lostyazilim
tr.link

Google den Bize Bir İbret

15 Mesajlar 2.148 Okunma
lstbozum
tr.link

10679 10679 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 03.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 458
  • Beğeniler 124 / 125
  • Ticaret 7, (%100)
Tabi ki bir çok kişi google ve buna bağlı olarak adsenseyi çeşitli konularda eleştirmekte. Bununla birlikte neden biz bir google bir facebook gibi bir proje üretemiyoruz gibi söylemleri hepimiz yapmaktayız. Az önce reklamlarımı kontrol ederken adsense reklamlarının içinde Yandex reklamını gördüm.

Bir soru eğer google'nin sahibi bizden biri olsa idi böyle bir şey yapar mıydı? Bence oran 100%1 den daha düşük. Biz bir konuyu sitemize atarken bir kaynak linkini bile çok görmekteyiz.

Google nin sahibi ben olsaydım her halde yandex reklamını yayımlamak şöyle dursun kötülerdim belki:)

İşte bence bu bakış bizi bu durumlara getirmekte. Olaylara geniş bakamıyoruz ve ileriye dönük hesaplar yerine küçük şeylerin hesabını ve kavgasını yapıyoruz. Aslında bu konuyu çoğaltır ve birçok şey yazabilirdim. Fakat anlaşılmak için bu kadar yeterli sanırım.
Ibolac tuvaergun

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

blueffect blueffect Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Mesajlar 353
  • Beğeniler 29 / 89
  • Ticaret 2, (%100)
Ticaret farklı şeydir rekabet farklı, Google para kazandığı sürece gerekirse rakibinin (Acaba Türkiye dışında rakip olarak görüyor mu Yandex'i o tartışılır) reklamını da para karşılığında yapar. Google reklam sözleşmesinde hangi tür reklamların yayınlanamayacağı açıkça belirtilmiş illegal olmadığı sürece her türlü reklamı yayınlamak durumunda, eğer düşündüğünüz gibi olsaydı Google Chrome ile Yandex'in sitesine de girememeniz Google arama motorunda Yandex'i arama sonuçlarında görememeniz gerekirdi.

yani bu olayda ders alınması gereken bir durum yok.
isousluer

kişi bu mesajı beğendi.

SekveBuz SekveBuz Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 09.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 303
  • Beğeniler 15 / 23
  • Ticaret 0, (%0)
Yandex'le Google'ı kıyaslamak için bence çok erken. Ben interneti Google'ın avucunun içinde olarak görüyorum. Yandex Google'a reklam vermiş vermemiş bu birşey kaybettirmez Google'a.

bibardak.com

• Üyelik 03.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 458
  • Beğeniler 124 / 125
  • Ticaret 7, (%100)

blueffect adlı üyeden alıntı

Haklılık yanlarınız var tabi. Şimdi tarayıcıya zaten öyle bir şey yapamaz ki böyle bir şey olsa Chrome yi kimse kullanmaz. Fakat reklam konusu Bence çok farklı. Adam eğer istemese yayımlamaz. Kuralları koyan kendisi, politik bir iki hareketle reklamını yayımlamıyorum demeden, yayımlamaya bilir. Bence bu o kadar basit bir mantık değil.

Adam resmen diyor ki istersen karşı dükkana git oda iyi biri. Bu bizim atalarımızın mantığı idi. Fakat şu anda bizim insanımızda "genel manada" bu mantık yok.

Ben google önderimiz demiyorum. Fakat adamların yaklaşımı ve mantığı bizden çok farlı ve biz bu iyi yanları örnek almalıyız diye düşünüyorum.

Ek Olarak:

SekveBuz adlı üyeden alıntı

Yandex'le Google'ı kıyaslamak için bence çok erken. Ben interneti Google'ın avucunun içinde olarak görüyorum. Yandex Google'a reklam vermiş vermemiş bu birşey kaybettirmez Google'a.

Ben dünya açısında bir şey diyemem fakat Yandex Türkiye'ye büyük yatırımlar yapıyor ve kalite açısından Google den çokta aşağı değil. Bence Yandex i öyle küçük görerek, bu bize bir şey yapamaz diyecek durumda değiller ki bu öngörüsüzlük olur.

wmaraci
wmaraci

tsunami tsunami WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek öğrenci web master
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 13 / 25
  • Ticaret 0, (%0)
şöyle düşünün hocam. herkez denk gelmiştir belkide star kanalında cine 5 reklamları yada cnbc-e gibi reklamlar olabiliyor. ücretini ödediği sürece ben bunu koyamam diyemez çünkü etik değildir ben reklam koymuyorum demek, adam seçmek. belirli kriterleri vardır buna uymayan bir durum değil ise koymak zorundadır. Blueffect arkadaşımızında dediği gibi googlede arama sonuçlarında başkalarının siteleri çıkmaması gerekir düşüncenize göre. aynı şekilde diğer arama motorları içinde geçerli ki youtube bilindiği üzere googlenin yada benzeri birçok büyük site. bunlarla ilgili aramada sadece kendi sitelerinin çıkması gerekirdi.

arslankerim arslankerim Dijital İşler Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Dijital İşler
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 329
  • Beğeniler 13 / 54
  • Ticaret 1, (%100)
Kaynak site konusundan yazına kadar tamamen haklısınız hocam.Çünkü bende düşünmüştüm.Google adsense reklamlarında yandexi görünce.Sizin kafanızdaki tüm sorular benimde aklımdan geçti.Dedim bende hayatta reklamlarını yayınlamazdım diye.

''İnsanoğlu işte'' diyerek cümleler kurdum kendimce.İleriye dönük plan yapamama konusu da ayrıca bizi geri götürüyor da diyebilirim, tüm milletimiz açısından.

Ek Olarak:

blueffect adlı üyeden alıntı

Ticaret farklı şeydir rekabet farklı, Google para kazandığı sürece gerekirse rakibinin (Acaba Türkiye dışında rakip olarak görüyor mu Yandex'i o tartışılır) reklamını da para karşılığında yapar. Google reklam sözleşmesinde hangi tür reklamların yayınlanamayacağı açıkça belirtilmiş illegal olmadığı sürece her türlü reklamı yayınlamak durumunda, eğer düşündüğünüz gibi olsaydı Google Chrome ile Yandex'in sitesine de girememeniz Google arama motorunda Yandex'i arama sonuçlarında görememeniz gerekirdi.

Hocam benim nakliyat ile ilgili bir sitem var.Reklam alanıma teklif geldi başka bir rakip siteden, ben kabul etmedim.Benim ziyaretçilerim oraya gitmesin düşüncesiyle.Saçma ama böyle durumlarda var.imamet arkadaşımızda bunu açıklamak istemiş.

Ek Olarak:
10679

kişi bu mesajı beğendi.

www.stratejiksozluk.com

• Üyelik 03.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 458
  • Beğeniler 124 / 125
  • Ticaret 7, (%100)

tsunami adlı üyeden alıntı

aynı şekilde diğer arama motorları içinde geçerli ki youtube bilindiği üzere googlenin yada benzeri birçok büyük site. bunlarla ilgili aramada sadece kendi sitelerinin çıkması gerekirdi.

Aslında bende sadece reklam konusuna değil bu konularda dikkat çekmek istedim. Evet adamlar bahsettiğiniz şeyleri yapmıyor ve bu mantık bir yerlere getiriyor. Geçen babamdan duydum bir tanıdık işleri iyi gidince hemen malzemeden kısmaya "çalmaya" başlıyormuş. Aslında bu bir örnek ve çoğaltılabilir. Bizler çabuk kendimizi kaybediyoruz ve cizgimizden sapıtıyoruz.

Geçen Türki'yenin bir haber sitesinde bir sayfade tam 8 tane reklam saydım. Ben diyorum ki bu haber sitesinin sahibi google olsa bunu asla yapmazdı.

barisay barisay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Seo, Wordpress, Security
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 146 / 428
  • Ticaret 65, (%100)
senin dediğine göre ozaman google hiç uğraşmasın yandex facebook gibi sitelerin indexini silsin çok yanlış bakış açısı

• Üyelik 03.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 458
  • Beğeniler 124 / 125
  • Ticaret 7, (%100)

barisay adlı üyeden alıntı

senin dediğine göre ozaman google hiç uğraşmasın yandex facebook gibi sitelerin indexini silsin çok yanlış bakış açısı

Ben googlenin yaptığı yanlış demiyorum ki:) adam doğru yapıyor zaten . Bizde böyle yapmalıyız diyorum.

tsunami tsunami WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek öğrenci web master
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 13 / 25
  • Ticaret 0, (%0)

imamet adlı üyeden alıntı

Aslında bende sadece reklam konusuna değil bu konularda dikkat çekmek istedim. Evet adamlar bahsettiğiniz şeyleri yapmıyor ve bu mantık bir yerlere getiriyor. Geçen babamdan duydum bir tanıdık işleri iyi gidince hemen malzemeden kısmaya "çalmaya" başlıyormuş. Aslında bu bir örnek ve çoğaltılabilir. Bizler çabuk kendimizi kaybediyoruz ve cizgimizden sapıtıyoruz.

Geçen Türki'yenin bir haber sitesinde bir sayfade tam 8 tane reklam saydım. Ben diyorum ki bu haber sitesinin sahibi google olsa bunu asla yapmazdı.

8 olanlar yine iyi. siteden kaçırana kadar önune reklam koyanlar, siteye üye olmadan yazıyı bile göstermeyenler, hatta ve hatta mail listesi satan kişiler bile var Türkiye de. Biraz sınırlarını çizmeli bence bir web sitesinde insanlar
10679

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al