SEO yani arama motoru optimizasyonu, oldukça kapsamlı bir konu aslında. Bu konuyla ilgili ortaya çok farklı teoriler atılmaktadır. Fakat hangisi doğru, hangisi yanlış bunu bir türlü bilemiyoruz.Ben acemi bir webmaster olarak sizlere tecrübelerimden bahsetmek istiyorum.
Domain seçimi
Domain, yani Türkçe karşılığı alan adı seçimi önemlidir. Önemli olan şey, keyword yani anahtar kelime içeren bir domainden çok, com, net yada org uzantılı bir alan adına sahip olmaktır. Çünkü, incelemelerimden edindiğim bilgilere göre, google bu 3 alan adına çok daha fazla önem veriyor. Yani, oyuncanavari.com, oyun.tc den daha fazla öneme sahip google’ın gözünde ( Domainler temsilidir ). Hatta içerisinde oyun geçmeside çok çok önemli değil. ÖAsıl önemli olan, sitenizin özgünlüğü, alacağınız linkler ve kullandığınız görsellerdir.
Backlink alımı
Yıllardır hep aynı konuları görüyoruz. ” Wiki backlink, forum backlink, yorum backlink ” vs.. Özellikle webmaster forumlarında, bu işten para kazanan birçok kişi mevcut. Belki eskiden bu tip şeyler faydalıydı. Fakat emin olun, bizim bildiklerimizin, duyduklarımızın google mühendisleride farkında. Ve bunlara önlem almaktalar. Şu an bu tarz çalışmaların bize fayda sağlamadığı, hatta belkide zararı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu tarz çalışmalar sonucunda sitenizin linklerinin eklendiği siteler, artık çöp diye tabir ettiğimiz siteler oldu. Şöyle düşünün. Kız istemeye gittiniz. Kızın ailesi ” Biz bi düşünelim ” diye cevapladı. Daha sonra sizin hakkınızda araştırma yaptılar. Yaşadığınız yere gittiler. Sizi kime sorarlar? Mahallenin berduşlarınamı? Yoksa mahallede sözü geçen kişileremi?
Sitenizin yükselmesini sağlayacak çalışmalar
Sitenizin muhakkak özgün konular içermesine dikkat edin. Bakın özgün diyorum. Bu, yayınlanan makalelerin birkaç kelimesinin değiştirilerek özgün hale getirilmesi değildir. Bir yazının özeti olabilir. Yada sıfırdan bir yazı olabilir. Fakat sadece google’a yönelik makale yazmayın. Kendinizi bir ziyaretçi gibi düşünün ve o şekilde yazılar yayınlayın.
Sitenizin alanıyla ilgili sitelerden tanıtım yazısı yada link alın. Örneğin; Siteniz bir tatil sitesiyse, tatil sitelerinden tanıtım yazısı yada link alın. Bir oyun sitesinden alacağınız link, size bir fayda getirmez.
Yazılarınızı hemen yayınlamayın. WordPress kullanıyorsanız, zamanlama özelliği zaten mevcut. Günde 1-2-3-4-5 makale yayınlamanız sizin faydanızadır. Bu, sitenizin sürekli güncellendiğini gösterir.
Sitenizdeki görsellere önem verin. Google üzerinden indirdiğiniz resimleri kaydederken, isimlerini mutlaka değiştirin. Resimleri mutlaka ama mutlaka kendi sitenize yükleyin. Aksi takdirde, resmi aldığınız siteye link vermiş olursunuz. Bu da sitenizi google gözünde değersiz kılar.
Bunlar sadece benim tecrübe ettiklerim. Doğru yada yanlış. Fakat 14 yıllık tecrübem bunları söylüyor. Bol şanslar..
Kaynak :
http://cemoli.com/acemi-webmasterdan-seo-tavsiyeleri.html