Merhaba arkadaslar iki gruba ayrılmısık güven ve seo diye bende kendi fikirlerimi sunmak isterim.
Birincisi günümüzde internet kullanıcıları cogunlukla acemi kullanıcılardır yani bildiğimniz gibi evlere yeni yeni girmeye basladıbunu zqaten gelen aramalara bakarak anlayabilirsiniz.Misal
( Benim Konum A.Önül - Kabe Yolları - arama şekli abdurrahmandan kabe yolalrını dinlemek istiyorum )
Yani gördüğünüz gibi tam bilgiye sahip değiliz buna dayanbarak gelenlerin cogunlugu domainin uzantısına bakmadan iceriginize bakarlar ve acıkcası bugüne kadar kacımız bir sitenini ilk önce domainene baktık ki.Fakat eger projeniz kapsamlı ve ileriye dönük büyük bir proje ise tabiki sırasıyla com.tr veya com veya net en son ihtimal org uzantıları iyi oalcaktır.
Seo acısından emin olun pek etkilediğini düşünmüyorum kendimden örnek vereyim bugün bazı kelimelerde keyword domainleri geride bırakmısım ve ilk 10 dayım artanma hacmi 1 milyona yakın kellimede.Diğeride öyle diğer kelimemde 19 sırada onun ki bir milyon üstü birde.
Hatta iki hafta önce actıgımız aynı domainin org uzantısı bir kelimede bugün baktım 101.sırada.Yani seoda keyworddan cok sizlerin azmi,dogru adımları ve dogru kararları bir eyre getiriri.Selam ve dua ile.