androidsistem adlı üyeden alıntı

Nedense benim telefon çalamamış numaramı :) Demek ki kullanmasını bilmek önemli bilmediğimiz uygulamaları yüklememek gerek. Zaten (kimse alınmasın ama) Türk uygulamalarını hiç telefonumda barındırmıyorum.

Hocam zaten sorun sizin uygulamayı yüklemenizde değil. Benim de hiç işim olmaz böyle uygulamalar ile. Ben bu uygulamayı yüklemedim. Zaten uygulamanın sizin telefonunuza erişmesi için bu uygulamayı yüklemeniz gerekmiyor. Başka bir arkadaşınız eğer bu uygulamayı yükledi ise ve siz de onun rehberinde kayıtlı iseniz sistem numaranızı oradan alıyor. Ayrıca uygulama Türk yapımı değil uluslararası çalışan bir şirketin uygulaması.

mkardogan adlı üyeden alıntı

sosyal ağlarda , internet üzerinde hakkımızda ki herşeyi zaten paylaşıyoruz. banka şifrelerinizi kayıt altına almadıkları sürece bir sorun yok. varsın alsınlar :)

Her gün bilmem neyin satıcısı ya da pazarlamacısı tarafından rahatsız edilmek hatta taciz edilmek sizi rahatsız etmiyorsa saygı duyarım.

sinova adlı üyeden alıntı

Hocam numaranızı filan çaldığı yok kullandığınız uygulamar sonucunda oluyor bildiğim bir uygulama cep telefon numaranız o uygulamayı kullanan kişinin rehberinde böyle bir şekilde kayıtlı olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca saten uygulamayı kullanmak için sözleşmeleri kabul ediyoruz sanmıyorum bunun önüne geçilemez :) o zaman 118** hizmetleride çalıyor :)

Evet numaraları çalıyor çünkü benim haberim olmuyor numaramı aldığından. Bir arkadaşım bu uygulamayı kullanıyor ve rehberinde kayıtlıyım diye numaram hiç bilmediğim insanlara satılıyor. Bu size çok masum gibi görünüyor ama iş o kadar basit değil. Hergün bir tane pazarlamacı ismimi söyleyerek satışına başlıyor sanki adamlarla kırk yıllık ahbap gibi olduk :)

ChuckBartowsKi adlı üyeden alıntı

CIA var oyle bir uygulama hem android hem iOS da var. O uygulama kisilere erisme hakki istiyor o hakki verirseniz bu uygulamayi telefonunda kurulu olan biri atiyorum 0525 25 25 2525 adli numarayi ismide mehmet olsun sorgulatinca mehmet diye buluyor. Bu sanirim bahsettiginiz sey burada calma durumu yok. Uygulama ilk basta izin istiyor ve bence cok gerekli bir uygulama...

Sadece uygulamayı yükleyenin numarasını alsa zaten sorun değil ama olan uygulamayı yüklemeden numaraları alınanlara oluyor.