Soner Yalçın kitapları dizide boy boy yayınlanırken yandaş değildi de şimdi mi yandaş oldu :) Adamlar neyi doğru görüyorlarsa onu işliyorlar dizide, fazla büyütmeye gerek yok.
Ayrıca ölmesi lazımdı falan filan bunlar boş laflar. Gidin James Bond serisinin son çıkan filmi Skyfall'ı izleyin, o ajan orada ölmedi ya, bizim Polat 100 sene de ölmese hakkıdır. ;)
Ayrıca ölmesi lazımdı falan filan bunlar boş laflar. Gidin James Bond serisinin son çıkan filmi Skyfall'ı izleyin, o ajan orada ölmedi ya, bizim Polat 100 sene de ölmese hakkıdır. ;)
Film karakteri ile dizi karakterini bir tutmak yanlış bence. Eğer bir dizi yapıyorsanız, tek karaktere bağlı kalmak kadar saçma bir şey olamaz. Eğer tek karaktere bağlı kalırsanız, böyle dönüp dolaşıp aynı yerde durursunuz, olayı nasıl uzatsam diye düşünürken siyasete karışırsınız. Sonra hangi siyasi tarafı işliyorsanız onun izleyicisini çekersiniz, diğer tarafı işlerken onların çoğunu kaybedersiniz. Diziler ya sıfırdan kurgulanmalıdır, ya yapılmış bir şeyin üzerine koyulmalıdır (hoş değil ama yabancı dizilerin yerli uyarlamalarıda artık tutuyor) ya da yaşanmış konuları ele almalıdır. Kurtlar vadisi gibi günlük siyasi konular üzerinden senaryo yazılmamalıdır.
Sonuç olarak, Polat Alemdar karakterinin yanında bombada patladı, bazuka ile vuruldu, kaç kere vuruldu, kaç kere işkence gördü. Ölmemesi normal mi yani?
Yurdum insanı falan muhabettine girerseniz tartışma çıkar. Tartışmayada hiç niyetim yok böyle bir konu yüzünden, o yüzden görmemiş gibi davranıyorum o kısmı.