Teşekkür ederim kardeşim sağolsın ama yok aradığım yok sanırım ben kendim 1 kez nasıl çözdüm halen anlamadım zor değil aslında ama şüphede var cihazdamı sorun anlamadım gitti birde şu olay dikkatini çekebilir bilenlerin

örneğin ben dediğiniz gibi accses point 'in arayüzüne nasıl giriyom söyleyeyim ilk olarak ip adresini değiştiriyorum örneğin,

192.168.2.1
255.0.0.0.0

ok diyoruz sonrası adres satırına, 192.168.2.254 yazıyorumve giriyorum.

tabi bu arada internet bağlantımız gidiyor devam, tekrar bağlanıyoruz sebebi modem işte accses point'in arayüzüne girmek için girdik tamam Dhcp midir nedir aktif ediyorum daha sonra herşey tamam misal,

Arayüzde anasayfada,

internet bağlantısı bağlı
internet ip adresi. 192.168.2.3
ethernet bağlı
Dhcp sunucusu: Etkin

v.s v.s herşey sorunsuz gelelim leptop pc' ye,

leptpa giriyorum ağ bağlantılarına, ip kısmına yine

192.168.2.1
255.0.0.0.0
192.168.2.3

ok diyom tamam bağlanıyor sonra leptop pc'den, de Sorunsuz bir şekildede bundanda, accses point'in arayüzüne giriyor yani uzaktanda giriyor 192.168.2.254 gibi giriyorum sadece internete girmiyor sınırlı erişim hatası veriyor ve net yok kısaca bu sorun umarım açıklayıcı olmuştur :)

Bilenlerde bir göz atmasını bekliyorum arkadaşlar ben birde cihazdan şüpheliyim ama dur bakalım gün doğmadan neler doğar inanınki herşeyi kendim buldum çözdüm ama gerisini çözemedim ama doğru yağtığıma inanıyom çünkü dün sabahladım 1 kez girdi ve bağlandı tekrar fabrika ayarına getirdim çünkü tekrar denemek için, çünkü daha müşterinin evindede halldedicem ayarlarını ne modemmiş artık accses point'midir anlamadım

Şimdiden teşekkürler Herkese Arkadaşlar ve hayırlı Sabahlar