lostyazilim
tr.link

domaini markalaştırmak

19 Mesajlar 4.418 Okunma
lstbozum
tr.link

snakebad snakebad Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 66
  • Beğeniler 4 / 19
  • Ticaret 1, (%100)

karolla adlı üyeden alıntı

çok güzel anlattın hocam. teşekkürler. son bir soru: antalyarentacar marka olarak size ait şuan. başkası com, org gibi bir uzantısını satın almış olsaydı siz marka tescili bana ait bu ismi kullanamazsını deyip o domainleri sahibinden alabilir misiniz? bunu da öğrenirsem süper olacak.

birde diyelimki ben xxx italyanca eğitim merkezi diye marka tescili yaptım.

italyanca.com.tr domaini alabilir miyim? bu belgeyle. yoksa domainde firma adım bulunmak zorunda mı. çünkü benim amacım sadece italyanca.com.tr almak gibi düşün. firma adımın domainde olmasını istemiyorum seo açısından.

"Antalya Rent A Car"

olarak ben patent başvurusu yaptım fakat onaylanmadı. İlk mesajda da anlattığım gibi genel şeyler onay almaz. Şu dünyada Antalya Rent A Car şeklinde hiç kimse patent onaylatamaz çünkü Antalya ve Rent A Car terimleri halkın terimleri olarak geçiyor. Eğer senin dediğin olsaydı ben piyasadan haraç toplar gibi marka bedeli toplardım :)

Marka tescilin neyse onu alabilirsin.

Mesela Karolla İtalyanca Eğitim Merkezi diye başvuru yaparsan onaylanır.

Fakat www.karolla.com.tr, www.karollaitalyanca.com.tr vb. alan adları alabilirsin. İtalyanca burda markanın eki oluyor. bu nedenle www.italyanca.com.tr alamazsın. Asıl marka Karolla oluyor.

Senin yapman gereken İTALYANCA diye marka patentine başvurman. Sana başvurduğun an başvuru belgesi gelecek. O belge ile nic.tr den www.italyanca.com.tr yi alacaksın. Alan adını aldıktan sonra işin peşini bırakabilirsin. Alan adı senindir.

Güney adlı üyeden alıntı

Patenti almazsak itiraz vs. domaini alabilirler mi elimizden?

Patent eğer onaylanır ve almazsan, başkası aynı şekilde başvuru yapıp onaylanınca alırsa patenti hak iddia edebilir. Ama senin başvurunda onaylanmazsa zaten %90 diğer kişilerinde onaylanmıyacak bu nedenle alan adı iptali transferi mümkün olmayacak.

wmaraci
reklam

karolla karolla WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazar
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 13 / 67
  • Ticaret 6, (%100)

snakebad adlı üyeden alıntı

"Antalya Rent A Car"

olarak ben patent başvurusu yaptım fakat onaylanmadı. İlk mesajda da anlattığım gibi genel şeyler onay almaz. Şu dünyada Antalya Rent A Car şeklinde hiç kimse patent onaylatamaz çünkü Antalya ve Rent A Car terimleri halkın terimleri olarak geçiyor. Eğer senin dediğin olsaydı ben piyasadan haraç toplar gibi marka bedeli toplardım :)

Marka tescilin neyse onu alabilirsin.

Mesela Karolla İtalyanca Eğitim Merkezi diye başvuru yaparsan onaylanır.

Fakat www.karolla.com.tr, www.karollaitalyanca.com.tr vb. alan adları alabilirsin. İtalyanca burda markanın eki oluyor. bu nedenle www.italyanca.com.tr alamazsın. Asıl marka Karolla oluyor.

Senin yapman gereken İTALYANCA diye marka patentine başvurman. Sana başvurduğun an başvuru belgesi gelecek. O belge ile nic.tr den www.italyanca.com.tr yi alacaksın. Alan adını aldıktan sonra işin peşini bırakabilirsin. Alan adı senindir.

Patent eğer onaylanır ve almazsan, başkası aynı şekilde başvuru yapıp onaylanınca alırsa patenti hak iddia edebilir. Ama senin başvurunda onaylanmazsa zaten %90 diğer kişilerinde onaylanmıyacak bu nedenle alan adı iptali transferi mümkün olmayacak.

çok teşekkür ettim bilgiler için hocam.

yurdabak yurdabak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek danışmanlık
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 15 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

www.domain.com.tr ' yi marka tescili ile almak istersen yapacağın işlemler şu şekilde.

- TPE sitesine girerek işlemleri incele ( http://www.tpe.gov.tr )
- Başvurunu TPE den yapabilmek için mobil imzaya ihtiyacın var.
- Mobil imzan yok ise şuanda en uygun vekil isimtescil
- Mobil imzan var ise TPE ye marka tescili başvurusu yapıyorsun 110 TL ödüyorsun Kredi Kartı ile.
- Sonra sana ön başvuru belgesi veriliyor sistemden.
- Bu başvuru belgesini nic.tr ye gönderiyorsun.
- İstediğin alan adını alıyorsun.
- Marka patentin onaylanırsa almak zorunda değilsin almasanda .com.tr senin oluyor. Önce gelen kapar mantığı burdada işliyor.

Yalnız bu bilgilerle sanki mobil imzasız ve vekilsiz marka tescili yapılamaz algısı oluşabilir, ancak TPE'nin web sitesi üzerinden dolduracağınız başvuru formu çıktısı ve diğer eklerle, posta aracılığıylada başvurunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Ön yazı talebi istiyorum dersenizde maksimum 15 gün içerisinde, nic.tr ye göndereceğiniz belgede elinizde olur. Böylece marka vekili içinde ekstra bir ücret ödememiş olursunuz.

karolla karolla WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazar
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 13 / 67
  • Ticaret 6, (%100)

yurdabak adlı üyeden alıntı

Yalnız bu bilgilerle sanki mobil imzasız ve vekilsiz marka tescili yapılamaz algısı oluşabilir, ancak TPE'nin web sitesi üzerinden dolduracağınız başvuru formu çıktısı ve diğer eklerle, posta aracılığıylada başvurunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Ön yazı talebi istiyorum dersenizde maksimum 15 gün içerisinde, nic.tr ye göndereceğiniz belgede elinizde olur. Böylece marka vekili içinde ekstra bir ücret ödememiş olursunuz.

bu iş en ucuza kaça yapılır?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek danışmanlık
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 15 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

karolla adlı üyeden alıntı

bu iş en ucuza kaça yapılır?

Tek sınıflı marka tescili için TPE'ye ödenmesi gereken ücret 150 TL'dir. Ön yazı talebi içinde 30 TL ödersiniz. Yani tek sınıflı marka tescili size 180 TL'ye malolur. Ek sınıf istenirse de her ek sınıf için, 150 TL ek sınıf ücreti ödenir. Tabi marka tesciliniz onaylandıktan sonra, yaklaşık 6 ay ile 1 sene sonra Marka Tescil Belgesi Düzenleme Ücreti olan 450 TL'yi ödersiniz. Toplam maliyet bu şekildedir.

• Üyelik 04.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 66
  • Beğeniler 4 / 19
  • Ticaret 1, (%100)

Güzel bir yorum yapmışsın. Aynen anlattığın gibide işlemler yapılabiliyor. Herşeyi net üzerinden yapınca bu tür yöntemler dikkatimi çekmiyor artık :)

Tek sınıflı marka tescili için TPE'ye ödenmesi gereken ücret 150 TL'dir. Ön yazı talebi içinde 30 TL ödersiniz. Yani tek sınıflı marka tescili size 180 TL'ye malolur. Ek sınıf istenirse de her ek sınıf için, 150 TL ek sınıf ücreti ödenir. Tabi marka tesciliniz onaylandıktan sonra, yaklaşık 6 ay ile 1 sene sonra Marka Tescil Belgesi Düzenleme Ücreti olan 450 TL'yi ödersiniz. Toplam maliyet bu şekildedir.

nic.tr için gerekli olan belge eğer işlemler çevrimiçi yapılırsa 130 TL ye mal oluyor. Çevrimiçi işlemlerde indirim uygulanıyor. Tüm masraflarda.

• Üyelik 19.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek danışmanlık
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 15 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

Güzel bir yorum yapmışsın. Aynen anlattığın gibide işlemler yapılabiliyor. Herşeyi net üzerinden yapınca bu tür yöntemler dikkatimi çekmiyor artık :)

alternatifler iyidir her zaman, internetten işlem yapmaya korkanlar olabilir hala aramızda, onlara gelsin bu anlattığım yöntem :)

nic.tr için gerekli olan belge eğer işlemler çevrimiçi yapılırsa 130 TL ye mal oluyor. Çevrimiçi işlemlerde indirim uygulanıyor. Tüm masraflarda.

E-imzayı yada mobil imzayı sadece bu iş için alıcaksan, 20 TL kar etmek için daha fazla para verirsin ama her yerde kullanıyorsan e-imzayı o zaman kardasın.
Bu arada nic.tr sanırım , çevrimiçi evrak çıktısınıda kabul ediyormuş, o şekilde yapmadım hiç işlem ama eğer öyleyse postayla yapılan başvurunun belgesini ekstra belge ücreti ödemeden de yapabilirsin. yan, 30 TL daha cepte kalır :) Alternatif çok yani..

• Üyelik 04.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 66
  • Beğeniler 4 / 19
  • Ticaret 1, (%100)

alternatifler iyidir her zaman, internetten işlem yapmaya korkanlar olabilir hala aramızda, onlara gelsin bu anlattığım yöntem :)

E-imzayı yada mobil imzayı sadece bu iş için alıcaksan, 20 TL kar etmek için daha fazla para verirsin ama her yerde kullanıyorsan e-imzayı o zaman kardasın.
Bu arada nic.tr sanırım , çevrimiçi evrak çıktısınıda kabul ediyormuş, o şekilde yapmadım hiç işlem ama eğer öyleyse postayla yapılan başvurunun belgesini ekstra belge ücreti ödemeden de yapabilirsin. yan, 30 TL daha cepte kalır :) Alternatif çok yani..

Evet çevrimiçi belgeyi kabul ediyor. E-İmza yada Mobil İmza kullanan güvenilir biriylede yapılabilir iyice çingene hesabı yapmak için :D

Antalyarentacar Antalyarentacar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek turizm öğrencizie
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 21
  • Beğeniler 3 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Antalya Rent A Car alınmış. com.tr si

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği