Almina adlı üyeden alıntı

Çok açık sözlü bi yanıt olmuş bu ya :) Bir müşteri yanılıp şaşırıp bu yazdıklarınızı okursa yandınız :)


sametweb adlı üyeden alıntı

İkinci paragrafı editleyin bence :)

Hocam sen de 7000 TL fiyat verip aylık 1200 TL bakım ve onarım ücreti isteyebilirsin, normaldir ;)


Arkadaşlar ben wmaracı'na bu zamana kadar ticari amaçlı girmedim. Buradan iş almaya da çalışmadım, çalışmıcam da. Buradaki işlere benim çekeceğim fiyatın yarısına fiyat çeken olur. O işi yaptıranda pek bakmıyor bu kişinin deneyimi nedir diye. Ben 8 yıldır bu işe emek vermişim, yazılım uzmanlığı eğitimi almışım, 100'lerce site kurmuşum, o gider fiyat nedeniyle sadece wordpress kurmasını bilen birine yaptırır.

Ben evliyim, sorumluluk sahibiyim, harçlığını çıkarmaya çalışan üniversiteli genç fiyatı veremem. Müşteriler, ucuz fiyat çeken kişi için "bu adam web sitesinde bir sorun çıkarsa ben onu tekrar bulabilir miyim, işi zamanında teslim eder mi, yaptığı işin hakkını verir mi, ... " diye düşünmüyor.

Birisine 1 hafta uğraşıp süper bir site yaptım, hemde çok uygun fiyata, adam bana gelip 1 hafta sonra "bizim bir arkadaş 20 dolara web sitesi yaptırmış, süper olmuş, sen bana bu kadar fiyat çekiyorsun" diye çemkirdi. Benim yaptığım sitenin aynısını web tasarım şirketleri, benim çektiğim fiyatın 10 katını çekerdi. Siteye baktım. Site tek bir sayfa html ve sadece resimlerin yanına yazı konmuş. Bu adam kalkıyor benim yaptığım siteyle, tek sayfalık html siteyi kıyaslıyor ...

Zaten artık kişilerin kafasında ki fiyatı beklemiyorum. Çok fazla web tasarım şirketiyle ortaklaşa çalıştım. O yüzden ben yapılacak işler için fiyatlar belirledim. Kişinin işine gelirse yapıyorum, gelmezse yapmıyorum. Çünkü ben kendimin ve verdiğim hizmetin bilincindeyim. Kalitesiz, sahte mal satan işportacılar gibi verdiğim fiyatın 10'da 1'i fiyatına düşmem.