lostyazilim

Seo Hedefleyen domain

8 Mesajlar 1.181 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ilker solak ilker solak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Seo odaklı domainler ve domain nasıl olmalı diye onlarca başlık makale okudum bir çoğu bir birinden etkilenmiş kopya yazılar şimdi öncelikle ileriye dönük bir domainle yani akılda kalıcı marka olmaya müsait bir domaine harcanan emek çok fazla peki zaten hali hazırda markalaştırmak istediğimiz bir domainimiz ve üzerine kurulu bir e-ticaret sitemiz varsa ancak bunun yanında arama trendi yüksek kelime veya kelimeleri hedefleyen hızlı geri dönüş alıcağımız ek gelir kaynağı görevini görücek bir domain arıyosak ?
Benim bu noktada fikrinizi almak istediğim şey şu misal 2 kelimemiz olsun 1 seker 2 çay ikisininde kendi basına arama trendi 450.000 olsun ( yanlız konuyu dağılmadan sunuda unutmayalım kisi sadece cay seker satmıyacak püsküvit olucak deterjanda ) simdi domain ismi olarak çay ve şeker in dolu olduğunu düşünelim bunlardan bişey üretmeliyiz. Şimdi bu noktada farklı görüşler var hedeflenen kelime domainde bir tane olsun ve devamı ne kadar kısa olursa okadar başarılı olur diyen var yani ( sekers.com ) bir diğer görüş (cayseker.com) bunu savunanlarda ilk yazılan kelimenin daha sanslı olduğunu ama diğerininde etkileniceğini soyluyorlar.
Bu noktada ikinci tezi savunanlar haklıysa 900 bin arama trendine domain ismi sebebiyle göz kırpılıyor demektir. Burda şunun iyi açıklanması lazım cayseker.com yapılıdıgında sekere goz kırpıcaz diye cay kelimesinin sansını azaltmış oluyormuyuz bu çok muallak bir konu bunun tam ve doğru cevabını nasıl alırız bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz iyi günler

wmaraci
reklam

cngzhnyldz cngzhnyldz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 245 / 126
  • Ticaret 0, (%0)
detaylı bir bilgim yok ama bana kalırsa domainde geçen kelimeler aramalar için şanslıdır, yani çay şeker.com'da çay da aynı olur şeker de -genel ölçüde- tabii ki çay ilk kelime avantajı da olacaktır.
Ama çayşeker.com'da deterjan satarken sıkıntı oluşturacaktır :)

Dogukan Dogukan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendislik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 6 / 121
  • Ticaret 31, (%97)
sadece kelime domainde geçiyor diye google size hiç bir zaman kıyak geçip domaininizi üst sıralara taşımaz genel olarak site içeriğinizle alakalı bir şeydir arama hacmi.

Örneğin cayseker.com domain aldınız fakat sitede %90 temizlik malzemesi satıyorsunuz ve başka sitelerden link aldığınız zmn da temizlik malzemesi kelimesine link aldınız google sizi temizlik malzemesi kelimesinde cay veya şeker kelimesinden daha üstte tutabilir.Anlatmak istediğim domainden çok içerik önemli.

Mesela oyunoyna.com diye bir domaininiz var fakat sitenizde sadece yarış oyunları bulunmakda ve pr li sitelerden aldığınız backlinklerde de yaırş oyunları oyna kelimesine link alıyorsunuz google sizi oyun oyna kelimesinde yükseltmez fakat yarış oyunları oyna kelimesinde yükseltebilir.Burada oyun oyna kelimesinde yükselmezsiniz demiyorum site içeriğiniz hangi kelimeye daha uygun ve hangi kelimelere seo çalışması yapıyorsunuz bunların önemi büyük bu yüzden domaine fazla takılmayın.

mesela benm film sitem var sitemin domainin içinde filmizle kelimesi geçiyor fakat ben film izle kelimesinde 20. sıralarda olmama rağmen 720p film izle kelimesinde ilk 3 deyim hd film izle kelimesinde ilk 10 dayım.Sitem için yaptırdığım seo çalışmalarında 720p film izle kelimesine hiç link almamış olsamda sitemde bulundurduğum filmlerin %90 ını 720p kalitede olup 720p filmler kategorisinde bulundauğundan dolayı google bunu algılayıp otomatik olarak sizi hakettiğiniz sıraya yükseltiyor.

ilker solak ilker solak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
benim burda izah etmek istediğim olay bu deil doğukan bey siz klasik bir domain olayından ve seo çalışmasından bahsetmişsiniz bir market düşünün çay, şeker, un, gofret satıyor şimdi
çay 450.000 arama trendi
şeker 450.000 arama trendi
un 200.000 arama trendi
gofret 25.000 arama trendi
olsun bu market seo çalışması yaparken arama trendi en yuksek olan iki kelimeye oynayıp 900 bin arama trendinden en yuksek payı kapmaya geri kalanındanda site içeriği ve kategori seo ve ürün seo çalışmalarıyla ön plana çıkmaya çalışıcak bu mantıkla giden bir kişi sekers.com'damı seo acısından daha sanslıdır cayseker.com damı yanı dar alanda tartısmak gerek bu konuyu yoksa cok uzar. Biraz daha kafamdakini açmaya çalışıyım
seker.com
sekers.com
sekerst.com
-------------------
cayseker.com
caysekers.com
--------------------
şekerci.com çayşekeri.com gibi başka anlamlara bürünen domain adlarını kasti olarak yazmadım baska hedef kitlesine sapma olmasın konu dağılmasın diye.
Şimdi seo çalışmaları noktası virgülüne aynı şekil yapılmış 5 e-ticaret sitesinin hangisinin şansı daha yuksektir.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 05.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendislik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 6 / 121
  • Ticaret 31, (%97)

ilker solak adlı üyeden alıntı

benim burda izah etmek istediğim olay bu deil doğukan bey siz klasik bir domain olayından ve seo çalışmasından bahsetmişsiniz bir market düşünün çay, şeker, un, gofret satıyor şimdi
çay 450.000 arama trendi
şeker 450.000 arama trendi
un 200.000 arama trendi
gofret 25.000 arama trendi
olsun bu market seo çalışması yaparken arama trendi en yuksek olan iki kelimeye oynayıp 900 bin arama trendinden en yuksek payı kapmaya geri kalanındanda site içeriği ve kategori seo ve ürün seo çalışmalarıyla ön plana çıkmaya çalışıcak bu mantıkla giden bir kişi sekers.com'damı seo acısından daha sanslıdır cayseker.com damı yanı dar alanda tartısmak gerek bu konuyu yoksa cok uzar. Biraz daha kafamdakini açmaya çalışıyım
seker.com
sekers.com
sekerst.com
-------------------
cayseker.com
caysekers.com
--------------------
şekerci.com çayşekeri.com gibi başka anlamlara bürünen domain adlarını kasti olarak yazmadım baska hedef kitlesine sapma olmasın konu dağılmasın diye.
Şimdi seo çalışmaları noktası virgülüne aynı şekil yapılmış 5 e-ticaret sitesinin hangisinin şansı daha yuksektir.

cayseker.com tabikide

BilalTurkmen BilalTurkmen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-ticaret Danışmanlığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Seo ile ilgili yerli yabancı sayısız kaynak okudum bu kaynakların hepsinde domainin seo ya etkisini %5-%7 arası olduğunu gördüm, bu işte doğru düzgün sistematik ve istikrarlı çalıştıktan sonra domain,hosting,plugin gibi etmenler 2.planda kalıyor. Ben içim rahat etsin , daha iyi odaklanayım , o %5 i de kaçırmayayım dıye hep keyword domain seçmeye gayret ettim ancak domaini aldım iş bitti tamam 1-2-3.sıradayım diye düşünmek gerçekle örtüşmeyen bir düşünce

Ancak ben cayveseker.com'un daha avantajlı olabileceğini düşünenlerdenim, çunku çay ve şeker ayrı ayrı keywordler olarak düşünülebildiği gibi cay ve seker olarak öbek kelime olarak da düşünülebilir. Buda sizin sitenizi NİSPETEN daha avantajlı konuma getirir.

Lafı Çok uzattım kusura bakmayın . :)

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Konudan uzaklaşacağız belki de ama,
Şekerliçay.com domainini boş bulsaydım da almazdım ben olsaydım :)
Alışveriş sitesi yapacaksam, ve içerisinde, sadece şeker ya da çay değil, diğer ürünler de olacaksa, dar kapsama sığdırmaya çalışmazdım sitemi, hem de şekerliçay.com diye girip de deterjan bulduğunda, ''bu ne'' dedirtmezdim insanlara, ben olsam derim çünkü, ve markalaşmaktan uzaklaşmış olur dite.
Genel olarak, alışveriş alanına yönelen bir anlamlı domain alır, sonrasında da, içerisinde, şeker, ya da çay kelimelerini, seo çalışmalarıyla yükseltmeye çalışırdım.
Domainin seoya etkisi olmadığını; ya da az olduğunu düşünmüyorum; mesela: ingilizceöğrenmekistiyorum.com domainim olsa; ve bunun için çalışlma yapsam, üst sıralarda çıkarım, benzer bir domainim var, fazla bir seo çalışmasına gerek dahi duyulmuyor, bu nedenle örnek vermek istedim. Bunun dışında, site içerisinde, ingilizce kursları ile ilgili de çalışma yapılarak o da yükseltilebilir elbette.
Ama kesinlikle alışverş sitesi için şekerliçay.com almazdım...

• Üyelik 05.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendislik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 6 / 121
  • Ticaret 31, (%97)

Almina adlı üyeden alıntı

Konudan uzaklaşacağız belki de ama,
Şekerliçay.com domainini boş bulsaydım da almazdım ben olsaydım :)
Alışveriş sitesi yapacaksam, ve içerisinde, sadece şeker ya da çay değil, diğer ürünler de olacaksa, dar kapsama sığdırmaya çalışmazdım sitemi, hem de şekerliçay.com diye girip de deterjan bulduğunda, ''bu ne'' dedirtmezdim insanlara, ben olsam derim çünkü, ve markalaşmaktan uzaklaşmış olur dite.
Genel olarak, alışveriş alanına yönelen bir anlamlı domain alır, sonrasında da, içerisinde, şeker, ya da çay kelimelerini, seo çalışmalarıyla yükseltmeye çalışırdım.
Domainin seoya etkisi olmadığını; ya da az olduğunu düşünmüyorum; mesela: ingilizceöğrenmekistiyorum.com domainim olsa; ve bunun için çalışlma yapsam, üst sıralarda çıkarım, benzer bir domainim var, fazla bir seo çalışmasına gerek dahi duyulmuyor, bu nedenle örnek vermek istedim. Bunun dışında, site içerisinde, ingilizce kursları ile ilgili de çalışma yapılarak o da yükseltilebilir elbette.
Ama kesinlikle alışverş sitesi için şekerliçay.com almazdım...

Arkadaşın anlatmak istediği farklı bir şey şekerliçay.com alınmaz zaten burada kelimelere ek getirirseniz çok farklı anlamlar çıkıyor ortaya arkadaşın örnek olarak sunduğu 4 5 domainden en iyisi hangisi olur diye sormuş burada cayseker.com ile caysekeri.com arasında çok fark var ilk domainde 2 farklı üründen bahsediyoruz cay ve şeker ikinci domainde ise tek ürün çayşekerinden bahsediyoruz domain seçilirken marka değerinin olunması isteniyorsa eklere vs dikkat edilmesi gerekiyor fakat ilk mesajımdada belirttiğim gibi domainin seo açısından etkisi çok az farklı bir domainle farklı kelimede yükselmek tamamen site içeriğine ve seo çalışmalarına bağlı bir durum.Tabi aranma hacimleride burada etkili aylık 400.000 aranma hacimli bir domainde rekabetin az olduğu bir yerde keyword domainle hiç çalışma yapmadan ilk sıralara çıkabilirsiniz ama aylık 40 50 milyon aranma hacimli domainlerde domain isminden çok yapılan çalışmalar ön plana çıkar

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al