lostyazilim
tr.link

Dikkat: Akıllı Telefonlar Numalarınızı Çalıyor!

8 Mesajlar 12.291 Okunma
acebozum
tr.link

exorcist26 exorcist26 Türkçe Öğretmeni Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Türkçe Öğretmeni
  • Konum Van
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 388
  • Beğeniler 37 / 78
  • Ticaret 25, (%100)
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte nerdeyse herkesin evine giren akıllı telefonlar hayatta büyük kolaylıklar getirmesinin yanında insanların özel bilgilerine de pervasızca ulaşabiliyor. Hatta ve hatta bu bilgileri sizden habersiz olarak şirketlere satan uygulamalar bile mevcut. Aşağıdaki site numaralarınızı akıllı telefonlarınızdaki uygulamalar aracılığıyla çeken sitelerden sadece biri. Ben kendi numaramı sorgulattığımda adım doğru olarak çıktı. Sizde numaranızın dağılıp dağılmadığını sorgulayabilir ve site hakkında şikayette bulunmak için Bilisim Sulari Sube Mdrlg suçlarına yazabilirsiniz.

[COLOR=#ff0000]Numaranızı Sorgulamak İçin Tıklayın[/COLOR]

Ekleme 1: Arkadaşlar numaraları çeken uygulamalardan birine eriştim bu uygulama size bilinmeyen bir numara aradığında arayanın kim olduğunu görmenizi sağlıyor. Tabi ki bunun yanında sizin rehberdeki numaraları da kendi veritabanına çekiyor ilerde kullanmak için.

Android Kim Arıyor Uygulaması

Kaynak: Android Forum

wmaraci
reklam

KhanJitsu KhanJitsu Şef (MEB'de) Kullanıcı
  • Üyelik 17.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Şef (MEB'de)
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 1642
  • Beğeniler 62 / 318
  • Ticaret 93, (%100)
Nedense benim telefon çalamamış numaramı :) Demek ki kullanmasını bilmek önemli bilmediğimiz uygulamaları yüklememek gerek. Zaten (kimse alınmasın ama) Türk uygulamalarını hiç telefonumda barındırmıyorum.
isousluer

kişi bu mesajı beğendi.

mkardogan mkardogan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek makine mühendisi
  • Mesajlar 163
  • Beğeniler 27 / 41
  • Ticaret 12, (%100)
sosyal ağlarda , internet üzerinde hakkımızda ki herşeyi zaten paylaşıyoruz. banka şifrelerinizi kayıt altına almadıkları sürece bir sorun yok. varsın alsınlar :)

bsakizli bsakizli Bilgisayar Programcısı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Yönetim Bilişim Sistemleri Uzm
  • Mesajlar 925
  • Beğeniler 102 / 79
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam numaranızı filan çaldığı yok kullandığınız uygulamar sonucunda oluyor bildiğim bir uygulama cep telefon numaranız o uygulamayı kullanan kişinin rehberinde böyle bir şekilde kayıtlı olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca saten uygulamayı kullanmak için sözleşmeleri kabul ediyoruz sanmıyorum bunun önüne geçilemez :) o zaman 118** hizmetleride çalıyor :)

wmaraci
wmaraci

ChuckBartowsKi ChuckBartowsKi www.mustafacelikm.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)
CIA var oyle bir uygulama hem android hem iOS da var. O uygulama kisilere erisme hakki istiyor o hakki verirseniz bu uygulamayi telefonunda kurulu olan biri atiyorum 0525 25 25 2525 adli numarayi ismide mehmet olsun sorgulatinca mehmet diye buluyor. Bu sanirim bahsettiginiz sey burada calma durumu yok. Uygulama ilk basta izin istiyor ve bence cok gerekli bir uygulama...

ChuckBartowsKi

exorcist26 exorcist26 Türkçe Öğretmeni Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Türkçe Öğretmeni
  • Konum Van
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 388
  • Beğeniler 37 / 78
  • Ticaret 25, (%100)

androidsistem adlı üyeden alıntı

Nedense benim telefon çalamamış numaramı :) Demek ki kullanmasını bilmek önemli bilmediğimiz uygulamaları yüklememek gerek. Zaten (kimse alınmasın ama) Türk uygulamalarını hiç telefonumda barındırmıyorum.

Hocam zaten sorun sizin uygulamayı yüklemenizde değil. Benim de hiç işim olmaz böyle uygulamalar ile. Ben bu uygulamayı yüklemedim. Zaten uygulamanın sizin telefonunuza erişmesi için bu uygulamayı yüklemeniz gerekmiyor. Başka bir arkadaşınız eğer bu uygulamayı yükledi ise ve siz de onun rehberinde kayıtlı iseniz sistem numaranızı oradan alıyor. Ayrıca uygulama Türk yapımı değil uluslararası çalışan bir şirketin uygulaması.

mkardogan adlı üyeden alıntı

sosyal ağlarda , internet üzerinde hakkımızda ki herşeyi zaten paylaşıyoruz. banka şifrelerinizi kayıt altına almadıkları sürece bir sorun yok. varsın alsınlar :)

Her gün bilmem neyin satıcısı ya da pazarlamacısı tarafından rahatsız edilmek hatta taciz edilmek sizi rahatsız etmiyorsa saygı duyarım.

sinova adlı üyeden alıntı

Hocam numaranızı filan çaldığı yok kullandığınız uygulamar sonucunda oluyor bildiğim bir uygulama cep telefon numaranız o uygulamayı kullanan kişinin rehberinde böyle bir şekilde kayıtlı olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca saten uygulamayı kullanmak için sözleşmeleri kabul ediyoruz sanmıyorum bunun önüne geçilemez :) o zaman 118** hizmetleride çalıyor :)

Evet numaraları çalıyor çünkü benim haberim olmuyor numaramı aldığından. Bir arkadaşım bu uygulamayı kullanıyor ve rehberinde kayıtlıyım diye numaram hiç bilmediğim insanlara satılıyor. Bu size çok masum gibi görünüyor ama iş o kadar basit değil. Hergün bir tane pazarlamacı ismimi söyleyerek satışına başlıyor sanki adamlarla kırk yıllık ahbap gibi olduk :)

ChuckBartowsKi adlı üyeden alıntı

CIA var oyle bir uygulama hem android hem iOS da var. O uygulama kisilere erisme hakki istiyor o hakki verirseniz bu uygulamayi telefonunda kurulu olan biri atiyorum 0525 25 25 2525 adli numarayi ismide mehmet olsun sorgulatinca mehmet diye buluyor. Bu sanirim bahsettiginiz sey burada calma durumu yok. Uygulama ilk basta izin istiyor ve bence cok gerekli bir uygulama...

Sadece uygulamayı yükleyenin numarasını alsa zaten sorun değil ama olan uygulamayı yüklemeden numaraları alınanlara oluyor.

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Uygulamalarda izin konusunda Android'in büyük oranda zaafı var maalesef. (iOS'ta izinlerini kaldırdığınızda takır takır kullanırsınız o uygulamayı ama Android'de bu durum genelde böyle olmaz.)

Bu siteyi keşfettiğimde kimseyle paylaşmayalım diyordum kendi kendime ama şuanda her yerde meşhur olmuş durumda. :D Hitleri patlama yapmıştır.
+ Sorguları başka siteden çekiyor zaten.

Veritabanı yabancı bir siteye aitti sanırım. Bu numaraların bulunduğu veritabanını yüklü miktarda bilinmeyen numara öğrenme servislerinden birine sattıklarını söylüyorlardı.

%90 oranında çevredeki birçok kişinin numarası çıkıyor. Sizi nasıl kaydettilerde isminiz o şekilde çıkar.

Ciddi ve başka bir sektör bu da.

EmirhanErgul EmirhanErgul WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 223
  • Beğeniler 75 / 59
  • Ticaret 5, (%100)
Yalnız sistemi iyi kurmuşlar, numaraları çek şirketlere sat onlar reklam yapsın.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al