-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci - Bilgisayar Müh.
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Merhaba arkadaşlar uzun süre önce wordpress siteme virüs girdiğini farkettim. Wordpress paneline girince Red Exploit kit virüsü buluyordu Norton antivürüs. Bunun üzerine wordpressi resetleyip sıfırdan kurdum siteyi düzelmedi. Hosttan kaynaklı olabileceğini düşünüp hostu taşıyıp yeniden wordpress kurduğumda yine düzelmedi.
Farklı bir bilgisayrda da denedim başka virüs programı olan, o bulamadı. En sonunda üniversitenin lab bilgisayarında girdiğimde pcde nod32 vardı. "plugins/akismet.php" de virüs bulunduğu yazıyordu. Hemen eklentiyi kaldırdım ben de, ve sonrasında sorun tamamen çözülmüştü hiçbir bilgisayarda virüs bulmuyordu. 1 ay gibi bir süre sonunda sorunum halloldu, hostun açığından dolayı akismet eklentisine yani wordpress ile gelen eklentiye virüs girmişti.
Sonuç olarak eğer Red Exploit kit virüs uyarısı alıyorsanız, akismet eklentisini kontrol edin!, silin mümkünse. Bunu buraya hemen yazmamın nedeni ise cidden insanı bezdiren bir virüs oldu ve beni bu işlerden soğuttu diyebilirim.
Faydalanın diye hemen yazdım bunu, kullandığınız hostta açık olmamasına dikkat edin. Wordpress kusursuuz bir sistem değil. Bir şekilde virüs(trojan, iframe vb) girebiliyor ve çözemiyebiliyorsunuz, eklentilere de güvenmemek lazım pek. Alıntı değildir, bizzat tecrübe ettiklerimi yazıyorum, faydalı olması dileğiyle...
3 kişi bu mesajı beğendi.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
web Tasarım - CMS
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Teşekkürler inşa allah başımıza gelmez.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Seo, Wordpress, Security
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
65, (%100)
peki hiç kodlarına baktınmı hangi kod virüs uyarısı veriyor belki loglu shelin biri bıraktı gitti :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Hocam temanın kodlarını fazlasıyla inceledim, o temizdi. Ama eklenti kodlarını ayrıca incelemedim, zaten antivirüs uyarınca hemen silmiştim. Dediğiniz gibi olabilir. Hostu değiştirdiğim için kafam rahat artık güvende hissediyorum :)
Kanuni
WM Aracı
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Müh
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bilgiler için teşekkür ederim. Host diyerek WP sistemini mi, yoksa hosting şirketini mi kastediyorsun?
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Hosting şirketini kastediyorum, hostta açık oldumu bir şekilde bulaşabiliyor virüs.
Kanuni
WM Aracı
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Müh
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
"O zaman hangi şirket olduğunu belirtin." diyeceğim ama onlar için kötü olacak. İyisi mi siz onlara bilgilendirme için mail atın. Tekrar teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
E-Ticaret Uzmanlığı
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-