ebulfeth adlı üyeden alıntı

Hakkını helal et tam okuyamadım ama mantıgı anladım sayılır.
Şimdi hocam tv de reklam vermek cok pahalıdır evet ama satıs yapanlar icin idealdir ama yok normal bir site icin diyorsan bence degmez ona verilen parayı adwors ve seoya verilse daha yi olur :)

Benim de düşüncem o yönde. Ama e-ticaret sistemi için parasını çıkartabilir mi emin değilim. Atıyorum prime time yani en çok izlenme saatinde reklam verdim. Bu reklamı 100.000 kişi gördü. Ki bu çok yüksek bir rakamdır bence televizyon reklamlarında ama örnek veriyorum. 10 saniyelik reklam 10.000 lira TV8 için +KDV. 100.000 kişinin 5.000 i merak etti ve siteye girdi. Bu sayının 500ü o gün veya ileri günlerde alışveriş yaptı. Yaptıkları alışverişlerden karım 10 ile 50 lira arasında vergi, paketleme, çalışan vs tüm giderlerini çıkartırsak. Ortalama satış başı karım 20 lira olsa. 25x500=12.500 lira
Bu hesap en kaba ve hayal ürünü hesaptır. Ürün hedeflemesi yok, kitle hedeflemesi yok, gösterim ve dönüşüm oranları hayal ürünü. Bu şekilde zarar edilir.
Ama güzel bir planlamayla da güzel karlar edilebilir diye düşünüyorum.
Diğer arkadaşların düşüncesi nedir bu konuda merak ediyorum. Bizlerle paylaşırlarsa sevinirim.