lostyazilim

Google Çalkalanma

26 Mesajlar 4.554 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Seonun gereksizliği olurmu hiç . Yanlış seonun gereksizliğinden bahsediyorum ben . Şöyle düşün 3 kişi aynı konu hakkında birer post girdik , sen düzenlice kaliteli biçimde içeriğe sahipsin , fakat ben etiketleri basmışım ama içerikten eser yok. Sadece boş kirlilik yaratmışım. Diğer arkadaş da hem içeriği kaliteli girmiş + hem etiketleriyle bunu pekiştirmiş . Hepimiz de aynı türe yönelik siteleriz. Sıralama ilk olarak zaman faktörünü alabilir , etiket faktörünü alabilir içerik faktörünü alabilir . Fakat bir kaç organik hiti google gönderdikten sonra kaliteli içerik + etiket en üstte , senin siten bi altında , benim sitem en altta olarak listeyi günceller.

Bir çoğumuz çırpınmaya başladıkça batışa geçiyoruz , sebebi de kurtarmaya çalışmak için daha fazla kasmak etiketler ıvırzıvırlar gereksiz içerikler başlıklar , sayaca bakarak yapılan davranışlar siteyi kafadan bitirir. Hep daha kötüye götürür. Arada kaçanlar sıyrılanlar oalbilir mi ? Elbette olur %100 hatasız çalışması mümkün olmayan bir sistem. Açıklarından isteyerek yada istemeyerek faydalananlar da olabilir.

Farzedelim google bir hareketten şüphelendi , kararsız kaldı yada sınama listesine aldı siteyi. Seni 3 sıra yada 1 sayfa geri attı önlem olarak , zaten zor durumdayken bundan haberdar olmadan yanlış yorumlayarak içerikte sıkıntı arayarak yada seo meo diyerek daha fazla kasmaya başlarsan şüpheli hareketler zincire dönüşecek - - - - puan derken tamamen siteyi bitirmiş olacaksın.

Yine söylediklerimin tamamı varsayım , kendi gözlemlerimden edindiğim kanaat kesinlik içermez . Seo uzmanı falan da değilim , kendi yaptığım hatalar aşamadığım düşündüğüm sıkıntılarım da var. Bilirkişi olarak yorumlamıyorum . Fakat yaşadıklarım bunlar . Daha geçen gün blogger ip ler erişilmez olduğunda ilk 4 içinde bulunan ben ve bir başka arkadaşımın sitesi listede alt sıralara düştü , hepsi bir kaç saat içinde oldu . 3 yıldır ilk 3 içinde olan site bir anda 7. sıraya kadar geriliyorsa bunun açıklaması budur. Kullanıcının siteye giremeyip tekrar aynı kelime de 2. bir kaynak arayışına girmesi , google ın da tamamen kullanıcılara yönelik hareket ettiğinden bizi o kelimede o anda yetersiz bulması. Sitelere erişim açılıp normal haline dönmesi 4-8 saat arası sürdü. 12 - 18 saat aralığında da sıralama eski şeklini aldı. Bütün bunları tek bir kelime de olanlar. Hedef kelimeler ve yerleşmesi yer değiştirmesi oldukça güç olan kelimeler. Konu başlıkları ise çok daha kırılgan . Ya da rekabetsiz kelimeler çok daha kırılgan. Senin 1 konu girip ilk sırayı aldığın kelime de bir başkası 3 konu girerek ilk sırayı alabilir. Bu rakiplerin sayısı da onlarca olacağından sürekli gel gitler yaşanır , her yeni içeriği google arkaya atar diye birşey yok . Aksine önlerde listeleyerek geri dönüşleri kontrol eder. Hiç umulmadık bir site o içeriği kaliteli oluşturur ve üstte sabitlenedebilir.

İyileştirme adına bazı şeyler benim de gözüme çarptı söylenildiği gibi güncelleme falan da olabilir belki . Ben hit olarak da sıralama olarak da hiç bir eksi yönlü etkilenme yaşamadım , benzer içerikte ki siteler de de böyle bir durum görmedim kalem gibi hitler sıralamalar hep aynı .

SEO uzmanı olmayabilirsiniz, ama yazdıklarınız gerçek anlamda çok mantıklı, dikkate alınması gereken şeyler. Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

alpinepro alpinepro WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 2 / 6
  • Ticaret 15, (%100)

marten adlı üyeden alıntı

Ek Olarak:

linki silin ayni yerinize geri gelirsiniz. ama tek bir linkle neden gerilediniz hic bir fikrim yok anlam veremedim

anladım üstadım .

marten marten yok Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Maden Mühendisi
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 126
  • Beğeniler 24 / 24
  • Ticaret 1, (%100)

alpinepro adlı üyeden alıntı

peki sebebi ne olabilir 1. sayfa 4. sıradan 6. sayfaya gerilemek
legal olarak link satın aldım bumu problem yaratıyor ,
hacklink kullananlar hala 1. sayfadalar ,
yani linki kaldırmak işi çözecek midir sizce , ödemesini yapmış olduğum
birşeyi de öylece bırakmak insanın hoşuna gitmiyor ister istemez.

şuan uydurduğum ihtimaller :)

1. si link koyduğunuz site sizin konunuzla hiç alakası olmayabilir.
(sizin cam balkon siteniz olsun, video sitesine koyduysanız linki pr si 100 olsa pek yaramaz)
2. si linki koyduğunuz site google tarafından pek iyi bilinmiyodur belki
(warez paylaşmıştır, yada hacklink koymuşlardır siteye örneğin adult bi sitenin vs)
3.su linki koydugun siteye kötü seo yapılmıştır. (belki bi adult, warez siteden link çekilmiştir)

aklıma geldikçe ekliycem ama bence siz linki çok geçmeden kaldırtın kesin geri gelirsin demiyorum büyük ihtimal gelirsin 1 sayfaya geri.

benzer bi olay başıma geldi. aslında basit bir kelimede "sivas apart ev" kelimesinde 1. sayfaya hemen çıkmak için abandım googla paravan bloglar açtım içlerine linklerimi bastım sonuçları çok kötü oldu bak bi incele nedemek istediğimi anlıycaksın "http://sivasstudyodaire.blogspot.com/"

gereksiz blog, gereksiz etiket, gereksiz link:)

sonuç: kötü seo

santor santor WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek web Design
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 60
  • Beğeniler 50 / 8
  • Ticaret 10, (%100)
şu google'u zaten anlayan çözen yoktur herhalde kafalarına göre hep...

wmaraci
wmaraci

turcoasti turcoasti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 4
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
google değil adsenste de aynı srun var 100 binlik bir düşüş oldu bende...

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

santor adlı üyeden alıntı

şu google'u zaten anlayan çözen yoktur herhalde kafalarına göre hep...

usta zaten çözen adam zengin olmuş demektir. bütün dünya webmasterları kafa yoruyor buna . anca deneme yanılma yoluyla bazı şeyler hakkında fikir edinebiliriz . Fakat tamamen bilmemiz imkansız onlarca yüzlerce dünyanın en kaliteli mühendisleri sürekli geliştirme halindeler kim nasıl yetişsin ki
santor

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al