Merhaba arkadaşlar;
O kadar çok içerik okudum ki hangisinin doğru hangisinin gerçek olduğuna kanaat edemedim. Şöyle ki 9 kişilik bir ekip var ve benden bilgi istediler tecrübem olmadığı için başta Google sonradan Webmaster Genel ve Beyin Fırtınası bölümlerinde bir çok konu okudum. Hatta bazılarında avukatın yazmış olduğu bir makale bile mevcut. Şöyle birkaç sorum olacak;
Yabancı veya Yerli Dizi, Film ve Anime olan bir internet sitesi kurmayı düşünüyorUZ diyelim ve kendimi de katayım işe. Yasal olmadığı bariz ortada ve gerçek, herkez tarafından bilinen yüzü bu. Acaba yasal sürece tabii olmamak için domain'i yabancı firmalardan mı alacağız ? Yabancı firmalar dahi olsa kişisel bilgiler olduğunda bir sıkıntı teşkil ediyormu ? Yabancı firmalar kayıt eden kişinin bilgilerini saklayabiliyormu veya ne bileyim almama gibi bir lüks mevcutmu ? Aynı şekil hostingdede yukarıdaki seçenek soruları ne şekilde ? Onudamı yabancılardan alacağız. Şöyle ki hosting'imizin alanını düşük tutmayı trafği yükseltmeyi planlıyoruz. Türk sunucularda barındırsak problemler ile karşılaşırmıyız ? Kendi sitemize video'yu embed ile başka sitelerden yüklediğimiz videoları çekeceğiz. Bir başlıkta video'yu kullandığımızda kendimiz düzenlemek istersek veya düzenlersek problem teşkil ediyormuş doğrumudur ?

Vimeo gibi bir çok video upload siteleri var. Bu sitelerde birşey değişiyormuş ve linkler değişiyormuş. APImi öyle birşey bu nedir acaba ? İlla kendi sunucularımız mı lazım video upload siteleri bu işi görmez mi?
aklıma gelen sorular şuanlık bu kadar.
tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. lütfen dizi anime film sitesi açmış bu işi bilen kişiler yardım etsin yoruma veya düşünce olarak yazı yazmayın. somut olarak bilinmiş denenmiş tecrübe edinilmiş bu iş'i bilen kişilerden yardım istiyorm.