Blog yazarı olan ve özelliklede wordpress kullananlar seo hakkında ufakta olsa bir bilgi sahibi olmuşlardır. Bence seo‘da başarı için birinci krıter orjinalite gerisi bundan sonra gelir. Konuyu çokfazla dağıtmayalım ve asıl bahsetmek istediğimiz konuya gelelim. Size seo ayarlarının eklenti ile yapılan kısmından bahsetmek istiyorum bugün. Bir çok sitende kullandığım ve etkisini yüzdeyüz gördüğüm wordpress seo eklentisi Yoast… Bu eklenti özellikleri bakımından sizi kendine hayran bırakacağından eminim. Tam bir seo dostu eklenti.Yoast eklentisinin tek kusurlu tarafı ingilizce olması ve sizin bu konuda biraz caba gösterecek olmanız. Bu güne kadar incelediğim ve kullandığım eklentiler içinde seo konusunda en faydalı olanı Yoast… Öncelikle eklentimizi buradan indirelim ve birazda özelliklerinden bahsedelim.
Sayfa Analizi
WordPress Yoast eklentisin zengin seçeneklerinin yanında benim en hoşuma giden özelliği; yazınızı yazdınız ve eklentimize gerekli seo ayarlarını girdikten sonra acaba ne kadar başarılı olmuşum diye test yapabilmeniz. Yazınızı yazarken taslak olarak kaydet butonuna basın ve hangi alanlarda eksik yaptığınızı görün. Düzeltmeniz gereken alanların ne olduğunu ve ne kadar doğru yaptığınızı solunda bulunan kırmızı, sarı ve yeşil renklerden anlamanız mümkün. Bu sayede seo açısından daha başarılı yazılar yazabileceksiniz. Bence gayet kullanışlı bir özellik diğer özellikleri yanında görsel açıdan da insanı tatmin eden bir yapısı var Yoast eklentisinin. Neyi yanlış yaptığını veya eksik yaptığının görerek çalışmak; geri dönüş yaparak eksikleri düzeltmekten daha iyidir bence.
Web Master Tools
WordPress Yoast eklentisinin faydalı bir diğer özelliğide ‘Web master tools’ bölümü. yoast baatescom1 300x102 Wordpress Seo YoastBu bölüme kolayca id lerinizi girerek aktif edebiliyorsunuz. Kodlar konusunda arası iyi olmayan benim gibi arkadaşların fazlası ile işine yaracak bir özellik sanırım. Bu özellik sayesinde kolayca kodlarımızı ekleyerek gerekli güncellemeleri ve ayarlamalrı yapabilecek ve forum forum webmaster tools kodları nereye eklenir diye aramayacağız….
Daha sayamadığım bir çok özelliği ile birlikte bu eklentiyi kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum ve yine ekliyorum ki seo da başarı sizsiniz. Ne kadar çok bloğunuza sizden bir şeyler katarsanız o kadar başarılı olursunuz. Hep başarı…….