Selam hocam imzamdaki siteyede bir göz atarmısınız.
Özür dilerim, hangisine?
Ek Olarak:
cevabınız için teşekkürler. tüm linkleri direk url'nize alın derken tam olarak neyi kasdettiniz hocam anlayamadım. örnek vererek açıklayabilir misiniz? site içi linkleme yapmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar. index olarak şuan 6300 indexim görünüyor google webmaster tools da.
domaininiz wmaraci.com ise
http://wmaraci.com
şeklinde alın
Ek Olarak:
maxmajestic adlı üyeden alıntı
Footer alanına Tag Cloud Plugini yerleştirmek SEO için ne anlam ifade eder? Ana sayfadaki link sayısını artırdığı düşünülürse, nna sayfa dahil tüm sayfalarda bunun gösterilmesinde bir sakınca var mı?Footer'in en altında, sitemiz ile ilgili popüler adwords kelimeleri yerleştirip bunları kendi ana sayfamıza bağlarsak SEO için bir değeri olur mu?
Başka sitelerin footer alanında backlink almak konusunda sonz amanda farklı bilgiler var. Google bu linklerin para ödenmiş backlinkler olduğunu bildiğinden/düşündüğünden nunun SEO için zararlı olacağını savunanlar öne çıkıyor.
İlk sorunuza wp uzmanı arkadaşlar daha doğru ve sağlıklı cevap verirler. Her eklentiden haberim yok. Kesin bir tanımlama yapamam. Genel olarak biliyorum onu. Ama genel tanımını seo ile ilişkilendirirsek şunu söyleyebilirim. Sitenin içeriğine uygun kelimeler seçilmezse zararı olur. Bu zararı açmak gerekirse, siz onu eklediniz diye değil, genel içerikte başka kelimelerle de ilişkilendirmiş olursunuz, ki, asıl kelimelerinizin yüzdesi zayıflar. Bu civarda zararlardan bahsediyorum.
İkinci sorun biraz platonik. Adwords kullanın. Ama herşeyi ona bağlamayın. Bakın yarın işler değişir. Dünyanın kuşkusuz tek popüler arama motoru google diye düşünmek yanlış olur. Google henüz yahoo nun rekorunu kıramadı. Ayrıca avrupada %60-70 mailler yahoo uzantılı. Rusyada herkes yandex, çinde qq kullanıyor. Adwords geçici bir gelir kaynağı. Yarın bir algoritma çıkar herşey suya düşer. O zaman ne olacak. Vasıfsız kaldık, iş arıcaz. Ama yaşta bu arada geçmiş olacak. Şahsına söylemiyorum bunu. Yeri geldi diye genç kardeşlerimize söylüyorum. Her gün saatlerce uğraşır, ama adwords gibi yan gelirlerle ayakta kalmaya çalışıp, o da olmaz tabi ömür bi noktada boşa akar. Her gün saatlerce çalışıyorsunuz çoğunuz. Karşılığını alıyor musunuz? 1 fikir, hepsini alıp götürür. Bakın yanlış anlamayın ben hepinizin en iyi yerlerde olmasını diliyorum. Ama bazen o kadar düşük ki hedefler. Ben burda umutsuzluğa kapılıyorum. Yine cevaplarını vereceğim o ayrı. Ama bir tavsiye istersen, dilersen. Ben sana diyorum ki, bırak bunları. Bu siteler için çalıştığın zamanları buna ayırma. Kendine 1 hafta ver. İş yapma. Sadece düşün. Bir fikir bul. Bir fikir üret. Sitelerin tutması kodlama güzelliği yada seo ile olmaz. Olmuyor. Bunlar sonraki aşama. Önce fikir, sonra bunu insanlara duyurmak için seo. Bir iki gün düşün. Biri bana bir siteden bahsetti, o kadar merak ettim ki girmezsem çatlarım, dediğin neler var. Oralara odaklan. Siten kötü değil, ama aile geçindirmek, gelecek kurmak konusunda ben istiyorum ki kafanız rahat olsun. Fikri bul, seon benden.
Diğer sorulara gelince, Liink alt kısım olabilir, üst kısım olabilir, yan blok olabilir. Konu tam olarak footer değil. Konu, bir link bahsi geçen konuda yayınlanır. Sitenin her sayfasında o link varsa, (footer,blok vs) o zaman birşeyler yanlış demektir. Footerden link alacağına, sadece ana sayfa url sinden link alırsan çok daha katını alırsın etki olarak. Ama illaki alıcam, ne olur dersen birşey olmaz. Başka bir sitenin verdiği backlink senin siteni dibe vuramaz. Öyle olsa herkes rakiplerine link kasıyodu şimdi. 2 konu önemlidir backlinkte,
1-Doğal mı?
2-Kalıcı mı?
Bu ikisini başarmaya odaklanırsan zaten önünde kimse duramaz alanında.
Ek Olarak:
Merhabalar, sinemalar.biz.tr için size daha önce danışmıştım ve film isimlerinde yükselmemi önermiştiniz bana. Artık çalışmalarımı o tarzda yapmaya başladım. Tık oranım yüzde 1 bile değildi. Şimdi temamı değiştirip yeni bir reklam yerleşimi yaptım. Sizce reklam yerleşimi nasıl? Anasayfada 2 adet bir adet 336x280 yazı üstü ve 468x15 yazı sonunda var. Daha iyi bir şey önerebilir misiniz? Sanki yazı sonundaki 468x15 çok ufak ve görünmüyor tıklanmaz gibi geldi de bana.
Reklam yerleşiminiz normal. Ama şunu unutmamalısınız ki, ziyaretçi oturmadan reklam kodları koymak sizi etkiler. Reklamlar görüntülenmeyecek/tıklanmayacak, performansı kötü bir site bu ve bana yararı yok. Bu sitenin ziyaretçileri reklamlara tıklayıp bana para kazandırmıyor, neden daha çok hit göndereyim der google. Şu an koymasanız daha olumlu dönecektir. Ama elbette sizin kararınız. Yerleşimde sorun yok bunuda bilin. Devam edebilirsiniz isterseniz.