bonafide adlı üyeden alıntı

Öğrenci olmayıp herhangi bir sosyal güvenceye sahip değil iseniz, başınıza gelen kaza, yaralanma vs gibi durumlarda operasyon ve bakım ücretleri binlerce lirayı bulmaktadır. Her ay ailenizin ortak gelirine göre ödeyeceğiniz cüzzi bir miktar ile sosyal güvence altına alınmış oluyorsunuz. Kimse diyemez ki benim başıma bir olay gelemez, hastalanamam, yaralanamam. Bu uygulamayı kötüleyen veya kötülemeye çalışanları hala anlamış değilim.


Uygulamayı kötülüyorum niye ?

10 ay part time olarak çalıştım. Aylığı 56 liradan olmak üzere borç çıkardılar. SGK müdürlüğüne gittiğim de orada ki işgüzar herif ya üniversite eğitimini bırakacaksın yada işini gibi çok saçma bir yanıt verdi.

Benim sigortam zaten yarım gün üzerinden yatıyor. Sağlık güvencem var. Ek olarak o senin cüzzi miktar dediğin ücreti söyleyeyim. Saatlik olarak çalıştığım için aylığım 400 TL ye falan gelmekteydi, Her ay bu ücretten 56 lira devlete verirsem ben niye çalışıyorum ? Ki ben 2.öğretim öğrencisiyim, harç fiyatlarından haberiniz varmı ?

Şimdi ne mi yaptım ? O gerizekalı işgüzar memura inat, gece vardiyasına geçtim, Eylül ayından beri 00:00 - 08:00 arası çalışıyorum, sigortam tam yatıyor, okuluma da devam ediyorum. O parayı da ödemedim, ödemeyeceğim.