lostyazilim

Wordpress kalıcı bağlantılar hakkında bir sorum var.

10 Mesajlar 1.272 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Muhdeli Muhdeli Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 402
  • Beğeniler 0 / 73
  • Ticaret 0, (%0)
Ben WordPress'te bir yazı yazıp kalıcı bağlantısını sadece konu adı olarak kaydettim diyelim. Bu yazı 2-3 ay içinde Google'da kendi alanında ilk sıraya çıktığında, ben bu yazının kalıcı bağlantısını, biraz içeriğini ve başlığını değiştirirsem Google'da güncel pozisyonunu korur mu, yoksa düşüşe mi geçer?
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

ExTaSy ExTaSy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilişim hizmetleri
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 3 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
otomatikmen düşüşe geçecektir.

ibrahimTatar ibrahimTatar öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad İ** T**
  • Mesajlar 1106
  • Beğeniler 283 / 282
  • Ticaret 35, (%100)
Değiştirdiğiniz an düşüşe geçer o yüzden sabit yapın.Güncellemeyin çünkü Google değiştirilen sayfaları sevmez.

• Üyelik 13.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 402
  • Beğeniler 0 / 73
  • Ticaret 0, (%0)

Deli Ruzgar adlı üyeden alıntı

Değiştirdiğiniz an düşüşe geçer o yüzden sabit yapın.Güncellemeyin çünkü Google değiştirilen sayfaları sevmez.

Peki tekrar yükselmesi eskisi kadar zaman alır mı yoksa konu içeriğini tamamen değiştirmeyeceğim için daha mı hızlı yükselir?

Benim 2000 küsür değiştirmem gereken yazım var malesef. Siteyi imla kurallarından ve eskimiş bilgilerden arındırmak istiyorum.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad İ** T**
  • Mesajlar 1106
  • Beğeniler 283 / 282
  • Ticaret 35, (%100)

Muhdeli adlı üyeden alıntı

Peki tekrar yükselmesi eskisi kadar zaman alır mı yoksa konu içeriğini tamamen değiştirmeyeceğim için daha mı hızlı yükselir?

Benim 2000 küsür değiştirmem gereken yazım var malesef. Siteyi imla kurallarından ve eskimiş bilgilerden arındırmak istiyorum.

Yükselmesi biraz zaman alacaktır.Yeni değiştirilen yazılar sizinle aynı içeriğe sahip diğer sitelerin yazılarıyla rekabete girecektir.

• Üyelik 13.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 402
  • Beğeniler 0 / 73
  • Ticaret 0, (%0)

Deli Ruzgar adlı üyeden alıntı

Yükselmesi biraz zaman alacaktır.Yeni değiştirilen yazılar sizinle aynı içeriğe sahip diğer sitelerin yazılarıyla rekabete girecektir.

Sitemdeki ve aynı içeriğe sahip sitelerin yazılarındaki bilgilerin baştan aşağı hepsi eski. Güncelliğini kaybetmiş. Güncel olması gereken bilgiler içerdiği için şuan piyasadaki benzer bütün sitelerin değeri yok gibi bir şey. Benimki güncel olursa diğerleriyle ikinci bir rekabette de öne geçerim diye düşünüyorum. :)

Bakalım, hayırlısı...

• Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad İ** T**
  • Mesajlar 1106
  • Beğeniler 283 / 282
  • Ticaret 35, (%100)

Muhdeli adlı üyeden alıntı

Sitemdeki ve aynı içeriğe sahip sitelerin yazılarındaki bilgilerin baştan aşağı hepsi eski. Güncelliğini kaybetmiş. Güncel olması gereken bilgiler içerdiği için şuan piyasadaki benzer bütün sitelerin değeri yok gibi bir şey. Benimki güncel olursa diğerleriyle ikinci bir rekabette de öne geçerim diye düşünüyorum. :)

Bakalım, hayırlısı...

İnşallah hocam öyle diyorsanız diyecek birşey yok :)

Ahmet Ahmet ▪ illâ edep, illâ edep! Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Proje Yönetimi
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 1279
  • Beğeniler 386 / 731
  • Ticaret 29, (%100)
Yazıya ilgi çoksa kısa süreli düşüş yaşadıktan sonra otomatikmen yükselişe geçer. Benim sitemde bir yazı vardı. Yaklaşık 250 yorum gelen bir yazıydı. Kalıcı bağlantıları, title ayarlarını komple yeniden yapılandırdım sitemin çünkü gelen hite ihtiyacım yoktu sadece istediğimi yapmak istedim ve o yazı arama motorlarındaki pozisyonunu korudu.

Eğer yazıya giren kullanıcılar istediklerini alıp çıkıyorsa sorun yaşamazsın. Bağlantı değişikliğinden sonra Google rakiplerine bir fırsat verip üst sıraya alır ve rakiplerin kullanıcıları memnun edemezse, giren hemen çıkarsa tekrar liderlik senin olsun. Olaya bu mantıkla bakarsan sonucunu sende görebilirsin. :)
ExTaSy

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 13.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 402
  • Beğeniler 0 / 73
  • Ticaret 0, (%0)

RocKets adlı üyeden alıntı

Yazıya ilgi çoksa kısa süreli düşüş yaşadıktan sonra otomatikmen yükselişe geçer. Benim sitemde bir yazı vardı. Yaklaşık 250 yorum gelen bir yazıydı. Kalıcı bağlantıları, title ayarlarını komple yeniden yapılandırdım sitemin çünkü gelen hite ihtiyacım yoktu sadece istediğimi yapmak istedim ve o yazı arama motorlarındaki pozisyonunu korudu.

Eğer yazıya giren kullanıcılar istediklerini alıp çıkıyorsa sorun yaşamazsın. Bağlantı değişikliğinden sonra Google rakiplerine bir fırsat verip üst sıraya alır ve rakiplerin kullanıcıları memnun edemezse, giren hemen çıkarsa tekrar liderlik senin olsun. Olaya bu mantıkla bakarsan sonucunu sende görebilirsin. :)

Teşekkürler. :rolleyes:

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)
Hocam şuradaki konuyu inceleyiniz.Günlük fazla hit getiren konularınızı tespit edin ardından o sitedeki anlatılanları uygulayın.Eklentide site girin diyorya oraya hitli konuların eski linkleri ile yeni linklerini girin.Bu sayede azda olsa hit kaybından kurtulursun zamanında ben bu şekilde yapmıştım.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al