msahin adlı üyeden alıntı

merhaba hocam benim sitemide degerlendirir misiniz lütfen Site adresi : http://bit.ly/XaR898

ne yaptiysam ziyaretci gelmiyor malesef !

Benim anladigim sorun su sitede alt sayfalar indexleniyor fakat aramalarda ya cikmiyor ya da cikarsa cok cok gerilerde cikiyor
örnek: Jaguar Daimler 2.EL daimler double six cümlesi aynen title gecen alt sayfamda var fakat bu arama yapinca sonuclarda cikmiyor ancak cift tirnak koyarak ararsak sonuca ulasabiliyoruz. ya da site :siteadim.com gibi indexlere bakinca görebiliyoruz.

kisacasi bence alt sayfalarda benim sitemle google'in bi sorunu var aslinda durum 2 sene önce böyle degildi her alt sayfa aramalarda cikiyordu! birden böyle oldu. ne link aldim ne de baska bisey.

Yandexte sonuc böyle degil yandexte ayni kelimeyi aradigimda sitemin alt sayfasi hemen 4. sirada geliyor.

Bir Örnek daha su cümleyi aynen copy paste edip yandex.com.tr de arayin hocam: Renault Clio 2.EL Farkimiz Olmali

birde google.com.tr de arayin. sonuc=yok fakat google.com da ararsaniz 2. sayfada cikiyor ??? Nedir hocam bunun cözümü ne sorun var? bu örnekleri cogaltabilirim title lar alt sayfalar ayni sekilde ya yok ya gerilerde.

Nerde eksik var ? ne yapmak lazim ? belki de ben yaniliyorumdur incelerseniz sevinirim.


Merhaba, öncelikle anahtar kelime ile içeriğiniz bahsettiğiniz gibi tam eşleşme sağlamıyor. Siz url leri baz alıyorsunuz. Durum böyle olsaydı /topic9.asp gibi url lere sahip domainlerin hiç yeri olmamalıydı. Yani url nin içerikle benzer olması artı getirir ama başlı başına herşeyi çözmez.

Bir gün iki adam boks maçına çıkmış. Birisi maç başlamadan önce boynundaki haç'ı öpmüş. Meraklı izleyicilerden birisi yanında bir papaz olduğunu görünce dayanamayıp sormuş. Papaz efendi adam maçtan önce haç'ı öptü, bu bi işe yarar mı? Papaz cevap verir : Eğer dövüş bilmiyorsa hiç bir işe yaramaz..

Url ler de böyledir. İçerik varsa işe yarar. Örnek kelimeniz : Jaguar Daimler 2.EL daimler double six, ama başlık : Satılık ikinci el oto jaguar daimler.

Anahtar cümle içeriğinizde url den başka hiçbir yerde tam olarak geçmiyor.

Diğer örnek verdiğiniz, Renault Clio 2.EL Farkimiz Olmali kelimesi 2. sayfada değil 2. sırada.

Domain ismi projelik jenerik bir isim. Ama almanız gereken verimi tam olarak kullanamıyorsunuz. Öncelikle temel seo kurallarına uymanızı öneririm. İçerikleri ne kadar sağlam girerseniz o kadar iyi. Ama script url yapılarınız buna çok müsait değil. Scripti değiştirme imkanınız varsa çok iyi olur

Ek Olarak:

eparim adlı üyeden alıntı

hocam peki ücretsiz tema olarak sağlık sitesi için hangisini önerirsiniz? mutfaksaglik.com


Bakmak lazım. Özel mesaj atıp hatırlatırsan uygun güzel bi tema araştırırız beraber. Şu an saat itibari ile pek verimli olamayabilirim çünkü seçim konusunda

Ek Olarak:

gencolusum adlı üyeden alıntı

adsense reklamlarına stil uygulama ve önbellekleme ayarı hakkında bilgi verir misiniz?


Neyi kastettiğinizi tam olarak anlayamadım. Bunun için özür dilerim. Vakit kısıtlılığı nedeniyle her ihtimali ayrı ayrı cevaplandıramıyorum. Bu ayarlar nasıl yapılır diye mi, seo açısından nasıl olmalı mı diye mi? Eğer 2.si ise örnek bir site adresi verebilirseniz onun üstünden daha net bir şeyler söylemek mümkün olur.

Ek Olarak:

Fırat Yalçın adlı üyeden alıntı

hocam selamlar, ben genel olarak google indexinin az olmasınından şikayetçiyim, bunu nasıl artırabilirim, yahoo 1890 iken google'ın 503 oluşu üzüyor gerçekten. http://goo.gl/F0HuR


Gece gece güldürdün beni gerçekten. Dmca ile içeriğini içerik hırsızlarına karşı korumuşsun, ama sitenin içeriği piyasada parayla satılan oyunların ziyaretçilere korsan dağıtımı:) Bir başkadır benim memleketim. Probleminiz kodlama ile ilgili sizde özel mesaj atarsanız daha sağlam bir kafayla incelemem gerekiyor. Çözülecek bir konu ama merak etmeyin

Ek Olarak:

elegance adlı üyeden alıntı

Hocam selam.. www.miraraf.com benim sitem market raf sistemleri kelimesine 25 tane filan paravan açtım.. ilk sayfa 9. sıradaydı ikinci sayfaya gitti bugün.. bu denli hızlı düşmenin nedeni ne olabilir? paravanları hep aynı makale ile açıyorum. sürekli de farklı makale yazan var mı ki bi anahtar kelime için? cevap vermenizi rica eder kolaylıklar dilerim..


Bu önemli bir kelime değil. Paravanlardan ziyade iç linkleme yapın daha hızlı fayda sağlayacaktır. Ayrıca rakipleriniz güçlü değil, yükselmeniz bu sayede dahada kolaylaşacaktır. Anahtar kelimeniz için iç linkleme yapın. İndex alın gerisini arama motoruna bırakın gereken yere sizi yükseltecektir.

Ek Olarak:

tRiumph adlı üyeden alıntı

Merhaba,
Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkürler.

15 günlük ve 2 aylık domainler için yapılacak ilk seo çalışmaları nelerdir ?


Seo çalışmalarının bir zamanı yok ki, 15 gün yada 2 ay diye sınıflandıralım. Bu konuyu artık aşmak gerekiyor. Bakın, örneğin, Aydın doğan bir gazete daha çıkarttı diyelim. Diğer tüm bünyesindeki sitelerin footer alanına o siteyi; aman domaini yeni aldık 3 aydan önce backlink çalışması yapmayalım. mı diyecek? Yayına girdiği gibi linkler basılır. İşin en büyük hatası da burda zaten. Balık baştan kokar.. Siz domaini alın. İlk iş arama motorlarına kaydedin. 2 gün acaba hangi scripti kursam diye geçirin. Yalpalayın. İçeriği yavaş yavaş girip seoya zaman tanıyın, sonra sitem indexlenmiyor sonuçlarda yokum diyin. Bu normal bir sonuç.

Domaini aldığınız gibi arama motorlarına kaydolmayın öncelikle. Önce siteyi yayına hazır hale getirin. Kesin budur sitem bu şekilde olacak dediğinizde kaydedin, zaten 1 saat gibi bi sürede alır ilk kayıtları. Ne geliyorsa elinizden onu zaman kaybetmeden yapın. Yeni site eski site olmaz seo için.

Ek Olarak:

durancan adlı üyeden alıntı

hocam bazı kelimelerde 3. sırada bazılarında 5. sıradayım araya google görselleri giriyor. Şimdi sorun şu seo kasmamın bir yararı var mı 1. sıraya oturabilir miyim ? 1. sıradaki 2 site aynı yani biri diğerine yönlendirme yapıyor . Bir arkadaşım o site senden 3 yıl önce kurulmuş geçemezsin diyor doğrumudur ?


Google domain yaşına göre sonuç çıkartmıyor. Ankara'da maydonoz ajans adında bir yer vardı. Bazı x kelimelerde 1. çıkmış ve bana gelen kişiye geçemezsin hiç ihtimal bile yok demiş. Sonuç; elbette al aşağı..

Burdaki durum bilmemezlikle alakalı. 30 yıllık bir domain olsada geçilir kısaca. Sorunun geri kalanı tamamen özel. Yani kelime ve siteyi bilmeden birşey diyemem. Duruma göre strateji de zamanda değişkendir.