-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
18 yasindan kucuklerin ticaret konularina katilimini engellemek arti olarak goruluyorsa eger kesinlikle gecilmesin bu sisteme. 18 yasindan kucukler dolandirici mi? Bunu mu demek istiyorsunuz?
HasanEksi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Bursa
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Tc kimlik doğrulaması güzel fakat 18 - yaş altı kişilerin ticaret yapamaması bence bir eksiklik. Ben 16 yaşındayım ve en az 5 defa Wm aracından ticaret yaptım. Bu özelliği kaldırın bana göre :) Diğer yerde Tc kimlik doğrulaması güzel olur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
web tasarım
-
-
Ad Soyad
I** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
benim anlamadığım TC neden mecburi ticaret yapacak kişiler için gerekli ise TC onaylı ibaresi konulur olur biter. zaten niyeti ticaret yapmak ise TC kısmını ticaret yapacağı zaman dolduracaktır. bunun üyelik için şart koşulması ticaret yapmayanlar için ne gibi artı sağlayacağı da doğrusu merak konusu
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Benim görüşüm kesinlikle getirilmesi gereken bir özellik. Ticaret olduğu kadar forum içinde ki güveni de etkileyeceği kesin.
Ek olarak; TC kimlik paylaşmak istemeyen arkadaşlar veya çekinen arkadaşlar neden böyle düşünüyorlar anlamıyorum. TC kimlik no ile hiç bir şey yapılamaz. Sadece ÖSS sonuçlarınıza bakılır o kadar. TC kimlik no ad, soyad ve baba adı bildikten sonra bulması çok kolay bir şey. Bunun size herhangi bir zararı olmaz.
18 yaş altı ticaret için yapamaz değil de onun yerine "kontrollü" yada "onaylı" ticaret sistemi getirilirse daha sağlıklı olur.
Pasa
Gelecek Bizim
Yönetici
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
S** P**
-
-
-
Ticaret
356, (%100)
ugurcanka adlı üyeden alıntı
Peki TC Kimlik numarası onayı olan bir kişi **************lık yaptı diyelim WMARACI kişinin
TC kimlik numarasını direk mağdur kalan üyeye mi verecek ?
Böyle bişey tabi ki söz konusu değil. :)
Deneyim demeyin, deneyin!
Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
izmirdavetiye adlı üyeden alıntı
benim anlamadığım TC neden mecburi ticaret yapacak kişiler için gerekli ise TC onaylı ibaresi konulur olur biter. zaten niyeti ticaret yapmak ise TC kısmını ticaret yapacağı zaman dolduracaktır. bunun üyelik için şart koşulması ticaret yapmayanlar için ne gibi artı sağlayacağı da doğrusu merak konusu
Amaç üyelik esnasında kontrol sağlamak. Yani bir üyeyi dolandırıp banlanan kişi bir daha üye olamasın.
TC ibaresi konularak malesef olup bittiye gelmiyor. Mesela en başından beri söylüyoruz, ticaret puanı 0 olan kişiler ile ticaret yaparken dikkatli olun, önce ürünü göndersin öyle parayı yollayın diye. Ancak bizim insanımız iyiniyetli olduğu için bir şekilde güveniyor ve parayı yolluyor, dolandırılıyor. Dolandırılan kişi forumdan banlanıyor ama sonra bir başka site bulup bir daha kayıt oluyor yine insanların güvenini kazanıyor, yine dolandırıyor. Hatta dolandırmadan önce 1-2 tane küçük ticaret yapıyor veya yapmış gösteriyor. 3 olumlu ticareti var diye insanlar yine güveniyor yine dolandırıyor.
Geçenlerde bu konu hakkında bir konu açmıştım. Okuyabilirsiniz:
http://wmaraci.com/forum/wm-araci/son-zamanlarda-artan-dolandiricilik-vakalari-hakkinda-79612.html
Hatalıysam telefon etme, idare et (?)
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Çok iyi olur, geçilmeli bence.
Pasa
Gelecek Bizim
Yönetici
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
S** P**
-
-
-
Ticaret
356, (%100)
Kaplan adlı üyeden alıntı
Ek olarak; TC kimlik paylaşmak istemeyen arkadaşlar veya çekinen arkadaşlar neden böyle düşünüyorlar anlamıyorum. TC kimlik no ile hiç bir şey yapılamaz.
Sadece ÖSS sonuçlarınıza bakılır o kadar. TC kimlik no ad, soyad ve baba adı bildikten sonra bulması çok kolay bir şey. Bunun size herhangi bir zararı olmaz.
Ona bile bakılamıyor :)
>>
https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1422
2 kişi bu mesajı beğendi.
Deneyim demeyin, deneyin!