omerknet adlı üyeden alıntı

Sn. AhmetYılmaz Hocam öncelikle bu kadar arkadaşımıza yardım ettiğiniz için şahsım adıma size çok teşekkür ederim. Sırf size soru sorabilmek için üye oldum eğer yanıtlarsanız çok sevinirim.

Benim 2 tane blog sitem var. Bloglar, 8000 indexli ekonomi blogu ve 4000 indexli iş haber blogundan oluşuyor.

Bundan 4-5 ay öncesine kadar ekonomi blogundan, iş bloguma backlink vermiştim ama rel belirtmemiştim. Şimdi iş haberleri blogu bugünlerde baya hit kaybı yaşadı arama sonuçlarında kendi özgün içeriklerim çıkmıyor. Çıkanlarda çok gerilerde çıkmaya başladı. Siteyi filteren çıkarmak için linkleri temizledim. Temada düzenlemeler yaptım vs. ayrıca iş blogundan da ekonomi bloguna link verdim. Fakat bu iki sitede aynı reseller hesabı üzerinde aynı ip üzerinde çalışıyor. Linklerkende ekonomi blogundan iş bloguna rel="me nofollow" etiketini iş blogundan ekonomi blogunada rel="me" tagını vererek backlinkledim.

Sorum şu şekilde. Bu yaptığım işlemlerde bir hata var mıdır? Kendi sitelerime karşılıklı link verirken me etiketini kullanayım mı? Aynı reseller hesabında yer alan sitelerden birine c-class ip alayım mı? Filtrede olan sitemi c-class ip ile değiştirirsem filtreden çıkma süreci hızlanabilir mi? Linkleri kaldırayım mı vs? Yani kısaca bu işlemlerden size mantıksız gelen bişey var mıdır? Biraz karışık uzun anlatmış olabilirim kusura bakmayın. Cevaplarsanız çok sevinirim tekrar teşekkürler.

Yaptığın işlemlerde teknik olarak bir hata yok. Kendi sitelerinize karşılıklı yada tek taraflı link verebilirsiniz, ki, vermelisiniz de. Bu linkleme etiketinde tek kullanmaman gereken etiket "nofollow" onun haricinde kullanabilirsin. c-class ip alınacak bir düzeyde olduğunu sanmıyorum blogların. Ama alırsan ne olur. Çok birşey olmaz. Aynı bilgisayardan her iki blog paneline admin olarak giriyorsan. c class ip seni kurtarmaz. Filtrede olan sitenin filtrede olduğunu nerden bildiğini bilmiyorum. Yani filtre her siteye öyle kolay kolay uygulanmaz. Filtreye girebilmiş isen ayrıca tebrik ederim, filtreye girmek emek ister çünkü. Ama filtreden çıkmak istiyorsan, yapacağın bazı yollar var.

domainini baska bır mail adresine transfer et.
domaininin ip sini değiştir.
Scripti değiştir.
Domainini 15 gün süreyle temiz bir domaine yönlendir ve sonra geri çek yönlendirmeyi.

Filtreden çıkmak istiyorum, filtreden nasıl çıkarım demek kolay birşey değil, her site hemen filtreye girmez. Bu nedenle senin diğer hatalarını kontrol etmen gerekli. site adresini yazsaydın daha net konusabilirdim ama genel tabirle girmiş isen yukarıdaki secenekleri kullanarak çıkabilirsin kolaylıkla.