fredico adlı üyeden alıntı

gecenlerde birisi burda yazmıştı.sitesinin hiti düşünce alt kategorileri kaldırmış ve sorun düzemiş. sizce alt kategori yapmayalım mı

Alt kategori optimize edilmiş, yoğun içeriğe sahip siteler için avantajlı iken, alt seviye kalite olan siteler için dezavantajdır. Çünkü zaten site kendisini dahi kurtaramıyor, bir de alt kategori ile daha da yıpratıyor değerini. Yani sorunun cevabı siteye göre değişir. Optimize edilmiş, domaini güçlü ve yoğun içeriğe sahipse gerekli ve yararlı. Değilse, daha fazla çalışmanız gerekecektir.

Ek Olarak:

TechnicaL adlı üyeden alıntı

Merhaba hocam, öncelikle böyle hizmet verdiğiniz için sizi kutlamak istiyorum. Bu hizmeti herkes yapamaz.

Ben belli bir site üzerinden değil de çoğu kişinin tartıştığı bir konuyu size sormak istiyorum. Diyelim birisi x kelimesinde yükselmek istiyor. Makalelerin x kelimesi geçince kendi sitesinin ana sayfasına link veriyor. Tıpkı seo hocasının makalelerinde ''seo'' kelimesine link vermesi gibi. Diğer açından bakarsak seoteknikleri.com gibi bir site ise böyle bir şey yapmıyor. Açıkçası bu sorum hakkında görüşlerinizi almak isterim.

Çok direttim anlatayım, milletimin gençleri bilsin iş dalı olsun öğrensin yapsın etsin diye bir site açtım. O kadar yoğundum ki 3 aydır inan bana ben 1 kere bile girmedim:) ilk kez bir foruma üye olup paylaşımda bulundum burda. Vazgeçtiğim bilgi paylaşımına bu vesileyle tekrar döndüm. Konuyu şuraya getireceğim, seo hakkında iki siteyi örnek gösterdiniz. Onların yaptığını yaparak demek ki doğru bu, kanısı oluşuyor insanlarda. Ama bi kişide ben bunları yaptım şimdi para basıyorum dememiş. Bir bakıyorsun bir başlık. xx seo kitabı. Bir açıyorsun 20 sayfa :) Ve terimlerin ne olduğunu açıklamışlar tanım yapmışlar. Umarım bitiririm ben bir kitap yazıyorum bu konuda, inan bana sadece backlinkin tanımı 100 sayfada anlatamıyorum daha. Backlinki soruyorsun, şimdi bilmen gereken şeyler var

backlink nedir
ne tür backlinkler vardır
sitede nerede olmalıdır
bir ton ayrıntısı var. Haber sitesi farklı, blog farklı, portal farklı, sunucun varsa farklı hostsa farklı resellerde isen farklı, adına başka kayıtlı domain varsa farklı vs vs

Bugün insanların baz aldığı kaynak sitelerin çoğu çöp sitedir, tanım yapmaktan ileri gidemeyen ve insanları yanıltan yerlere kulak bile asma. seo kelimesinin rekabeti yok ki çıkmış diyerek kendini ispatlamış olsun:) Kelime sonuç sayısına göre ben şu kadar milyon sonuç çıkaran kelimede 1. yim diye gezenlere gülüp geçiyoruz sadece.

Ama kelimesinde 10 trilyondan fazla sonuç var. 3 ayda 1.olursun.
banka kelimesinde 79 milyon sonuç var. 1.olamazsın.

sonuç sayısının bir önemi yok rekabet seviyesi önemli. dolayısı ile baz aldığın yer yanlış öncelikle. Soruna tekrar gelince sorunun cevabını veremem şu koşulda, genelleme yapıyorsun belli bir siteyi baz almıyorsak her koşulda sistem değişir. yararlı da olabilir zararlı da. illaki bir cevap ver diyorsan, kelime etiketini yoğun olarak tag şeklinde, daha az seviyede ise anadomainine olacak şekilde düzenleyen bir site, orta seviye backlinkten fazlasını elde etmiş olur.

Ek Olarak:

medam adlı üyeden alıntı

hocam işi bilen biri olarak sitemi rica etsem bir incelermisin www.sondakkahaberler.com detaylı bir bilgi verirsen çok memnun olurum o kadar emek ediyorum nerde ne var anlamadım ilgin için tşk ederim

Sitenizi inceledim, sitenizin özel bir durumu var, bir filtreye girmiş mesajla size iletsem daha doğru olacaktır ne konuda yanlış bir çalışma yaptığınızı.