lostyazilim
tr.link

Az Bir Bütçeyle Logo Yapımı ve Önemi

10 Mesajlar 1.775 Okunma
lstbozum
tr.link

aorhan aorhan Emekli Mod. Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 345
  • Beğeniler 27 / 236
  • Ticaret 22, (%100)
Bir site, bir blog için ilk akla gelen ihtiyaçlardan birisi de logodur. Eğer ki kişisel isimli bir site değilse ki onlarda logo kullanabilir ama yazı tarzında logo da işlerini görür olmazsa olmazdır logolar. Çünkü logolar sitenizin kimlik kartı gibidir. Kimlik kartınızdaki fotoğraf neyse o logoda budur işte !

Şimdi bir blog açtınız ve yukarıdaki nedenleri bildiğiniz için logo kullanacaksınız. Photoshop bilginiz az çok var ya da arkadaşlarınız biliyor. Ama sorun bir şey yapamamak. Yani yaratıcı değilsiniz ki ben de logo konusunda malesef zayıfım.

İşte benim gibi sizlerde bu durumla karşılaşırsanız yapacağınız bir kaç adım ve sadece 5 dolar bütçeyle orta halli ve sizi yansıtacak bir logo elde edeceksiniz. Bu sayede o yeni blogunuza giren ilk önce sizin logonuzu görecek ve hafızaya yer eden bu grafik sayesinde ileride olur da tekrar giren aynı ziyaretçi olursa ” ben buraya önceden de gelmiştim hatırlıyorum” izlenimiyle ya daimi bir ziyaretçi olacak ya da eskiden aldığı bilgiyi yeterli gördüğü için size güvenip tekrar okuyacak. Her iki durumda da bu size faydalı olacak.

Bunun için 5 dolar gibi ufak maliyetle logo yapan dünyaca bir sürü müşterisi olan bir site fiverr.com’u ele alacaz. Buradan yaptıracağınız logo ile bunu halledecez. Tabi logo yaptırdıktan sonra iş bitmiyor üzerinden siz de geçeceksiniz. Şimdi nasıl etkili ve ucuz logo elde edeceksiniz bakalım.

1- Tasarımcı seç

Öncelikle fiverr.com buradan ulaşacağınız tasarımcılar şu şekilde bir aramayla bulabilirsiniz. Buradan sizin istediğiniz tarz haricinde sizin istediğiniz yaratıcılık olmalı. Yani bilgisayar sitesine bloguna kalkıp yanına bilgisayar koymak yerine farklı bir şey olması yaratıcılık ya da o bilgisayar imajını değişik bir şekilde kullanmak gibi olmalı. Bunun için önceki referansları ve bu tarz ayrıntıları dikkate alarak tasarımcı seçin ve ödemenizi yapın.

2- Tasarımcıyla konuş
Bu dediğimiz yaratıcılık veya beğendiğin örnekleri tasarımcına göster. Bazen sadece yazmak anlatmak yetmez örnek görmek daha etkili olacaktır. Kesinlikle şunu yapmayın ! “Bir cep telefonu sitesi açacaz logo lazım kafana göre çiz.” demeyin. Çünkü derya deniz bu site sitenin amacını, kitlesini, ilerde nasıl bir site olacaksınız bunları söyleyin. Şekil haricinde logo fontu bile etkilidir. Örnek: webrazzi, facebook …

3- Tasarım bitti, teslim alın ama hayal kırıklığına uğramayın
Tasarım bitti teslim aldınız. Örnek alttaki gibi bir tasarım geldi. Tasarıma baktığınızda ya adam iki yazı bir de noktalar koymuş bu ne ya demeyin. Bu toprağın altındaki elmas ve birazdan ufak işlemeler olacak. Çok şey beklemeyin sonuçta 5 dolarlık iş ama biz bu logoyla bizi kısıtlı bütçemizde baya işimize yarayacak logo yapacağız. Bunu bir nevi anahat olarak görün

İşte bitmiş bir logo. Belki kötü belki anlamsız ama sonuçta düz yazıdan iyi ve birazdan geliştireceğiz.

4- Tasarımda rütuşlar
Tasarım geldi ve artık nasıl bir şey olacağını kafanızda canlandırmaya çalışın. Bu size 5 dolarlık bir fikir gibi düşünün. Şimdi biraz photoshop bilgisi ile bunu güncelleyeceğiz. Sizden baştan çizmenizi beklemiyorum ama az da olsa photoshop bilgisi yeterli. Aşağıda gördüğünüz hali son hali ve yapılan işlemlere değinecek olursak; “Internet” yazısı büyütülmüş,internette bir sürü farklı çeşiti olanlar ikonlar kullanılmış ki iconfinder’dan dream diye aratsanız ya da google’dan dream icon diye sanırım bulursunuz. bunlardan biri kullanılmış, daha sonra ufak baloncuklar ile noktalar yer değiştirmiş ve dreams yazısı yeni font ve gradient efekti eklenmiş.

İşte yukarıda göreceğiniz logo bizim idareten bir logomuz. Çok iyi bir logo değil belki ama sitenize giren bir kişide akılda kalacağı ve tasarımızına ayrı hava katacağı belli.

Dediğim gibi hiç bir zaman domain ile veya içerikle ilgili bir obje olması gerekmez. Örneğin aorhan.com logosundaki 5 renk farklı kategorileri temsil eder. Buna göre tasarlanmıştır.

Bu yazı benim fikirlerim ve eklemelerim ile ve aşağıdaki kaynak birleştirilerek oluşturulmuştur. Umarım faydalı olur teşekkürler.

Ahmet Orhan

Kaynak: http://www.aorhan.com/kisitli-butceyle-logo-olusturma.html
Batuhan Hurkal prisoner

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

booo booo http://logofu.com Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek web master
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 48
  • Beğeniler 4 / 9
  • Ticaret 1, (%100)
yazılanlar ne kadar doğru ne kadaryanlış onu tartışmıycam.

konumuz logo ise burda koyulan örnekleri değerlendireyim.

logonun her iki örneğinde de "internet" kelimesinde "r" ve "n" harfleri arasında yeterli boşluk olmadığı için okunmada zorluk çıkıyor "m" gibi olmuş iki harf birleşince.

yine ilk örnekte "dream" yazısı boyutu ve fontu açısından çok kaba ve yeri de ayarlanmamış.

ikinci örnekte "dream" için seçilen font zaten harf içindeki boşlukları okunmayı zorlaştırıyorken birde gölge eklemeniz yine okunmayı zorlaştırıyor. Bu anlamda içerdeği hatalarla ikinci logo da çözümden ziyade çözümsüzlük örneği olarak duruyor.

sonuçta logonun ucuz veya palahı olması satın alan kişiyi ilgilendirir ama logonun grafik taslarım açısından hatalı olması olumsuz bir imaj oluşturur. Yani kimse logo kaça yapılmış onu düşünmez zaten bilemez de .

En iyi öneri logoyu yaptıracağınız kişinin portfolyosunu iyi değerlendirip güven uyandıran bir tasarımcıya başvurmanızdır diyebilirim.

güvenlik kodlarını okuyamadığınızda ne kadar rahatsız olduğunuzu hatırlayın, işte okunamayan bir logo da aynı şekilde bakanı rahatsız edebilir
mujdatsayar maxmajestic

kişi bu mesajı beğendi.

Logo grafik web tasarım : http://logofu.com

• Üyelik 30.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 345
  • Beğeniler 27 / 236
  • Ticaret 22, (%100)
Haklısınız bu konuda ama şunu es geçmeyin lütfen. Bu bahsettiğim bütçesi kısıtlı bloglar için. Örneğin 17-18 yaşında birinin elinde bir kazanç sabit parası olmuyor. Bunun dışında bir logoya çok fazla para da veremiyor ki kaldı ki blog sürekli olacak mı? Her zaman yazacak mı ? Yoksa uzun süreli mi olacak bunu zaman göstermektedir. Ama ilerleyen zamanlarda bunu ilerletebilir ki şu anda yıllardır blog yazan çoğu blogcu ilk dönemlerinde hep böyleydi.

Burada amacım logo nasıl tasarlanır değil nasıl farklılaştırılır. Ayrıca bu yazı dünyaca ünlü bir blogun makalesinin Türkçeleştirilmiş ve benim fikirlerim ile birleştirilmiş halidir.
prisoner

kişi bu mesajı beğendi.

Emek Emek Daha html/css'de Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 8 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Ben logo konusunda genel önemi doğru bulsam da bloglarda ki içeriğin çok daha fazla önemli olduğunu düşünüyorum. Salt bir tarafı regular bir tarafı bold yapılmış ufak logolar bile sizi idare edebilir.
Blogcuların logo aramaktan ziyade site içeriklerini güçlendirecek çalışmalar yapmalarından yanayım. Ama elbet ki ufak bütçeli blogcuların logo arama konusunda faydalı bir yazı.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 345
  • Beğeniler 27 / 236
  • Ticaret 22, (%100)

Emek adlı üyeden alıntı

Ben logo konusunda genel önemi doğru bulsam da bloglarda ki içeriğin çok daha fazla önemli olduğunu düşünüyorum. Salt bir tarafı regular bir tarafı bold yapılmış ufak logolar bile sizi idare edebilir.
Blogcuların logo aramaktan ziyade site içeriklerini güçlendirecek çalışmalar yapmalarından yanayım. Ama elbet ki ufak bütçeli blogcuların logo arama konusunda faydalı bir yazı.

Aynen o şekilde. Zaten amaç blog yazısı yazmak öncelik ama ne yazık ki ne kadar kaliteli içerik vs. sitenin farklı olmamasından dolayı akıldan uçup gidiyor. Nahnu.org tasarımsal çok şey yapmaz, içerikleri de eskisine göre kısa ama sadece en üstteki bir banneri bile giren adamın direk dikkatini çekmekle kalmıyor ileride bir daha uğrayayım diye geliyor. Zaten amaç kurumsallık değil, amaç dikkat çekmek :)
Emek

kişi bu mesajı beğendi.

Emek Emek Daha html/css'de Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 8 / 4
  • Ticaret 0, (%0)

aorhan adlı üyeden alıntı

Aynen o şekilde. Zaten amaç blog yazısı yazmak öncelik ama ne yazık ki ne kadar kaliteli içerik vs. sitenin farklı olmamasından dolayı akıldan uçup gidiyor. Nahnu.org tasarımsal çok şey yapmaz, içerikleri de eskisine göre kısa ama sadece en üstteki bir banneri bile giren adamın direk dikkatini çekmekle kalmıyor ileride bir daha uğrayayım diye geliyor. Zaten amaç kurumsallık değil, amaç dikkat çekmek :)

Dediklerinize katılıyorum. Ben bugüne kadar hiç blog çalışması yapmadım. Daha doğrusu bu anlamda tercihim olmadı. Çünkü her yerde olan içerikleri yeniden benim yazmam gereksiz olurdu. Ha bu aralar düşünüyor muyum. Makalelerimi, çektiğim fotoğrafları, grafik çalışmalarımı paylaşabilirim. Ama bunda mutlaka sitenin genel tasarım yönünü ön plana çıkartırım. Blogları öne çıkartanda dediğimiz gibi hem içerikleri hem de tasarımları. Biri eksik kaldımı sanki bir ayağı topal insan modelini anımsatıyor benim kafamda. :)

• Üyelik 30.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 345
  • Beğeniler 27 / 236
  • Ticaret 22, (%100)

Emek adlı üyeden alıntı

Dediklerinize katılıyorum. Ben bugüne kadar hiç blog çalışması yapmadım. Daha doğrusu bu anlamda tercihim olmadı. Çünkü her yerde olan içerikleri yeniden benim yazmam gereksiz olurdu. Ha bu aralar düşünüyor muyum. Makalelerimi, çektiğim fotoğrafları, grafik çalışmalarımı paylaşabilirim. Ama bunda mutlaka sitenin genel tasarım yönünü ön plana çıkartırım. Blogları öne çıkartanda dediğimiz gibi hem içerikleri hem de tasarımları. Biri eksik kaldımı sanki bir ayağı topal insan modelini anımsatıyor benim kafamda. :)

Doğru diyorsunuz :) Zaten amacım imkansız ya da çok para gerektiren bir şey olmadığdırı özgünleşmenin ve farklılaşmanın :)

booo booo http://logofu.com Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek web master
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 48
  • Beğeniler 4 / 9
  • Ticaret 1, (%100)
"Burada amacım logo nasıl tasarlanır değil nasıl farklılaştırılır."

kusura bakmayın da örnekteki çalışmalar çok hatalı.
o yüzden kötü örnek örnek değildir.
(Değil yabancı kim yazarsa yazsın)

Mesele blog yazarlarına logo kazandırmaksa zaten herkes bi şekilte bir yolunu buluyor. olmadı Düzgün bir fontla sadece ismini yazıyor.

Logo grafik web tasarım : http://logofu.com

ysfzby ysfzby Seo Executive Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Seo Executive
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 56
  • Beğeniler 25 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Bir grafiker olarak; güzel bir logo Rekabeti arttırır diye düşünüyorum. Alanında eşsiz kılar.

cyys cyys WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Tekniker
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 30 / 46
  • Ticaret 2, (%100)
Güze bir konu bilgiler için teşekkürler.

Loading...
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al