İşlemleri sırasıyla anlatıyorum.
Önce bağlı olduğunuz kaymakamlığa giderek nüfus il müdürlüğünden vukuatlı nüfus kaydı çıkartıyorsunuz. (ücretsizdir)
Daha sonra aynı bina içerisinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma'ya giderek kimliğinizi ve vukuatlı nüfus kaydını veriyorsunuz.
Daha sonra size bir kaç evrak vererek doldurmanız ve bağlı olduğunuz belediyeden adınıza ve aynı hanede yaşayan kişilerin tapu kayıtlarına dair evrak isteniyor. Evde yaşayan bireylerinde imzalayacağı kağıdı imzalattıktan sonra tapu kaydı gösterir belge ile tekrar kaymakamlıkta yer alan sosyal yardımlaşmaya bu evrakları teslim ediyorsunuz. 15-20 gün içerisinde sizi araştırıyorlar, evinize gelip böyle bir inceliyorlar sonra geliriniz tespit ediliyor ve her ay en üst tutarda kesilen borçtan kurtuluyorsunuz. Geçmişe dönük olarak çalışmadığınız ve kazancınızın olmadığı vs özel durumlar ile netleştirilebilirse borcun silinmesi dahi mümkün olabiliyormuş.
Ben bunları yaptım, şimdi eve bekliyorum bakalım neler olacak. Borcu da sildirebilirsem ne mutlu. :)