LikeSend adlı üyeden alıntı

Kesinlikle bu şekilde bu soruyu soran birisinin bir kaç denemede batakla sonuçlandıracağı bir iş . Yıllardır bu sektörde olan kuzenim var , ne pisliği biter ne gideri biter ne aksilikleri biter . Kazandırır ama işi bilene kazandırır o işin ad**t içerik benzeri şeyler hakkında tecrübesi alt yapısı olmayanı direk yutar batırır. Sitelerini desteklemek adına bakın kâr beklentileri yok sadece arkadaşlık sitelerini desteklemek adına reklam için onlarca belki yüzlerce ad**t siteleri var , benzer içerik ürün siteleri var , mail marketing alanında tr de başlatan isimlerdenler ve yine de paralı reklamlarla desteklemek zorundalar ki korkunç paralar harcıyorlar. Sanalpos dolandırır sorun çıkar para takılır alacak güç lazım , hackerlar az kazandığını görsün tehdit ederler başedecek ekip lazım , bütün sektör hacklink kullanıyor senin de başetmen lazım , e adamların elemanları boşdurmaz hacklinklerini kaldırırlar karşılık verebilmen lazım gibi gibi gibi . Bütün bunları yaparken siteni geliştirmen fikir yürütmen yeni kampanyalar icat etmen gerekir ki hepsini alt yapını oluşturmadan birden yapabilmen imkansız . Ekip çalışması gerekir ki eleman senin kazancını beklemez ay başı maaşını ister , reklamcı geri dönüşleri hesaplamaz beklemez önce para sonra reklam der yani kolay iş değil. Son 2 senedir de arkadaşlık sitesinin kurumsallaşanlar yüzünden tekelleştiğini ve kullanıcıların eskisi kadar yemediklerini (fakemailleri falan) duydum onlar da zaten alternatif ama benzer sektörlere yöneldiler. 10 sene önce bu işlerin ekmeğini yiyen yedi , yer edinen bir kaç büyük firma markalaştı diğerleri de ya kapandı ya ceza aldı ya vergi borcu tespiti yapılıp hesaplarına el koyuldu bi şekilde kapandı gittiler.

Tamamen umudunu kırmak adına yazıyorum çünkü bende araştırdım niyetliydim bi aralar güzel para var diye düşünüyordum ama girilmeyecek kadar pis işler olduğunu anladım vazgeçtim . Yol yakınken hiç bulaşma bence . Bütçeni bilmiyorum ama bu bahsettiklerimi karşılayacak bir ekibin finansmanını bir kaç ay gelir gelmeden sağlayamazsan para kazanman imkansız . Büyük balıklara yem olan küçük balık olarak senden başka kimse de seni 3 ay sonra hatırlamaz .

Aksi görüş de sunan olabilir bence aldırma , eğer ekmek çıkmaya devam etse bizimkiler alan değiştirmezdi , devam ediyor olurlardı .

Tam olarak istediğim böyle bir bilgiydi. Umut da değil tam olarak da merak ediyordum olabilecek gibi bir şeyse yapmayı düşünüyordum, gerçek bir örnek vererek anlattığın için teşekkür ederim arkadaşım, sağol