0Derece adlı üyeden alıntı

Tecrübesi olan birisi ya şu anda paraya para demiyordur ya da senin dediğin gibi batmıştır. Eğer paraya para demiyorsa buraya gelip seninle beyin fırtınası yapayım demez, ne diye kendi kazancımı başkasıyla bölüşeyim der. Eğer batmış ise zaten kendisine hayrı yoktur, sana şöyle yap diyebilecek durumda olsa kendisi batmazdı :) . Arkadaşlarında dediği gibi ticaret risk işi bence getirilerini ve götürülerini hesaplayıp ona göre bu işe giriş.


Yorumun için teşekkürler. Fakat ben burda "tecrübesi olan arkadaşlar yardım edebilir mi" demiyorum zaten. İnsanların düşüncelerini almak istiyorum. Bahsettiğiniz şekilde olduğunu biliyorum. "Yardım etseler" dediğim kısım kişinin kendi çevresinden olur zaten. Ama tam da bahsettiğiniz gibi. Aylarca bir iş ile ilgili bilgi aradım. Dün şansa köpeğimi tuvalete çıkarırken arkadaşımı gördüm. Biraz konuştuk. Bi işe başladığından bahsetti. Tam da merak ettiğim işti. Bayağı bir muhabbet ettik, anlattı işi. İstersen yanıma gel çalış dedi. Olursa bu şekilde olur. Başka türlü zor. Ama farklı beyinlerden farklı fikirler alınarak da insanın aklında görüntü oluşabilir.
İnsanımızda klasiktir ya "gelirim belli olsun, ne fazlam ne de eksiğim olsun, kafam rahat olsun" düşüncesi. Bu düşünce diğer girişimci insanları da etkiliyor.
En basiti şu an açtığım konu. Adamın reklama yatırım yapacak parası vardır fakat "batarım" düşüncesiyle yapmıyordur. Şu an burada artıları ve eksileri sayılırsa bana ve bunu düşünen insanlara yardımcı olabilir.

İlla tecrübeniz olması gerekmez yani bunları söylemek için. "Bana göre şu şu sebeplerden zararlı/karlı çıkarsınız" diyebilir insanlar aklında bu işi düşünüp.

Eğer böyle bir getiri imkanı varsa bu reklamların, herkes faydalanmalıdır diye düşünüyorum. Şu an değil ama ileride gazete reklamlarını denemek istiyorum mesela. Planlamasını yapıcam ve gösterime sokucam. Dediğiniz gibi ya param uçucak ya da beni zengin edicek. Ticaret bu insanı rezil de eder vezir de :) Planlama, tecrübe, bilgi, para bu tür konular en önemli faktörler tabii ama şans da var olayın içinde biraz.