LikeSend adlı üyeden alıntı

Satış ortaklığı öneririm gerçekten güzelse domain tema script artık içeriğin ne anlamda bilemiyorum fakat direk oluşturamayacağın bir meta tatil hizmeti sunmak otelin yok tur şirketin yok . Acentalık falan da belli ihtiyaçlara gereksinim duyar. En temizi masrafsız acentalık yapmak. Yani satış ortaklığı . + Bir kaç turizmci arkadaşımla bir aralar düşünüyorduk toplist gibi bölgeler oluşturup bölgeleri tanıtırsın bölge içi otellerden de ilgili sayfaya ufak bir ücret karşıığı reklam alırsın. Şirketin var ve fatura kesebilirsen reklam gideri olarak vergiden düştükleri için onlara hiç bir maliyeti olmadan reklam verme olanağı sunar bu . Bu şekilde otel başı 5 lira yıllık bile alsan korkunç paralara ulaşır. Tabi domain script tema içerik kaliteli olmalı ve biraz ortaya da bişeyler koyulmalı + güzel bir pazarlamayla gerçekten kazandırır . Yine hem reklam hem satış ortaklığı da sunabilirsin. Aynı içerik dahilinde indirim kuponu sunarsın site üyelerine otelden de indirim kuponu karşılığı bir bedel alabilirsin.


Bu da güzel. Ama satış ortaklığı hakkında öyle ahım şahım bilgim yok. Her sayfa için de özel reklam alanları yaratamayabilirim. Yani konu altı reklam olacaksa her konu altında aynı reklam görünür. Her sayfa için ayrı reklam biraz zor. Ha içeriğe monte edilirse sorun yok.

İndirim kuponu da pek sorun yaratmaz. Site üyelerine mail ile gönderilir. Belki mailchimp ile ayarlanır bu server sıkıntısı çıkarsa.

Firmam var ve fatura kesebiliyorum. Asıl istediğim işte başta ücretsiz reklamlar firmaları çekmek sonra da yıllık veya aylık ücretli reklamlar almak. Tam istediğim bu işte.

Düşüncem de söylediğinle hemen hemen aynı. Ben de çeşitli illeri ve bölgeleri tanıtarak içerik oluşturayım diyordum.

Ek Olarak:

Hürkal adlı üyeden alıntı

Fırsat sitesi yapmak için firma veya şirket arkasında çalışman gerekir. Haber portalları dışında ne yapacaksan yaptığın işi yasal zemine oturtmak zorunda kalabilirsin. Bunu sağlayacak imkanın şimdilik yoksa haber sitesi üzerinden gitmen gerekecektir. İşi haber scripti ile yapacaksan da bunu yerel olarak düşünmeyip tüm Türkiye için konuları barındırmanı öneririm. Çünkü sayfana fazla ziyaretçi çekmek zorundasın, dolayısıyla tüm Türkiye'yi ilgilendirecek içeriklerle hizmet vermelisin.


Sizin söylediğiniz de LikeSend'in ve benim düşüncelerimle hemen hemen aynı. Bir haber portalı yaratılır ve içeriklere firmaların reklamları alınır. Ha Likesend'in söylediği daha profesyonel, yani satış ortaklığı yapmak. Bunu yasal zeminde zorlansam da hallederim çünkü fatura kesecek firmam var. Gelgelelim beni aşar gibi o kısım.