FilmlerBizden adlı üyeden alıntı

yanlış anlamada kardeş kimin projesi dandik?
yani burda hemen hemen hergün aynı başlıkta konular açılıyor zaten.
bende diğer arkadaşın dediği gibi yapmanızı tavsiye ederim.
çünkü emin ol 3 kişiye anlatsan muhakkak birisi senin o projeni zaten düşünmüştür. ama yapmamıştır bir sebepten dolayı. eğer inanıyorsan büyük firmalarla görüş. ama projeni anlatmadan önce onay almayı ve firma ile gizlilik sözleşmesi imzalamayı unutma. arkanı döndüğünde projeni yapılmış olarakta bulabilirsin çünkü.


Haklısın kimse projesini küçümsemez o yüzden bu konuya hak vermemek mümkün değil AMA fikirlerime güveniyorum. Düşündüğüm projelerinde yapılmadığını gördüm. Sadece web sitesi üzerine değil insan yaşamını kolaylaştıracak sistemler hakkında da projelerim mevcut ama beni aşıyor ciddi yatırımlar gerektiriyor... Vaktini ayırıp cevap vermenden ve fikrini beyan edip bilgilendirmenden dolayı teşekkür ederim faydalı oldu.

Ek Olarak:

Tikkafalı adlı üyeden alıntı

hocam fikir ağızdan çıktıktan sonra gerisini tahmin eden extra katan çok olur o yüzden anlaşmalı bir şekilde sağlam yatırımcı bulun sözleşme yapın sonra fikirlerinizi açın tabi karşı taraf kabul etmesi şartı ile onun haricinde arkadaşında belirttiği gibi bu tür ortamlar uygun değil bu forum için değil internette heryer için geçerli büyük firmalar dahi bu konuda sağlam kazık atabilirler dikkatli olmak gerek


Teşekkür ederim ilginiz için kendimi sağlama almam için firmayla ne tür bi sözleşme imzalamam gerekir. Mesela bana olumsuz dediler diyelim.3 ay sonra benim fikrimi uygulamaya başlarlarsa nasıl hak talep ederim.Mesela A alışveriş sitesine kendisinde olmayan ve düşünemedikleri fikri sunacağım .Bunu gerçekleştirdikleri taktirde artılarının ne olacağını projemde belirteceğim.Buraya kadar her şey hoş ama adamlar bana olmaz deyipte yarın fikrimi yaparlarsa bundan hak talep edebilmem için bana sunabileceğiniz bir sözleşme örneği var mı?