Anahtar kelimelerin ne işe yarar? Yada alakasız çok fazla kelime girersek ne olur? Öncelikle anahtar kelimeler sayesinde google’da indexlenme artar. Diyelim ki Yüzüklerin Efendisi ile yazı yazdık, anahtar kelimelere de yüzük,efendi vb. şeyler yazdık bu sayede bu kelimelerde indexlenmiş olacağız. Eee peki alakasız Meta-Tag girersek ne olur? O da şöyle Diyelim ki yine Yüzüklerin Efendisi ile yazı yazdık, anahtar kelimeleri de yüzük,efendi,filmi izle,izle vb şeyler. Eğer yazımızda filmin izlenmesi ile alakalı bir şey yoksa ziyaretçi doğal olarak aradığını bulamayıp kaçacaktır. Google’da şöyle düşünür; “Bunu ben bu kelimelerde indexliyorum ama ziyaretçiler bir şey bulamadan siteden kaçıyor der ” böylece sizin sitenizi çöp site der gerilere atar. Bu yüzden alakasız meta-tag girimi yapmayın.
Eee peki konumuzla alakalı meta-tag girimi nasıl yapılır? Benin yaptığım bir yöntemi sizle paylaşıyorum. Diyelim ki Yüzüklerin Efendisinin bütün serileri konusu hakkında bir yazı yazdık. Google geliyoruz ve Yüzüklerin Efendisi Konusu yazıyoruz. Altta zaten hemen google hit alan kelimeler çıkıyor, etiketlerimizi de onları giriyoruz. Böylece hem hit alıyoruz hemde alakasız anahtar kelime girmemiş oluyoruz.
İşte bu kadar basit. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Alıntı