mkardogan adlı üyeden alıntı

Yanıldığınız bir kaç nokta olsada genel olarak başarılı teşekkürler


Zaten amaç bir tartışma ortamının sunulması hocam. Yanıldığım noktalar elbet olacaktır. Zaten acemi olduğumu söyledim:) Fakat o noktaları eklerseniz, benim gibi acemiler için güzel bir rehber olacaktır.

bhdreren adlı üyeden alıntı

eline saglık kardeşim. haklısın. yazılan bir yazıyı tekrar revize ederek bir sonuca ulasılamıyor. 1 sayfa copy-paste yerine 3-5 satır özgün yazı daha cok işe yarar kanaatindeyim. Ayrıca linklerin konu ve içerik hakkında bilgi vermesi de işe yarar.. örnegin : .com/p=8171 şeklindeki llink yerine .com/seo_uzmanlari.html şeklide permalinkler olusturulmalı. Bunun cok faydasını gördüm ben.. Sonuc olarak google html yi seviyor. mümkün mertebede html içerikli ve düzgün kodlu site tasarlamakta fayda var..

Kalın Sağlıcakla :)


Aynen kardeşim. Ekleme yaptığın noktalar için teşekkür ederim.



Almina adlı üyeden alıntı

14 yıllık tecrübeyle oldukça acemiymişsiniz :)
Paylaşım için kendi adıma teşekkür ederim. Katılmadığım tek nokta var, onu da belirtmeden geçemeyeceğim: Domain seçiminde, haklısınız, keyword domain çok da önemli değil, önemli olan uzantı; ve içerik; ama uzantı olarak kendi adıma, sadece .com'u tercih ederim bu saatten sonra. Tutan .org; ve .net siteleri çok elbette, ama içlerinde keyword domain olmasına rağmen sıralamaya anahtar kelimede giremeyen bazı siteler var; bu nedenle bir kaç site kapattım, ondan dolayı yazıyorum. Ama .com uzantılı, keyword domain olmasa da tutan site sayısı oldukça fazla.


Evet oldukça acemiyim. Çünkü yaklaşık 10 yıl, interneti sadece kız tavlamak için kullanmıştım:) Aklım başıma geç geldi. Bu saatten sonra daha geç öğreniyor insan. Ama olsun, vazgeçmek yok:) Size de eklemeleriniz için teşekkür ederim.


Dogukan adlı üyeden alıntı

domain uzantı vs bunlar hikaye tamamen site içeriği ve harcadığın parayla alakalı bir durumdur.Örneğin imzamdaki site .tc uzantılı aldığım ilk ay 3 anahatar kelimesindede ilk 5 e soktum bir kaç ay öyle devam etti daha sonra yatırım yapmadım ve başka işlerimden dolayı siteye ilgiyi kestim domain şu anda ilk 20 de dolaşıyor.

Aldığınız linkler kullanıdığınız temanın özgünlüğü ve kalitesi yaptığınız seo çalışmalarıyla bağlantılı tamamen.


Tabii ki yanıldığım noktalar vardır. Ben kişisel tecrübelerimden bahsettim. Paylaşımın köreldiği şu günlerde, bildiklerimizi paylaşmamız gerek diye düşünüyorum. Bizim de en büyük sorunlarımızdan biri, sizin de belirttiğiniz gibi, bir süre sonra siteyle ilgi alakanın kesilmesi. Yaptığımız en büyük yanlış da bu sanırım aslında. Sevdiğimiz bir alanda site kurmalıyız. Sadece para kazanmak için yapılan sitelerin büyük bir çoğunluğu, bir vakitten sonra çöp oluyor. Eklemeleriniz için teşekkür ederim.


duhan05 adlı üyeden alıntı

Şu benzetmeniz çok hoşuma gitti

Sizi kime sorarlar? Mahallenin berduşlarınamı? Yoksa mahallede sözü geçen kişileremi? :)


Eyvallah hocam:)