SekveBuz adlı üyeden alıntı

Şimdi ben bunun okulunu okuyan bir üniversite öğrencisiyim şahsen ama hiçbir zaman kendime webtasarımcı demedim. :) 5-6 Yıldır web işleriyle haşır neşirim, bu zamana kadar bir çok projem oldu daha çok keyif için bu işle uğraşıyorum, ticaretine fazla girmedim.

Böyle bir teklif gelince kabul ettim bende fakat piyasayı bilmediğimden fiyat veremedim ben size yapacaklarımı biraz daha açim hatta.

Wordpress Kurulumu

Wordpress kurulumu ve ayarları yapılacak gerekli eklentiler yüklenecek.
-Eklentiler
-Arama motorlarına siteler ve site haritaları eklenecek.
-Temel SEO ayarları yapılacak
-İstatistik eklentileri yüklenecek.
-Kategoriler oluşturulacak ve ürünler tek tek kategorilere uygun şekilde siteye eklenecek. (burası en sıkıcı yer sanırım)

Ticaret Teması Kurulumu

Wordpress kurulumu tamamlandıktan sonra e-ticaret teması kurulacak.
-Temanın düzgün çalışması için gerekli eklentiler yüklenecek ve ayarlanacak.
-Temaya uygun bir logo tasarlanacak.
-İstenilirse reklam yerleşimi yapılacak.

Sosyal Medya

-Facebook sayfası açıp siteye entegre edilecek kullanıcılar yeni eklenen ürünleri facebook sayfasından takip edebilecekler.
-Twitter hesabı açıp siteye entegre edilecek, yeni eklenen ürünler otomatik olarak twitter hesabında yayınlanacak kullanıcılar buradan takip edebilecekler ürünleri.
-FeedBurner hesabı açılacak ve siteye entegre edilecek, kullanıcılar e-posta yoluya yeni eklenen ürünleri takip edebilecekler.

Hocam ticaret yapmıyorum ama gördüklerime ve duyduklarıma dayanarak yazıyorum; Yaklaşık 2 ay önce bir kişiye WP kurulumu + ücretsiz tema kurulumu + 100MB host ve 5 GB Trafikli hostu 120 TL'ye satmışlar.

Sen Seosunu, arama motorunu, istatistiklerini, kategorileri falan ekleyeceksin falan minimum 400 TL'yi hak ediyorsun. Sıfırdan logo yapılacaksa da (min) +50 TL. Sosyal medya işlerininin kontrolü, paylaşımlar ve aylık-yıllık bakım veya sürekli hizmet isterlerse ona da minimum 500 diyebilirsin.