şeklinde bir yapıdan sadece ilk 3 konuyu almak istiyorum arkadaşlar.
konu sayısı değişiyor ancak ben ilk 3 taneyi almak istiyorum sadece.
yani sadece konu1,konu2,konu3 kısımlarını almam gerekiyor.
# ilk "p.konu" konu sınıflı p etiketini alıyorum
$p_class_konu = $html->find("p.konu", 0);
# linkleri buluyorum_sirasiyla =
$a_laribul_A1 = $p_class_konu->find("a", 0);
$a_laribul_A2 = $p_class_konu->find("a", 1);
$a_laribul_A3 = $p_class_konu->find("a", 2);
# ilk link = $a_laribul_A1, ikincisi = $a_laribul_A2, üçüncüsü = $a_laribul_A3
Sorun oluşursa burdayım, sınıf üzerinde fazla hakimiyetim yok o yüzden unuttuğum kısımlar olabilir
teşekkür ederim. php 5 ile nasıl oluyor?
birde bunu regex ile nasıl kullanabiliriz? yani esen ile.
örneğin aldığımız yer $alinankonu[1] ,$alinankonu[2] , $alinankonu[3] ise ?
RegEx'e hakim değilim, ama sanırım yukarıdaki gibi düz linkleri regex ile almaya kalkarsan direk sayfa üzerinde kullandığında tüm linkleri sana getirecektir ama şöyle yaparsan eğer
// preg_match_all dediğimde 2. parametreye direk olarak sadece konu linklerinin bulunduğu kod parçasını yazıyorum!!!! preg_match_all("/(.*?)<\/a>/i", $ornek_kod, $cikti);
RegEx'e hakim değilim, ama sanırım yukarıdaki gibi düz linkleri regex ile almaya kalkarsan direk sayfa üzerinde kullandığında tüm linkleri sana getirecektir ama şöyle yaparsan eğer
// preg_match_all dediğimde 2. parametreye direk olarak sadece konu linklerinin bulunduğu kod parçasını yazıyorum!!!!
preg_match_all("/(.*?)<\/a>/i", $ornek_kod, $cikti);
// preg_match_all dediğimde 2. parametreye direk olarak sadece konu linklerinin bulunduğu kod parçasını yazıyorum!!!!
preg_match_all("/(.*?)<\/a>/i", $ornek_kod, $cikti);
teşekkür ederim tekrar. $cikti[1] aslında istediğim. yani konu başlıklarını linksiz olarak almak.
Ek Olarak:
denedim ancak olmadı.
preg_match_all('/
(.*?)<\/label>(.*?)<\/span><\/p>/s', $veri, $baslik);
şu şekilde bir desenle ayıklıyorum. sanıyorum desen doğru.
veriler ise şu şekilde sıralı. aralarından başlık 1, başlık 2, başlık 3 ü alamadım bir türlü.