Konudan uzaklaşacağız belki de ama,
Şekerliçay.com domainini boş bulsaydım da almazdım ben olsaydım :)
Alışveriş sitesi yapacaksam, ve içerisinde, sadece şeker ya da çay değil, diğer ürünler de olacaksa, dar kapsama sığdırmaya çalışmazdım sitemi, hem de şekerliçay.com diye girip de deterjan bulduğunda, ''bu ne'' dedirtmezdim insanlara, ben olsam derim çünkü, ve markalaşmaktan uzaklaşmış olur dite.
Genel olarak, alışveriş alanına yönelen bir anlamlı domain alır, sonrasında da, içerisinde, şeker, ya da çay kelimelerini, seo çalışmalarıyla yükseltmeye çalışırdım.
Domainin seoya etkisi olmadığını; ya da az olduğunu düşünmüyorum; mesela: ingilizceöğrenmekistiyorum.com domainim olsa; ve bunun için çalışlma yapsam, üst sıralarda çıkarım, benzer bir domainim var, fazla bir seo çalışmasına gerek dahi duyulmuyor, bu nedenle örnek vermek istedim. Bunun dışında, site içerisinde, ingilizce kursları ile ilgili de çalışma yapılarak o da yükseltilebilir elbette.
Ama kesinlikle alışverş sitesi için şekerliçay.com almazdım...
Şekerliçay.com domainini boş bulsaydım da almazdım ben olsaydım :)
Alışveriş sitesi yapacaksam, ve içerisinde, sadece şeker ya da çay değil, diğer ürünler de olacaksa, dar kapsama sığdırmaya çalışmazdım sitemi, hem de şekerliçay.com diye girip de deterjan bulduğunda, ''bu ne'' dedirtmezdim insanlara, ben olsam derim çünkü, ve markalaşmaktan uzaklaşmış olur dite.
Genel olarak, alışveriş alanına yönelen bir anlamlı domain alır, sonrasında da, içerisinde, şeker, ya da çay kelimelerini, seo çalışmalarıyla yükseltmeye çalışırdım.
Domainin seoya etkisi olmadığını; ya da az olduğunu düşünmüyorum; mesela: ingilizceöğrenmekistiyorum.com domainim olsa; ve bunun için çalışlma yapsam, üst sıralarda çıkarım, benzer bir domainim var, fazla bir seo çalışmasına gerek dahi duyulmuyor, bu nedenle örnek vermek istedim. Bunun dışında, site içerisinde, ingilizce kursları ile ilgili de çalışma yapılarak o da yükseltilebilir elbette.
Ama kesinlikle alışverş sitesi için şekerliçay.com almazdım...
Arkadaşın anlatmak istediği farklı bir şey şekerliçay.com alınmaz zaten burada kelimelere ek getirirseniz çok farklı anlamlar çıkıyor ortaya arkadaşın örnek olarak sunduğu 4 5 domainden en iyisi hangisi olur diye sormuş burada cayseker.com ile caysekeri.com arasında çok fark var ilk domainde 2 farklı üründen bahsediyoruz cay ve şeker ikinci domainde ise tek ürün çayşekerinden bahsediyoruz domain seçilirken marka değerinin olunması isteniyorsa eklere vs dikkat edilmesi gerekiyor fakat ilk mesajımdada belirttiğim gibi domainin seo açısından etkisi çok az farklı bir domainle farklı kelimede yükselmek tamamen site içeriğine ve seo çalışmalarına bağlı bir durum.Tabi aranma hacimleride burada etkili aylık 400.000 aranma hacimli bir domainde rekabetin az olduğu bir yerde keyword domainle hiç çalışma yapmadan ilk sıralara çıkabilirsiniz ama aylık 40 50 milyon aranma hacimli domainlerde domain isminden çok yapılan çalışmalar ön plana çıkar