Merhaba arkadaşlar bir site kurdum pek bilgim yok weblebi temasını kullanıyorum ben katagoriler açmayı düşünüyorum örnek verecek olursak ünlüler adında bir katagori açıp o katagoride sadece ünlülerin resimlerini vs paylaşacağım,bu şekilde katagorileri nasıl açarım ve yeni yazı veya resim eklediğimde sadece istediğim katagoride gözükmesini nasıl sağlarım.
Selam.Admin panelden yazılar kısmının altıda kategori var ordan ünlüler diye kategori açıyorsun.Sonra yeni yazı yaz diyorsun.Artık resim mi yazı mı her neyse konunu yazıyorsun konuyu aç demeden önce sağ alttarflarda kategoriler gözükür ordan açtıgın ünlüler kategorisini seçeçceksin.
Sonra konuyu aç diyeceksin.
-Bir iletişim katagorisi açıp iletişim bilgilerimi nasıl eklerim bir form çıkıyorya karşımıza iletişime tıkladığımızda ad,soyad,e posta ve iletimizi yazıyoruzya bu şekilde birşey.
Contact Form 7 eklentisini kuracaksın : linki:
http://wordpress.org/extend/plugins/contact-form-7/
Sonra yeni sayfa aç kısmından iletişim sayfası açacaksın.Sayfaya şu kodu yapışrıacaksın
[contact-form 1 "İletişim formu 1"]
kayıt edeceksin.
İletişim forumu ayarlarında maillerin gelemsini istediğiniz e pota adresinizi yazarınız

-Google site map eklentisini kurdum ve etkinleştirdim başka birşey yapmam gerekiyormu bazı sitelerde sitenin an alt taraflarında sitemap diye bişey yazıyor tıklayınca açtığı konular gibi biyer açılıyor bu şekilde birşeymi yapmam gerekiyor eğer gerekiyorsa nasıl yapabilirim.
Bence kendini daha da geliştir o zaman sitemapa gel çünkü görünen o ki eksiklerin çok.

-E-posta aboneliği hakkında feedburner'a kayıt olmaya çalışıyorum url mi kabul etmiyor bununla ilgili olarak siteye bir eklenti kurmam gerekiyormu kayıt olmadan önce
hayır eklenti kurman gerekmiyor
bknz: Feedburner Kayıt

-Son olarak konuların alt kımsında sosyal sitelerde paylaş butonları oluyor onu nasıl yapabilirim konular okunduğunda alt kısımda facebook twiter vb paylaş butonlarından bahsediyorum,birde sitenin sağ taraftaki bölümünde twiter veya facebook msj ları felan gözüküyor ve bu tarz güzel gözükebilecek eklentileri nereden bulup nasıl eklerim.
Bu dediğini eklenti sayesine yapman mümkün sosyal medya eklentilerinin çeşitleri oldukça fazla.En bilinen
SexyBookmarks eklentisi onuda burdan indirebilirsin:
http://wordpress.org/extend/plugins/sexybookmarks/
Kolay gelsin.