-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Baskı Operatörü
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba arkadaşlar forumda EchoDizayn arkadaşımızın paylaştığı portal temasını aktif edince cpu %70 - 80 lerde her saat başıda %100 oluyor bundan önceki arras temamdada aynı şekilde oluyordu şimdi default temaya geçeyim dedim baktım onda cpu sorunu yok aslında tam yokta diyemem site hiti fazla değil +500 ama yine % 25 lerde geziyor.
Wordpress de kullandığım eklentiler şöyle;
Akismet
All in One SEO Pack
Google XML Sitemaps
GZippy
JW Player Plugin for WordPress
W3 Total Cache
Wordpress Download Monitor
WordPress Gzip Compression
WP-Optimize
WP-PageNavi
WP-PostViews
WP-ReportPost
Arkadaşlar ne yapacağıma şaşırdım denemediğim eklenti kalmadı ama yine cpu tavanlarda.Bu arada hizmet aldığım yer speed hosting.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Seo, Wordpress, Security
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
65, (%100)
cloudflare çözüm olacaktır :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Baskı Operatörü
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Hocam bu coludflareye pek sıcak bakmıyorum ama artık dayanamıyorum onunlada ilgileneceğim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / K
-
Meslek
Genel olarak makaleci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Siz çok eklenti kullanıyorsunuz.
Tema ile de bağlantılı olabilir sorununuz
Bir de WP optimize işlemlerini denemenizi öneririm her şeyden önce; bunun için hazır eklentilerden birini de ekleyin eklentileriniz arasına :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Baskı Operatörü
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Almina adlı üyeden alıntı
Siz çok eklenti kullanıyorsunuz.
Tema ile de bağlantılı olabilir sorununuz
Bir de WP optimize işlemlerini denemenizi öneririm her şeyden önce; bunun için hazır eklentilerden birini de ekleyin eklentileriniz arasına :)
Hocam eklentiler arasında optimizi ile ilgili eklentilerde var zaten ama değişen pek bişey olmadı sadece tema sorgu sayısını 2-3 tane azalttı okadar :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Seo, Wordpress, Security
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
65, (%100)
cloudflareye sıcak bakmamanın sebebi nedir ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Baskı Operatörü
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Hocam bazı sitelerde kullanıyor sanırım arada denk geliyor şimdi googlede araştırırken cloudflareye yine şöyle ekranla karşılaştım
Konuya girmiyor hit kayıpları olmazmı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Seo, Wordpress, Security
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
65, (%100)
bu karşı sunucunun kapalı olmasından kaynaklanıyor ayrıca bu gelince cache devreye girer ve fazla hit kaybı olmaz
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Müzisyen
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu konuda verilecek cevapların tümü klişedir. Örneğin, Öncelikle cache sisteminin sağlıklı çalışıp çalışmadığını teyit edin. Eklentilerinizi teker teker kapatıp hangi eklentinin işlemcinizi yoğun kullandığını tespit edin.
Header.php, sidebar.php, footer.php vs.. bunlardaki sorguları minimuma indirin. Yani elle html olarak girin. (Wordpress'in default temasıda olsa bu işlemi yapmanız gerek. Diğer temalarla defaultun arasında değişen şey sadece temanın fonksiyonları arttıkça sorguların artmasıdır. Default temada da sorguları azaltmak gerekli.)
Bu işlemleri yapıpta hala aynı problemi yaşıyorsanız, aldığınız hosting hizmetiniz yetersiz demektir. Unutmayınki Wordpress hala işlemciyi çok fazla yoruyor.
Bende aynı sorunları yaşamıştım zamanında. Yukarıda sözünü ettiğim işlemleri yaptıktan sonra, ilk önce hosting paketini yükselttim, kapasite artınca vpsye geçtim. bir süre sonra orasıda yetmedi sonra vdsye geçtim...
Ek Olarak: Ek olarak; asla Akismet eklentisini kullanmanızı tavsiye etmem. İşlemciyi aşırı derecede yoruyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Mobil ve Web Geliştirme
-
-
Ad Soyad
F** M**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Hangi eklentinin yaklaşık ne kadar cpu harcadığını gösteren bir eklenti vardı. İsmi aklıma gelmedi şimdi. P harfiyle başlıyordu galiba. Hatırlar, bulursam paylaşacağım.