10679
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Tabi ki bir çok kişi google ve buna bağlı olarak adsenseyi çeşitli konularda eleştirmekte. Bununla birlikte neden biz bir google bir facebook gibi bir proje üretemiyoruz gibi söylemleri hepimiz yapmaktayız. Az önce reklamlarımı kontrol ederken adsense reklamlarının içinde Yandex reklamını gördüm.
Bir soru eğer google'nin sahibi bizden biri olsa idi böyle bir şey yapar mıydı? Bence oran 100%1 den daha düşük. Biz bir konuyu sitemize atarken bir kaynak linkini bile çok görmekteyiz.
Google nin sahibi ben olsaydım her halde yandex reklamını yayımlamak şöyle dursun kötülerdim belki:)
İşte bence bu bakış bizi bu durumlara getirmekte. Olaylara geniş bakamıyoruz ve ileriye dönük hesaplar yerine küçük şeylerin hesabını ve kavgasını yapıyoruz. Aslında bu konuyu çoğaltır ve birçok şey yazabilirdim. Fakat anlaşılmak için bu kadar yeterli sanırım.
2 kişi bu mesajı beğendi.
blueffect
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ticaret farklı şeydir rekabet farklı, Google para kazandığı sürece gerekirse rakibinin (Acaba Türkiye dışında rakip olarak görüyor mu Yandex'i o tartışılır) reklamını da para karşılığında yapar. Google reklam sözleşmesinde hangi tür reklamların yayınlanamayacağı açıkça belirtilmiş illegal olmadığı sürece her türlü reklamı yayınlamak durumunda, eğer düşündüğünüz gibi olsaydı Google Chrome ile Yandex'in sitesine de girememeniz Google arama motorunda Yandex'i arama sonuçlarında görememeniz gerekirdi.
yani bu olayda ders alınması gereken bir durum yok.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yandex'le Google'ı kıyaslamak için bence çok erken. Ben interneti Google'ın avucunun içinde olarak görüyorum. Yandex Google'a reklam vermiş vermemiş bu birşey kaybettirmez Google'a.
bibardak.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
öğrenci web master
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
şöyle düşünün hocam. herkez denk gelmiştir belkide star kanalında cine 5 reklamları yada cnbc-e gibi reklamlar olabiliyor. ücretini ödediği sürece ben bunu koyamam diyemez çünkü etik değildir ben reklam koymuyorum demek, adam seçmek. belirli kriterleri vardır buna uymayan bir durum değil ise koymak zorundadır. Blueffect arkadaşımızında dediği gibi googlede arama sonuçlarında başkalarının siteleri çıkmaması gerekir düşüncenize göre. aynı şekilde diğer arama motorları içinde geçerli ki youtube bilindiği üzere googlenin yada benzeri birçok büyük site. bunlarla ilgili aramada sadece kendi sitelerinin çıkması gerekirdi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Seo, Wordpress, Security
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
65, (%100)
senin dediğine göre ozaman google hiç uğraşmasın yandex facebook gibi sitelerin indexini silsin çok yanlış bakış açısı