uysaL adlı üyeden alıntı

imzamdaki siteyi inceleyebilir misiniz?


Dolphine geçin. O sistem çok ama çok fazla sorunlu bir sistem. Belli bir online sayısına ulaştığınızda hatalar size çok zarar verecektir. Cpu oranı yükselecek, hele ki botlar varsa aktifse, ki hiç önermiyorum:) daha fazla problem çıkmaya başlayacaktır. Gayet net bile davalık oldu bu yüzden. Kandırmaya yönelik girişimler artık suç kapsamında sanal bile olsa. siz yapmaya bilirsiniz. ama olmadığını ispatlamak zor olur, çünkü o sistemlerin hazır botları mevcuttur. Kullanmadım ki diyemezsiniz bir noktada. Aynı sektörde isterseniz başka rahatlatıcı ve güvenli sistemlere bakalım yolun başında iken. Yok kesinlikle bu olsun diyorsanız tamam ona göre bir inceleme yine yaparım. Ama şunu bilin ki, şu anki sistem size maddi bir şey getirmeyecek (Eğer bot gibi illegal işlemlerle üye çekme amacınız yok ise)

Ek Olarak:

sabrican adlı üyeden alıntı

merhaba bende ki sorun biraz farklı siteme gelen ziyaretçiler hep yandex den eğer oranlarsak %80 yandex %20 google ortalama ziyaretçi 400-500 tekil bu neden olabilir farklı algoritmalar mı kullanıyorlar ve google daki index sayım yandex'in 5 katı

teşekkürler


İndex sayınız isterse 1 trilyon olsun bunun direkt bir önemi yok. İndex sayını google veritabanındaki kayıt sayınızdır. Ama bu kayıtların hangilerinin ilk sırada gösterileceği başka algoritmalara bakar.

Yandex ve Google farklı algoritmalar kullanıyor. Yandex title anahtar kelimeler etiketler ve yöresellikle ilgilenirken, google daha karmaşık bir düzeneğe sahip, yandex de olanların yanı sıra pr değerleri, sayfada kalma oranı tıklama oranı, kaç gösterimde kaç kere tercih edildiği gibi daha fazla etkene bakıyor. Yandex Türkiye ile bu konuda ilk zamanlar görüşmüştük. Bu algoritmanın yetersiz oluşu konusunda. Yandex 300 çalışanlı bir firma tarafından yapıldı. Yandex.ru yani. Ben onlara bu konuyu sordum. Sizin mühendisleriniz yok mu? Nasıl oluyorda bir başka web ajansına site yaptırırsınız diyerek. Bana verilen cevap : O zamanlarda imkanımız yoktu.

Anlıyorum ama yıllar geçti aradan neden değiştirmediniz dediğimde sistem tuttu dediler. Sistemi kuran firmaya baksan alexa 143 binlerde. Yandex henüz sıralama algoritmasını tamamlayamadı kısaca. (Harita vs den bahsetmiyorum arama sonuçlarını baz alıyorum) Hal böyle olunca yandex de gel gitler yaşanabiliyor. Yandex de 1. olmak google arama motorundan daha kolay. Siteniz neden böyle bir durum yaşadı konusuna gelince, yöresel algoritmaya takılmış olabilir, veya tag etiket gibi belirteçlerinizi kaliteli ve yerinde girmiş olabilirsiniz. Benim tavsiyem bu tür belirteçleri aynen olduğu gibi bırakıp içerik kalitesine gaz vererek yandex i kaybetmeden ayrıca google arama motorunda da yükselmeniz.