketini yoğun olarak tag şeklinde, daha az seviyede ise anadomainine olacak şekilde düzenleyen bir site, orta seviye backlinkten fazlasını elde etmiş olur.

Ek Olarak:

medam adlı üyeden alıntı

hocam işi bilen biri olarak sitemi rica etsem bir incelermisin www.sondakkahaberler.com detaylı bir bilgi verirsen çok memnun olurum o kadar emek ediyorum nerde ne var anlamadım ilgin için tşk ederim

Sitenizi inceledim, sitenizin özel bir durumu var, bir filtreye girmiş mesajla size iletsem daha doğru olacaktır ne konuda yanlış bir çalışma yaptığınızı.
fredico

kişi bu mesajı beğendi.

webbu webbu php Kullanıcı
  • Üyelik 15.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek web developer
  • Mesajlar 12
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam PM ile gönderdiğim siteye bi bakarmısınız teşekkürler.

• Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

webbu adlı üyeden alıntı

Hocam PM ile gönderdiğim siteye bi bakarmısınız teşekkürler.

internet sektöründe aylık 420 bin tl lik paya sahip bir sektördesiniz. Bu yüzden rakipleriniz seo konusunda çalışmalar yapıyor. Öncelikle keywordlerinizi arttırın. sitenin konusu ne ise sadece o kelimeyi yazmayın, varyasyonlarını da yazmalısınız. o kelime hakkında en geniş varyasyona sahip siteler üste çıkar. Kelimeniz "Türkiye" diyelim. keywordslerini "Türkiye, tr .." gibi olmayacak.

"Türkiye, tr, istanbul, Türkiye'nin başkenti," gibi olmalıdır. Kelime birleştirmelerde alakalı sonuç olanlar, olmayanları çok çok hızlı geride bırakır.

Konunuz kelimeniz "pasta" ise, tatlı, şeker, un, derece, karbonat gibi kelimeleri de eklemeniz gerekir. Alaka yoğunluğu daha önceden girilen içeriklerdeki tarama sonucunda analiz edilir. Pastayı anlatan diğer makale ve yazıların analiz sonuçlarında en çok geçen kelimeler not edilir. Bu aşamadan sonra, google sitende pasta kelimesini bulduğunda diğer tatlı, şeker, karbonat un gibi kelimeleri arar ki bu site gerçekten doğru mu yazmış yoksa beni mi kandırıyor.

Google sizin yazdığınız içerikleri algoritmasal olarak okuyabilir, ama o cümleden direkt olarak anlam çıkaramaz. Yukarıda verdiğim örnek ile anlamlandırır sadece. Bu yüzden varyasyonları da yazmak zorundasınız.
webbu maxmajestic

kişi bu mesajı beğendi.

braveturks braveturks WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek öğretmen
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 15 / 13
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam, blog sitemde başka sitelere ait tanıtım yazılarını veya dışarıya link veren makaleler yayınlamam seo açısından siteye zarar verir mi?

Ücretsiz tanıtım yazınızı yayınlıyoruz.
braveturks@gmail.com Ayrıntılar için iletişime geçiniz.

• Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

braveturks adlı üyeden alıntı

Hocam, blog sitemde başka sitelere ait tanıtım yazılarını veya dışarıya link veren makaleler yayınlamam seo açısından siteye zarar verir mi?

Sitenin neresinden verdiğin önemli. Footer sidebar vs sabittir, ve anasayfada bulunur. Dış link pr yer, ve site çok uç bir özelliğe sahip değil ise %95 en yüksek pr anasayfadır. Böyle bir durumda zararı olur, ayrıca link verdiğin sitede virüs uyarısı gibi uyarılar çıkıyorsa 10 kat daha zararlı olur, link verdiğin yeri seçmekte çok önemli. Örneğin gov.tr uzantılı bir siteye link vermen trustrankını arttırır. Çünkü illegal bir site neden devlet kurumuna link versin ki? Kanısı oluşur. Bu kaba tabirlerdi. Ayrıntıda, tanıtım yazısı ve dış link veren makaleleri sormuşsun, Bunun sana zararı olmaz. Öncelikle zaten bunu yapmak zorundasın. Hiçbir siteye link vermedim benim sitem temiz, ilk linki verdiğim kişiye çok yararı olur diye düşünme. Hiçbiryere dış bağlantı vermeyen bir site a sosyal bir sitedir. ki google, popüler olanın her türlüsünü ister. Sosyal olması gerekir sitenin. Bu yüzden abartmadıkça sana faydası olur. Elbette link verdiğin sitenin illegal yada spam türü siteler olmaması kaydı ile. Ayrıca tekil sayfalardan verilir tanıtım yazısı vs, ve o sayfanın içeriği yeni bir url kazandığından ana domanine etki etmez, çünkü link bağlantısı içinde barındığı url nin pr değerinden beslenir. Ve ilk açtığın içerik sayfasının url si -1'dir.

Konunun ana mantığını anlaman için her ihtimalden örnekler verdim, önemli olan senin, işin mantığını anlamandı.

Son olarak, bu işi yapıyorsan tanıtım yazısı satışı gibi, linkleri senden dofollow isteyeceklerdir. Şunu bilmelisin ki, makale içinde kelimeye verilen linkleri kimse dofollow olarak belirtmez. Yani bunu belirtirsen işte o zaman link satışı yapan bir site olduğunu botlara haykırmış olursun. Bu yüzden linklere dofollow etiketi koyma. Zaten dofollow eğer aksini belirtmemişsen. dofollow kodu google tarafından güzel bir tuzaktı sadece. Madem aksini belirtmedikçe zaten dofollow, neden dofollow kodu var? Kaliteli içerik vermeyi değilde kelimede yükselmenin peşinde olan arkadaşlarımızın kendi elleriyle kendilerini ihbar etmeleri için tabiki. Makale içinde kelimeye dofollow diye özellikle belirterek linkleme yapmayın.

Önemli olan ve istenilen şey doğal olmak. Sen gerçekten bir sitenin bir konusunu beğensen paylaşmak istesen, özellikle dofollow etiketi koyar mıydın? Bu site o kadar hoşuma gitti ki benim pr den yesin helal olsun o siteye destekliyorum der miydin? Dofollow alımlarda özellikle dofollow etiketi koyma kısaca. Bu şekilde girdiğin tanıtım yazıları ve makalelerin sitene zararı olmayacaktır.
braveturks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al